Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '08

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

2008 yılı kira artış oranı bellidir

2008 yılı kira artış oranı bellidir
 

"TÜKORDER" Tüketiciyi Korumave Bilinçlendirme Derneği Genel Başkanı Öner SAMANLI,


"TÜKORDER" Tüketiciyi Korumave Bilinçlendirme Derneği Genel Başkanı Öner SAMANLI, http://www.tuketiciyikoruma.org internet sitesine gelen soruların başında olan konuya açıklama getirdi.

"TÜKORDER" Tüketiciyi Korumave Bilinçlendirme Derneği Genel Başkanı Öner SAMANLI, 2008'de ev sahiplerinin en fazla yapabilecekleri artış oranının yüzde 9.8 olduğunu belirterek, ev sahiplerinin kiralara, enflasyon oranından fazla artış yapamayacaklarını bildirdi.

Samanlı, "Bu konuda yargı kararları ve içtihatlar var. Hükümet yetkililerinin enflasyondan çok artış olamayacağı yönünde açıklamaları da var" dedi.

Ev sahibinin, kiracıyı çıkarmak için fahiş kira artışı yapamayacağına dikkat çeken Samanlı, şunları kaydetti: "kiracıların zamlandırdıkları kira bedellerini havale yoluyla ödemeleri gerekir, ev sahibi, kiranın enflasyon oranında artışına yanaşmazsa, kiracı kirayı havale yoluyla, konuta teslim olarak ev sahibine göndersin. Ev sahibi parayı alırsa artışı kabul etmiş olur. Almazsa kabul etmemiş sayılır. Kabul edilmeyen kiranın ise, bulunulan ildeki bir Hukuk Mahkemesinde kiracı tarafından kiranın nereye yatırılmasına dair karar verilmesini teminen dava açılarak çözümlenecektir, kiracı evle ilgili yasal zorunluluklarını yerine getirmişse, yani kirasını zamanında yatırmışsa ve bunu belgelemişse, konuta kalıcı zarar vermemişse, yasal tahliye taahhütnamesi imzalamamışsa ve hayatı komşular için çekilmez hale getirmemişse, hiçbir ev sahibi kirayı enflasyondan fazla artırmadığı için kiracıyı evden atamaz."

"TÜKORDER" Tüketiciyi Korumave Bilinçlendirme Derneği Genel Başkanı Öner SAMANLI, Tüketicilerin sorunlarının çözümü ve bilinçlendirilmesinde tüm il ve ilçelerde örgütlenme çalışmalarına yeniden hız verdik, cemiyet ilişkilerinde ilgili ve bu millete yararlı hizmetler sunmak isteyen gönüllü dostlarımızı hem Derneğimizin Şubesini açmaları hemde Derneğimizin yayın organı olan TÜKETİCİ GAZETESİ'nin temsilciliklerini yapmaları yönünde göreve davet ediyoruz. İl vce İlçelerdeki Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde bu arkadaşlarımız resmi olarak temsilcilik yapmaktadırlar. Şube ve Temsilcilik müracaatlarınızı, eposta adresimize, ayrıntılı ve fotoğraflı bir özgeçmiş göndererek yapabilirsiniz" diyerek, Edirne'de yaptığı basın açıklamasını sonlandırdı.

 
Toplam blog
: 295
: 3087
Kayıt tarihi
: 22.08.08
 
 

Prof.Dr. Öner Samanlı, yıllarını eğitim ve öğretim faaliyetlerine adamış, birçok bilimsel makalen..