Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '09

 
Kategori
Astroloji
 

2009'da Kova burcunun geleceği

2009'da Kova burcunun geleceği
 

Kim Koydu Bunu Başıma


2009’DA KOVA BURCUNU NELER BEKLİYOR


Semavii’den 2009 YILDIZ YORUMLARI


(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olur. )


Kova Burcu ( 20 Ocak-18 Şubat )


Önce size güzel müjdeyi vererek başlayım: Büyük Şans Yıldızı Jüpiter Kova’da!


Jüpiter Ocak 5’te sizin burcunuza girdi ve bütün bir seneyi burada geçirecek. Şimdi derin bir nefes alın ve rahatlayın. Bu sene çarkı kendinizden yana döndürüyorsunuz.


Şans yıldızı 1.evde Kova’da iken, öncelikle geçen sene düşüncede hayatınızla ilgili aldığınız kararları hayata geçirebileceksiniz. Hayalleriniz, planlarınız hayat alanı bulacaklar.


Bu süre zarfında, kendinize olan inancınız, kendine güveniniz ve iyimserliğiniz yükselecek. Daha dışa dönük olacak, yükselen yaşama sevinci ve kendinize güvenle çevrenizi genişletmek isteyecek, yeni insanlarla tanışacak, yeni insanların ve var olan çevrenin beğenisini ve sevgisini toplayacaksınız. Çevrenizde saygınlığınız artacak. Bütün bunlar iyi şansı kendinize çekmenizi sağlayacak.


Çünkü enerji kuralıdır: pozitif duygu, eylemler pozitif şeyleri kendine çeker.


Bu arada, keyifli ruh haliyle, sizi mutlu edecek şeylere yönelirken, iştahınızın da artacağını söyleyim. Kiloya dikkat. Abartıya dikkat. Eylemlerde de abartıya kaçmayın derim. Güzel şansınızı iyi değerlendirin, bu şans enerjisini bir amaç, hedefinize katalizör yapın, hedefe odaklı eyleme geçin ve şansın size sunacağı fırsatları hayatınıza kalıcı olarak katmaya bakın.


Yoksa şans gelir, geldiği gibi gitmeyi de bilir…


Bu sene her açıdan bir genişleme, açılma isteği var: kişilik, çevre, kurduğunuz hayat, ilişkiler, hedefler. Belki bir mekan, kent değişimi de söz konusu olabilir yeni başlangıçlar adına. Bir sıçrama yaşanacak sözün kısası.


Bu dönemde popülariteniz artacak, iyimser ruh halinizle, kendinize güveniniz, eylem yeteneğinizle hayranlık toplayacaksınız. Gözdesiniz. Gizemli Neptün de uzun süredir Kova’da iken, cazibeniz ve çekiciliğiniz kat kat artacak ve ilgi odağı olacaksınız, büyüleyeceksiniz insanları.


Bu sene genelde bardağın dolu tarafını görmek isteyeceksiniz. Hayatın size sunduğu, sunacağı güzelliklere gözünüzü dikip, onların tadına varmak isteyeceksiniz. Ve bu arada boş tarafı da doldurmak üzere kolları sıvayacaksınız.


Yeni şeyler öğreneceksiniz, bu size zevk, mutluluk, neşe ve heyecan verecek. Kişiliğinizi geliştirip zenginleştirecek.


Kiminiz de yeni bir işe gireceksiniz.


Jüpiterin pozitif halinin insanı koruyan, kollayan bir yanı da vardır. Bir sorun yaşadığınızda, her şey bitti dendiği anda, son anda gelen şansı veren, bazı sorunları olayları lehinize çevirerek sonuçlandırmanıza yardım eden, bir kaza anında, sizi yara almadan kurtaran, başınız sıkıştığında kurtaran da odur.


