Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '06

 
Kategori
Otomobil
 

2007 Paris otomobil fuarı

2007 Paris otomobil fuarı
 

Geçen cuma Paris'teki araba fuarına gittim. Bu fuarda consept arabalardan eski arabalara kadar tüm arabalar vardı. Ama herhalde tümü bir günde anca biter. Çok fazla derecede büyük bir yerdi. Ama çok güzeldi. Biz ordaki yerlerin hepsini göremedik sanırım. Ama bizim gezdiğimiz yerler de çok güzeldi. Başta yazdığım gibi eski arabalarında bir fuarını yapmışlardı. Buradaki arabaların bazıları çok komikti. Özeliklede eski yarış arabaları. Bir de eskilerin aralarında çok güzel ilgi çekici büyük arabalar vardı. Hele bir tanesi vardıki çok büyüktü. Birde eski minibüsler vardı. Ayrıca eski itfaiye arabasıda vardı.

Yeni arabaların arasında polis arabaları motorsikletleri de vardı. Neredeyse tüm araba markalarının broşürünü aldık. HUMMER markalı bir arazi arabasının burnunu havaya doğru kaldırmışlar. Onun altına girdim ve annem resmimi çekti:)) Consept arabaların olduğu bölümü gezerken çok garip ve şirin arabalar vardı. Özellikle bir araba vardıki neredeyse direksiyonu ve gaz pedalları dışında hiçbir şeyi yoktu. Bir tane arabanın ise içi dışında tüm dışını taşla daha doğrusu pırlanta gibi görünen sahte taşlarla kaplıydı. Muhteşem bir görüntüsü vardı.

Fuarın sonlarına doğru annemle çıkışa doğru giderken fuarı gezdiren minik bir gezi treni gördük. Hemen bindik ve böylece daha gezmediğimiz çok yer olduğunu gördük. Orda dikkatimi çeken şey bir gösteri oldu. Arazi arabalarıyla yapılan bir şovu gördük. Hani lunaparklardaki korku trenleri olurya yükseğe çıkıp birden iner. Aynı şekildeydi bu ve tren yerine araba vardı. Ayrıca arabanın içide sürücü vardı.

Zemini tahtadan, arabanın tekerleklerin geçtiği yerde örgü tel vardı. Araba yokuş aşağı yavaş yavaş inerken birden durdu. Ardından tahterevallinin üstüne bir araba konmuş gibi düşünün yine zemin tahta ve arabanın tekerleklerinin geçtiği yerde örgü tel vardı. Üstündeki arabanın içinde bir sürücü var. Öne düşüyormuş gibi oluyor hemen dengeliyordu. Bu hareketi arkaya doğruda tekrarladı. Bu muhteşem şovu hayatım boyunca unutmayacağım. Ardından oradan ayrıldık. Dönerken çok yorgundum ama bir o kadar da mutluydum.

 
Toplam blog
: 18
: 1098
Kayıt tarihi
: 15.09.06
 
 

1996 yılının oldukça sıcak bir vakti olan 9 temmuz günü dünyaya geldim. Sonradan İstanbul'a taşın..