Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '06

 
Kategori
Konut Kredileri
 

2006 yılı Temmuz- Ocak artışları

2005 yılında Devlete güvenerek TOKİ uygulamalarında 20 yıllık birikimimi peşinat ödeyerek bir konut aldık.

Konut aldığımızda geri ödemeler Devlet Memurlarına yapılan artış ile sınırlı iken, Bakanlar Kurulu Kararı ile 2006 yılından itibaren uygulanmak üzere ÜFE-TÜFE ve Devlet Memurları artışlarından en az hangi ise o uygulanacağı belirtilmiştir. Bu nedenle 2006 ocak -temmuz ayında uygulanan zam 0,76 oldu ancak 2006 Temmuz-Aralık zammı 4,88 olarak açıklandı ve bugün itibarıyla yatırılması gerekiyor.

TOKİ 'nin konuya ilişkin açıklamasında artışlarla ilgili olarak Türkiye İstatiksik Kurumu ile Maliye Bakanlığından görüş aldıktan sonra bu işlemin yapıldığı belirtilmektedir. Maliye Bakanlığı her ne kadar % 2,5 zam yapılmasına rağmen bazı ünvan ve görevdeki memurlara yapılan zamla birlikte bu zammın ortalamasının 6,93 olarak hesapladığı iddia edilmektedir.

Maliye Bakanlığının bu hesapları tüm memurları kapsamamaktadır. Memur maaş artışlarında memur maaş katsayıları esas alınır. Bugüne kadar yapılan uygulamalar ( Gecikme Zammı-SSKve Bağ-Kur hizmetlerine yapılan artışlar) böyle iken sadece TOKİ'nin alacaklarına gelince mi diger tazminat ve sosyal ödenekler mi ekleniyor bunu Maliye Bakanına ve TOKİ Müdürüne hatırlatmak gerekir.

 
Toplam blog
: 2
: 817
Kayıt tarihi
: 10.07.06
 
 

Ben bir devlet memuruyum. Lisans mezunu bir kamu kuruluşunda alt düzey yönetici olarak çalışmaktayım..