Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '08

 
Kategori
Spor
 

2008 Pekin Olimpiyatları

2008 Pekin Olimpiyatları
 

Bugün 08/ 08/2008 ve olimpiyatların başlamasına çok az kaldı. Japonya saati ile akşam dokuz Türkiye saati ile öğleden sonra iki üç gibi açılış töreni başlayacak.

Olmaması gereken gölge düştü bile olimpiyatlarına. Özerkliklerini isteyen Tibet ve Uygurlular gösteri yapıyorlar ve polisle çatışıyorlar. Yaralananlar da var tabi ki.

O ülkelerin tepkisini anlıyorum ama spor karşılaşmalarına gölge düşürmelerini olumlu bulmuyorum. Çin çok büyük bir ülke ve birçok etnik grubu bünyesinde barındırıyor. Siyasal olarak onlara baskı uyguladıkları bir gerçek. Bütün dünya da biliyor ama onların iç sorunu.

Dünyanın dört bir yanından giden sporcuların suçu ne? Terör olaylarında suçsuz insanlara hatta çocuklara zaman verilmesinden farkı yok.

Spor ve siyaset birbirinden ayrılmaz olgular mı acaba ?

Sabah haberlerinde ulaşım ve diğer servis hizmetlerinde çalışanların eğitimden geçtikleri, yabancılara karşı yapılmaması gereken davranışlar hakkında uyarıldıkları söyleniyordu.

Japonya da bir çok sporcusunu yolladı ama bir çok insan geçmişte olanların acısı nedeniyle Japonlara yönelik gösteriler konusunda tedirgin ama özellikle yüzme, judo, jimnastik konusunda ve de su balesinde medal bekledikleri de bir gerçek .

Umarım korkulanlar olmaz da spotmence yarışan sporcular için olumsuz sözcükler yerine alkış seslerini duyabiliriz .

Biz Japon takımını desteklemek için olimpiyatlar için hazırlanan tişört ve şapkayı aldık. TÜRK bayrağımız da var . Bayrağımızın dalgalandığını görmeyi ümit ediyorum yarışma sonlarında. Tabi Japon bayrağını da. Yıllardır ekmeğini, bağışlayın pirincini yediğim:), suyunu içtiğim bu ülkeyi de seviyorum. Kendi ülkem kadar olmasa da.

OLİMPİYATLARIN BARIŞ VE HUZUR İÇİNDE GEÇMESİNİ UMUYOR, TÜM SPORCULARA BAŞARILAR DİLİYORUM .

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..