Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '13

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

20. Sakıp Sabancı Ödül Töreni

20. Sakıp Sabancı Ödül Töreni
 

 

 

20. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri 

 

Arkadaşım Kemal Kaplan ile birlikte 28 Kasım 2013'te Emirgan SSM'deki ödül töreninde hazır bulunduk. Tümü bayan olan sanatçıların ödüllendirildiği törende Medya İlişkileri Grup Direktör Yardımcısı Mehtap Çakıroğlu’nun gönderdiği bilgileri okurlarıma aktarmayı yeğledim.

 

 

                                                      

“Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri” kapsamında mimar Sinan Güzel Sanatlar üniversitesinden ilk üç dereceyle mezun olan 9 öğrenci, 240 cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.

Türkan Sabancı: “Sakıp Bey’in emaneti olan ödüllerini devam ettirmekten, genç sanatçılara destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz.” Dedi.

Sabancı Vakfı’nın genç sanatçıları desteklemek ve merhum Sakıp Sabancı’nın adını yaşatmak üzere sürdürdüğü “Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri”, bu yıl 20’inci kez sahiplerini buldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Resim, Heykel ve Geleneksel Türk Sanatları bölümlerinden ilk üç dereceyle mezun olan 9 öğrenci ödül almaya hak kazandı. 28 Kasım’da Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de düzenlenen törende öğrencilere toplam 240 Cumhuriyet Altını değerinde Türk Lirası ödül verildi.

Türkan Sabancı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ödül törenine; Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, öğretim üyeleri, veliler ile Bedri Baykam, Mehmet Güleryüz, Gülriz Sururi, Füsun Önal, Tuğçe Eyilik, Esin Demirören ve Buket Taşdelen gibi sanat ve cemiyet hayatından seçkin isimler katıldı.

 Türkan Sabancı, Sakıp Sabancı’nın sanata ve sanatçılara verdiği öneme değindiği konuşmasında,“Sakıp Bey, bundan tam 20 yıl önce Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri için Sanat Ödülleri’ni başlatmıştı. Bizler de Sakıp Bey’in emaneti olan ödüllerini devam ettirmekten, genç sanatçılara destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

 Sakıp Sabancı’nın resim, heykel ve geleneksel Türk sanatlarının ülkemizin zengin kültür varlıkları olduğunu ve bu sanatlara sahip çıkmak gerektiğini söylediğini belirten Türkan Sabancı“Bu kültürel mirası gelecek nesillere taşımak Sakıp Bey için önemliydi. Bu yılla beraber, Sakıp Sabancı Sanat Ödülü alan genç sanatçı sayısı 180’e ulaştı.”

20 yılda 180 genç sanatçı ödüllendirildi

Sakıp Sabancı, 1994 yılında kendi adını taşıyan Sanat Ödüllerini başlatmış, tüm hayır işleri gibi ödül programlarının da devamını sağlamak için Sabancı Vakfı bünyesinde Sakıp Sabancı Fonunu kurmuştu.  Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri ile 20 yıldır Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin “Resim”, “Heykel” ve “Geleneksel Türk Sanatları” bölümlerinden ilk üç derece ile mezun olan öğrenciler ödüllendiriliyor.

 2013 yılı Sakıp Sabancı Sanat Ödüllerinin sahipleri, birincilik derecesinden başlayarak sırasıyla Resim Bölümü’nden Sara Teresa NowakowskaCivan Aydın ve Deniz Defne Acerol; Heykel Bölümü’nden Güler Güçlü Güngören, Funda Caner ve Deniz Önlü; Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden ise Elif Sürbahan, Elif Ergün Özyalçın ve Nilüfer Aydın oldu. 

 Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri kapsamında, birinciler 40, ikinciler 25 ve üçüncüler 15 Cumhuriyet Altını olmak üzere toplam 240 Cumhuriyet Altını değerinde Türk Lirası ödül aldı. 20 yılda, 180 genç sanatçı “Sakıp Sabancı Sanat Ödülü” almaya hak kazanarak toplam 4.800 Cumhuriyet Altını ile ödüllendirildi.”

*

muhsindurucan@hotmail.com

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..