Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '08

 
Kategori
ÖSYS
 

2006 ÖSS SÖZ 2 Tokat 1. Sİ Gülcan Özen 'in başarı sırrı

2006 SÖZEL-2 TOKAT İL 1. Sİ VE TÜRKİYE 247. Sİ REŞADİYE LİSESİ MEZUNU , SELÇUK FEN DERSHANESİ ÖĞRENCİSİ GÜLCAN ÖZEN “ DÜZENLİ VE PLAMLI BİR ŞEKİLDE HER GÜN ÇALIŞTIM, BAŞARDIM”
SORU- Merhaba Gülcan Hanım, Öncelikle sizi bu başarınızdan dolayı candan kutlarım.Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

G ÖZEN- Teşekkür ederim. 1986 Reşadiye doğumluyum ve Reşadiye Lisesi mezunuyum.

SORU- 2006 ÖSS’deki başarınızdan söz eder misiniz? İl Genelinde ve ülke genelinde hangi başarılara imza attınız? Buna kaç netle ulaştınız ? Bu başarıyı beklemekte miydiniz ?

G ÖZEN- Sözel’de Tokat 1. siyim. Türkiye genelinde ise 247. oldum. Sınav sonuç belgesi elime geçmediği için netlerimi tam olarak hatırlayamamaktayım. Bu başarıyı beklemekteyim ve 2003 yılında mezun oldum.

YORUMU- Planlı ve programlı olarak 3. yılın sonunda gelen başarı tesadüfü olmasa gerek..

SORU- Bize ailenizden bahseder misiniz? Anne ve babanız ne iş yapar? Kardeşleriniz nerede okur? Onların başarınızdaki katkısı nedir ?

G ÖZEN- Babam öğretmen.Annem ev hanımı ve 5 kardeşiz.Ağabeyim Orhan 9 Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği mezunu. Ablam Perihan 19 Mayıs Üniversitesi sınıf öğretmenliği mezunu .Ablam Nurhan Selçuk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Öğretmenliği mezunu.Ablam Ünzile ev hanımı.

YORUMU- Bu kadar öğretmenin olduğu bir ailede öğretmenler desteği ile Gülcan’ın ÖSS de derece yapmasını ailenin ÖSS deki katkısınız çok açık olarak göstermesi bakımından anlamlı bulmaktayım ve babasını bu kadar çocuğunu bir öğretmen maaşı ile okutmasından dolayı ne kadar takdir ettiğimi belirtmeden edemeyeceğim.

SORU – Bu başarınızda okul, arkadaş, dershane, akraba, komşu gibi yakın çevre faktörlerinin ne gibi etkisi var Gülcan Kardeşim?

G ÖZEN- Dershanem Selçuk Fen Dershanesi ve Işın Kız Yurdunun başarımda büyük etkisi vardır. Öğretmenlerimin özverili çalışması da başarımda etkili olmuştur.

YORUMU- İnsan disiplini elden bırakmazsa o zaman başaramayacağı iş yoktur zaten.Gülcan örneğinde olduğu gibi disiplinli çalışmaya başarı geçte olsa gelmektedir.

SORU- Kitap okur musun Gülcan kardeşim? Bunun başarında etkisi nedir? Özellikle sözel öğrencisi olarak

G ÖZEN – Okuyorum.Dünya Klasiklerinin büyük bölümünü okudum. Kitap okumak bana daha hızlı düşünmeyi ve pratik olmayı sağladı. Ayrıca hızlı okuma eksersizleri yaparak okumamı hızlandırdım.

YORUMU- Dünya ve Türk Klasiklerini okuyan insanların sözelde başarısını asla göz ardı etmemeli öğrenci ve aileler ve öğretmenler öğrencileri klasik okumaya yönlendirmeliler.

SORU- Arkadaşlarınızın ÖSS de katkısı size ne oldu?

G ÖZEN- Arkadaşlarımla bazen grup çalışması yapmaktaydık.

YORUMU- Arkadaşlardan öğrenci ders çalışma konusunda bilmediğini sorarak öğrenmesi ve faydalanması gerekmekte tabii ki.

SORU- Üniversite tamamlamış insanlardan faydalandın mı nasıl?

G ÖZEN – Işın Kız Yurdunda kalmamdan dolayı Tabii ki Yurda kalan bir çok ablalarımızdan faydalandım.

YORUMU- Ailesinden uzakta yaşayan öğrencilerin çevredeki Üniversite tamamlamış bilgi ve kültür düzeyi yüksek insanlardan faydalanması her zaman onları başarıya götürecek seçimlerdir.

SORU- Sınav kaygısı ve stresi yaşadın mı nasıl aştın?

G ÖZEN- İlk girişim olmadığından dolayı da sınav kaygısı ve stresi yaşamadım.Sınav kaygısını aşmak için çevremdeki tecrübelerden faydalandım. Ailemden destek aldım ve kendime güvenim tamdı.

YORUMU- Tecrübe insanda kaygı ve stresi azaltmaktadır.O yüzden sınava defalarca giren ve deneme sınavlarını tam Üniversite sınavı gibi algılayan insanlar kaygı ve stresi en az düzeyde yaşarlar.

SORU- Bize ÖSS çalışmalarınızda bir hafta son ve hafta içi çalışma programınızı anlatır mısınız ?

G ÖZEN- Düzenli ve planlı bir şekilde her gün çalışıyordum. Hafta içi dershane içinde 5 saat hafta sonu daha uygun çalışmaktaydım.

YORUMU- Planlı çalışma da tabii ki en üst düzeyde başarıyı da kendi ile getirmektedir.

SORU- Hangi okulu tercih edeceksin Gülcan neden?

G ÖZEN – Marmara Üniversitesi Türkçe Öğretmenliğini düşünmekteyim ve sebebi de öğretmenliği sevmem.

YORUMU- Anne ve bir ablası dışında ailesinin her ferdinin öğretmen olduğu bir ailede Gülcan’ın ailesinden etkilenmesi ve öğretmen olması en doğal hakkıdır.

SORU- Öss SİSTEMİ ADİL Mİ SİZCE Gülcan Hanım ?

G ÖZEN- Bence ÖSS sistemi adil.Çünkü çalışan ve hak eden mutlaka kazanmakta. Fakat Meslek Lise4si mezunların ada bize tanınan katsayı hakkı mutlaka tanınmalıdır.

YORUMU- Katsayı dışında ÖSS sistemine zaten kimse eleştiri getirmemekte.

SORU- Gülcan Hanım son olarak bizlere başka neler anlatacaksınız ?

G ÖZEN- ÖSS ye girecek olanlara düzemli olarak çalışarak kendilerine güvenmelerini istemekteyim. Ailelerin destek, sabır ve anlayış göstermelerini istemekteyim. Selçuk Fen Dershanesine ve rehber öğretmenim Nurhayat hocaya ve ağabeyime çok teşekkür ederim.

YORUMU- Biz de ailesinin tüm fertlerini kendisi gibi öğretmen yapma azmi ve kararlılığından dolayı Gülcan ‘ın babasına ve öğretmen ailesine Tokat’a ve Türk Milli Eğitimine katkılarından dolayı teşekkür etmekteyiz.

TURAN YALÇIN/TOKAT

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..