Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '06

 
Kategori
Basketbol
 

2006-2007 basketbol ligi başladı

2006-2007 basketbol ligi başladı
 

2006-2007 Türkiye Basketbol ligi geçtiğimiz hafta oynanan müsabakalarla başladı. Lig'in yeni takımları genelde zayıf bir görüntü verdiler. İlk günden gözüken manzarada lige son anda devam kararı veren Tekel ile birlikte bu yeni takımlardan birinin sezon sonunda tekrar 2.lig'e dönüş yapacaklarıdır.

Yeni sezonda takımlarımız 4+1=5 yabancılı kadroları ile mücadele edecekler. Avrupa kupaları'nda yer alan takımlarımızın Eurolig'de kuvvetli bir kadro ile mücadele etmelerini sağlayacak bu yeni oluşum içeride ise;

1) Takımlar arasındaki dengenin daha da değişmesine,
2) Genç yerli yeteneklerin oyunda yer almalarını zorlaştırarak oyuncu yetişmesine engel teşkil ediyor.

Bu durum muhafaza edilecekse önerim:

Bu gençlerin oynayarak deneyim kazanabilecekleri alternatif organizasyonların TBF(Basketbol Federasyonu) tarafından gelecek sezonlarda oluşturulmasıdır.

Takdire değer bir konu da...

Ülker'in alt yapısından yetişen genç oyuncularına Alpella ile lige devam ederek tanıdığı olanaktır. Bu takımdan A Milli Takım'a aday oyuncular yetişeceği muhakkaktır. Gerek üç büyük kulübümüze tanınan sponsorluk olanakları, gerekse de Alpella örneği için basketbolsever olarak Ülker camiasına teşekkürlerimi sunarım.

Efes'ten beklentiler ise doğal olarak üst düzeyde. Tekrar bir Final Four ve ötesi beklentilerimiz bu yıl gerçekleşecek mi? Bu ayrı bir yazı konusu. Ancak Tuncay Bey'den Efes ve Basketbole bir müsabaka salonu hediyesini bekliyoruz.

Banvit ve Turktelekom'un muessese kulüpleri olarak basketbole yatırımlarına devam etmeleri ilk derecelerdeki mücadeleyi daha bir zevkli ve izlenebilir kılacaktır.

Kaliteli ve mucadeleli bir sezon dileklerimiz ile.

 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..