Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '08

 
Kategori
Eğitim
 

2008-ÖSS ne zaman açıklanacak?

2008-ÖSS ne zaman açıklanacak?
 

2008-ÖSS sonuçları hangi tarihlerde açıklanacak? Nihayet bir ÖSS maratonu daha sona erdi. Sınav anında ter döken adayları şimdi de sonuçların merakı sardı...

Tabii ki ÖSYM herhangi bir net açıklama yapmadan 2008-ÖSS sonuçları şu tarihte açıklanacak gibi bir ifade ayakları yere basmayan bir iddia olacaktır. Fakat en azından adaylarımızın meraklarını düşürme ve sabırlarını güçlendirme açısından bir takım ipuçlarından hareket ederek bir yaklaşım belirleek mümkün.

ÖSYM, öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı (ÖSS) ardından birkaç gün sonra sonuçların, okulların son sınıf öğrencilerinin diploma notlarının sisteme girilmesini yetiştirmeleri durumunda 15-17 Temmuz 2008 tarihlerinde açıklanacağını duyurmuştu. Bilindiği üzere ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının ÖSYM"ce hesaplanabilmesi için, ortaöğretim kurumlarının mezun öğrencilerinin ortaöğretim başarı puanlarını sisteme girmesi gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınıf geçme yönetmeliğinde yaptığı son an değişikliği sürecin sekteye uğramasına yol açtı ve önlemelerin alınmasını gerektirdi. Nitekim bu yönde de önlemler alındı. Son sınıf öğrencilerine ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarında öncelik verildi. Böylece son sınıf öğrencilerinin puan bilgilerinin daha kısa sürede sisteme girilmesi hedeflendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Diploma Notlarının ÖSYM'ye Bildirilmesi" konulu genelgesinde lise son sınıf öğrencilerinin diploma notlarının 30 Haziran 2008 tarihine kadar sisteme girilmesi istendi. 1-3 Temmuz 2008 tarihleri arasında da adaylar, notlarının kontrolünü yaparak yanlışlık olduğunu düşünüyorsa itirazda bulunabilecek.

Bütün bu verileri değerlendirdiğimiz 2008-ÖSS'nin sonuçlarının hesaplanmasının 15 temmuza kadar tamamlanması bekleniyor. Yani büyük bir itimal ile ÖSYM, 15 Temmuz 2008 tarihinde 2008-ÖSS sonuçlarını açıklayabilir. Aksi halde meydana gelebilecek gecikme ile bu süre birkaç gün gecikebilir. Adaylarımızın bu süre zarfında metanetli davranarak tercihleriyle ilgili araştırmalara başlaması erinde olacaktır.

Sinan ÇAĞIRAN
www.OSSservisi.com Editörü

 
Toplam blog
: 157
: 12370
Kayıt tarihi
: 22.08.06
 
 

1996-2000 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, Psikolojik Danış..