Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '07

 
Kategori
Spor
 

2008'e giderken

Avrupa kupasını kazanmak için mücadele edecek 16 takım bugün çekilen kuralar sonucunda gruplara yerleştirildi. 4 gruba bakıldığında ümitli olabileceğimiz bir yerdeyiz. Hem içinde olduğumuz gruba baktığımızda hem de inşallah buradan başarı ile çıktıktan sonra karşılaşacağımız grubu değerlendirdiğimizde şansımızın yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Diğer 15 takımı aşağı yukarı tanıyoruz turnuvada birbirinden değerli birçok futbolcu mücadele edecek kendileri için yeni transferler yaratmaya çalışacaklar ülkelerine başarı kazandırmak için mücadele edecekler.

Böyle bir turnuvada başarılı olmak için yapılmazı gereken birçok şey var. Öncelikle muhakkak şansınızın sizinle birlikte olması lazım tek maçlı sistemlerde şansınız size yardım etmese çok zor durumlar yaşayabilirsiniz. Arkanızda seyirciniz olmalı bu konuda hiçbir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Ve bence en önemlisi kendi gücünüzü çok iyi bilip rakiplerinizi çok iyi analiz etmeniz şart. Bunu neden söylüyorum normal şartlarda Portekiz gibi bir ekibi onların taktiği ile yenemezsiniz. Bu yüzden rakibinizi iyi tahlil edip eksiklerini ortaya çıkaracak bir oyunla mücadele etmeniz şart.

Turnuva öncesi bizi rakiplerimizden ayıran çok önemli bir nokta var. Şu aşamada bu bizim avantajlımı yoksa bir dezavantajlımı bir durumu bilemiyorum. Eğer bir sakatlık ya da çok enteresan bir performans olmasa diğer 15 takımın kalecisi belli düşünebiliyor musunuz böyle bir turnuva öncesi takımımızın kalecisi yok elemeler boyunca kalemizi 4 ayrı kaleci korumuş hiçbirinin akıllarda kalan bir performansı yok bir kalecinin takımı için ne kadar önemli olduğunu düşünürsek vay halimize. Hadi kalede böyle bir sorun varken forvetimiz nasıl diye bakarsak orası da ayrı bir muamma. Bu ülke futbolcuları için büyük şans kendilerini Fatih Terime beğendirebilmeleri için önlerinde yaklaşık altı aylık bir süre var umarım performanslarını olumlu yönde değiştirirler.

Bu olumsuzlukları atlatabilirsek seyirci desteği ile bu turnuvada başarılı olacağımızı düşünüyorum. Başarıdan ne kast ettiğimi sorarsanız önceki iki turnuvanın ortalamalarından daha iyi bir performans.

 
Toplam blog
: 16
: 380
Kayıt tarihi
: 19.11.07
 
 

74 İzmir doğumluyum. Göztepe taraftarıyım 6 yıldır iş sebebiyle İstanbul da yaşamaktayım. 9 Eylül ün..