Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '16

 
Kategori
Tarih
 

200 bin yıl boyunca hiçbir şey yapmayan insanoğlu son 5 bin yılda nasıl Mars'a gitti?

200 bin yıl boyunca hiçbir şey yapmayan insanoğlu son 5 bin yılda nasıl Mars'a gitti?
 

Hiçbir şeyle izah edilebilecek bir durum değil, cevabı yok bu sorunun. Yok mızrak yaptı, yeni yerler keşfetti, savaştı, hayatta kaldı… Boş bunlar! 200 bin yıldan bahsediyoruz, insanın hiç beyni olmasa yine yapar bunları.

Yoksa önce biz insan değil miydik? Üstelik ilk insan peygambermiş. Anlamak mümkün değil. Hayvanlar hayvanken dağlarda zehirli bitkileri yemiyorlar; bunların zehirliyi zehirsizden ayırmaları on binlerce yıl sürmüş. Bunun için bilgiye gerek yok ki, yersin bir tane, ölürsün, bir daha da yemezsin.

Beynimizin yüzyıllar içinde evrimleşerek geliştiği, başlangıçta belki de beynimizin hiç olmadığı düşüncesi ağır basıyor; değilse bu durumun izahı yok.

Düşünsenize belki 50 bin yıl sonra taştan silah yapıyoruz. Böyle bir zekâya sahip olan biri nasıl peygamber oluyor? Peygamber oluyor da ne yapıyor? 200 bin yıl içinde yaptıklarımıza bakıyorum son 5000 yılda Mars’a giden adam 50 bin yılda ancak taştan silah yapabilenin torunu olamaz.

Son beş bin yıl bilgi çağı da ondan önceki 200 bin yıl silgi çağı mı? Bu bilgi denilen şey nasıl oluyor ki 200 bin yıl sonra ortaya çıkmış? O zamanki insanların gözü kulağı yok muymuş; görmemişler mi, duymamışlar mı? 200 bin yıl uyuyan insan beyni son 5000 yılda mı uyandı, hem de ne uyanış…

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..