Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '08

 
Kategori
Güncel
 

2008'in götürdükleri

2008'in götürdükleri
 

Nargis Kasırgası


Git artık ikibinsekiz,

Her fırsatta bir parça kopardın yeryüzünden acımasızca. Felaketimiz oldun, ağladık.

Diyarbakır’daki hain bombalı saldırıyla karşılamıştık ikibinsekizi, bebek katilleri çoluk çocuk dinlemeyecekti tabiî ki… Sonuç nicelik bakımından eksi dört, nitelik bakımından dertti başımıza, büyükçe.

Ocak ayının kapanışı havai fişek fabrikasındaki patlama ve onlarca kayıpla oldu.

Almanya’daki Türk hanelerinin barbarca yağmalamalarına karşı, Kosova’nın bağımsızlığını ilanı güzel bir şeylerinde olabileceğini gösterdi bir takım milletlere, milliyetsizlere…

Farklı örneklerine şahit olduğumuz parti kapatma davalarının bir yenisi ve belki daha önemlisi kimilerine göre başarısızlıkla, demokrasi adına olumlu sonuçlandı. Türkiye’de yıllar sonra ilk defa bir parti kapatılamadı.

Mayıs ayı toplam 378.000 ölü veya kaybın yaşandığı Myanmar (Yeni adıyla Burma)’daki dev kasırgayla selamladı dünyayı. Çin’deki 7.8 şiddetindeki deprem kasırgadan sadece bir hafta sonra salladı dünyanın en kalabalık ülkesini.

19 Mayıs’ta dünyada ki yeni trende paralel olarak kapalı alanlarda sigara yasağı başladı ülkemizde. Nikotin esirlerinin işine gelmese bile devrim niteliğinde bir yasaydı bu (Bu tarihten sonra sigara satışlarında belirgin bir azalış kaydedildiği açıklanmıştı).

Haziran ayının gülümseten gelişmesi A Milli futbol takımımızın dünyaya “her maçın doksan dakika olduğunu hatırlatarak” Avrupa üçüncüsü olmasıydı ki, şampiyonluğa ramak kalsa da bu başarı bile kuvvetli alkışları gönlümüze gark etmeye fazlasıyla yetmişti.

Amerikan Başkonsolosluğu önündeki hain saldı da takvimler aylardan Temmuz’u gösteriyordu. Üç şehidimiz vardı, kaybettiğimiz altı canımızın arasında yine.

Michael Phelps ve Usain Bolt’un şovuna dönüşen Pekin Olimpiyatları bizim için vasat bir organizasyon olarak sonlandı.

Sonraları tüm dünyayı kasıp kavuracak ekonomik krizin ilk sinyallerini veriyordu Amerikan Lehman Brothers yatırım bankasının iflası.

Ergenekon denen gizli örümcek ağı yıl boyunca dolandığı yerlerden temizlenmeye çalışıldı yıl boyunca.

ABD ex Başkanı George W. Bush’un Irak ziyaretinde Muntazer al-Zaidi adlı Iraklı gazeteci Bush'un suratına ayakkabısını fırlattı. Güler misin ağlar mısın oynattı dünyaya. Kaburga kırıkları dışında pek acı yoktu, hoş bir sada bıraktı dünya sahnesine yılı bitirirken.

İkibinsekiz giderayak İsrail denen başına buyruğun, ezeli ve ebedi hasmı Filistin’deki masum katliamına göz yumuyordu resmen. En ufak bir müdahale etmeyen adı büyük ABD ve BM gibi. Katliam tüm dünyada uyandırdığı geniş yankı ile kaldı. Fatura 400 ölü, 600 yaralı. Kime kesildiyse!

Bu kadar hazin bir yıl giderken yanında birçok tanıdık simayı da beraberinde götürdü ne yazık ki. Aysel Gürel, Cengiz Aytmatov, Hasan Doğan, Suna Pekuysal, Osman Yağmurdereli, Kazım Kanat, Fazıl Hüsnü Dağlarca ve Kurtuluş’un son gazisi Mustafa Şekip Birgöl aramızdan ayrıldılar. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz.

Pek hayırlarla anamadığımız bu yılın, gittiği yağmurla denizlere karışıp bir geri dönmemesini ve böyle kötü ve hazin olayların ülkemiz ve tüm insanlık adına bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

Barış ve mutluluk dolu bir yeni yıl temennisiyle.

Sağlıcakla.

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..