Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '08

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

2008 bayan kış modası

2008 bayan kış modası
 

www.kadinca.com


Kış aylarını güzel, çekici, renkli, eğlendirici ve al bensisi bol şekilde geçirmek için bu seneki modayı takipte fayda var.

Ağustos ayının ilk haftasından itibaren yeni sezon olarak vitrinlerde yerini almaya başlayan modeller de eskiye dönüş bulunmaktadır.

Model olarak triko ile boncuğun buluşturan fırfırlı kazaklar, kruvaze buluzlar, tunik degaje yakalar, triko etek ve elbiseler, pançolar ve kapşonlu kazaklar.

Renkler de kış ayının vazgeçilmezi siyah başta olmak üzre kemik, fuşya, koyu turkuaz yeşili, olive yeşili ve kırmızı revaçtadır.

Aksesuar olarak pul, palet, tığ işleri , örgü düğmeler, el örgü çantalar, şallar ve şapkalalar bulunmakla beraber bu ürünlerin tamamen doğal ürünlerden yapılmış olmasıda ayrıca dikkat çekmektedir.

Özellikle tığ işleri ve el örgü kıyafetlerin ev hanımları tarafından kendi evlerinde yaptığını ve bunun sayesinde aile bütçesine faydalı olduklarını belirtmek isterim.

Şişman, tontiş genç kızlarımız büyük beden bulamadıkları için artık anneanne kazakları giyinmek zorunda kalmıyacaklar, çünkü bu sene triko kazaklarda genç büyük beden çıkmıştır. Keşke hiç bu büyük bedenlere gerek kalmasa iyi olur du ama düşünülüp böyle bir bedenin çıkmasıda çok sevindirici tabi.

Tüm bu koşulları sağlıyarak modaya katkıda bulunan Türk tekstilcileri unutmamak gerekli. Günümüz Türk tekstilcileri daha bilinçli üretim ile hareket etmeye başlamış ve eskiye nazaran Çin’den daha az ürün almaktadırlar. Çin’de üretilen mallara kıyasla Türkiyede üretilen ürünlerin hammadesinden, boyası ve ipliğine kadar hepsi Çin'den getirilen ürünlere göre daha doğaldır.

Çin'de üretilen ürünlerin daha ucuz olmasından dolayı daha çok tercih edildiği gözden kaçmaz bir gerçektir. Fakat bu ürünlerin kötü şartlarda üretildiği ve bazılarının sağlığımızı tehdit ettiğini de unutmamak gerekir. Türk tekstilinde çalışan işçiler düşünerek firmaların kepenk çekmesini engellemek için hadi hep beraber Türk işi ürünleri alalım ve her koşulda ülkemize faydalı olabilelim.

Renki, eğlenceli modalı günler geçirmeniz dileğimle...

 
Toplam blog
: 164
: 4548
Kayıt tarihi
: 26.03.08
 
 

Hayatı sevmek ve düzgün yaşamak isterken bulurum kendimi. Yaşamın bana verdikleriyle yetinmeye çalış..