Ama Jüpiter yanımda deyip de, aşırı güvenle, abartarak eyleme geçerseniz, Jüpiterin öbür yüzünü de görebilirsiniz. Jüpiter bu durumlarda, eşek şakalarını yapmayı sever. Bazen bu şakaların dozunu kaçırır, kişiyi tedbirsiz, plansız işlerinde iflasa sürükleyerek, “Hayatta şans vardır ama kullanmayı bilene” dersini verir.


Jüpiterin pozitif etkisi altında, otorite kazandıran bir pozisyon teklif edilebilir. Terfi, tayin söz konusu olur. Saygınlığınız artar ve isminiz daha çok tanınır.


Şimdi bu kadar güzel haberleri verdikten sonra, gelelim bardağın boş durduğu tarafa…


Haritanızdaki “hassas, gerilimli” noktalara…


Jüpiterin size sunacağı güzellikleri anlattıktan sonra, hatta bu güzelliklerin kıymetini anlayabilmeniz adına da, bazı şeylerin altını çizdikten sonra, bu hassas noktaları detaylandırmak isterim.


Yaklaşık 1 seneyi aşkındır parayı temsil eden 2.ev ve yatırım, borçları temsil eden 8.evinizdeki yıldızlar bu konuları kritik bir noktaya taşımıştır. Bu durum 1 sene daha devam edeceğe benzer.


Haritada para evi 2.evde Değişim Gezegeni Uranüs ve yatırım evi 8.evde Disiplin, Kısıtlama Gezegeni Satürn bulunmaktadır. Gelecek sene Temmuza kadar da gitmeye niyetleri yok.


O yüzden, akıllı, planlı olmanız gereken konuları anladınız umarım: Para ve yatırım, borç.


Yıldızlar buradayken, borçlarınızı mutlaka zamanında ödemeniz lazım, aksi taktirde borcun ikiye katlanması söz konusu olur. Borç-alıp vermek sıkıntı getirir. Hem de ani sıkıntılar. Mesela birine kefil olursunuz, bir bakarsınız ki, o kişi ödeme yapmıyor, kabak sizin başınıza patlayabilir. Uranüs insana ani olaylar yaşatır, sizin haritanızda da bu ani, beklenmedik pozitif-negatif olaylar parayla ilgili olmakta ve olmaya da devam etmekte.


Uranüs sizi maddi kaynakları artırmak, veya borçları ödemek için çok ilginç, orijinal yollara sevk etmekte. Ancak bu yollar bazen yasal olmayan yollar olabilir. Buna dikkat edin, kazanayım derken, daha büyük sorun çıkarabilir bu asi, deli gezegen. Uranüsle baş etmek gerçekten ustalık gerektirir. O yüzden kendinize güvendiğiniz kadar açılın, ataklar yapın, fazlasıyla baş etme gücünü belki bu sene içinizde duyacaksınız ama iyi plan, tedbir şarttır. Ne Uranüs ne de Satürn şakayı sevmez.


Satürne gelirsek, 8.evden size disiplin, plan, akıl çağrısı yapıyor. Satürn insanı kısıtlayan, engeller veren ve sizde var olan eksik yanınızı gösteren bir yıldızdır. Sizin engeliniz geçen seneden beri, eş veya bir başkasının parasından kaynaklı engeller şeklinde karşınıza çıkıyor olabilir. Veya yaptınız yatırımlar, aldığınız borçlar şeklinde.


Bu dönemde eşin bazı talihsiz durumları sizi de maddi olarak sıkıntıya sokar, kemer sıkmanız gerekebilir. Bu dönemi hafif atlatmak için her zamankinden daha olgun olmak, eşle karşılıklı olarak daha açık olmak gerek, birlikte sağlıklı bir yatırım, para, ödeme planı yapmak gerek. Olabilecek ani aksiliklere karşı tedbir almak gerek karşılıklı olarak. Aksi taktirde sırf bu para meselesi bile evliliğinizi zora sokabilir, ilişkiyi kırabilir. Kırdığı zaman bile bu para sorunu bir süre daha devam edebilir.


Bu dönemde ruhsal dünyanızı zenginleştirin, sizi ruhsal olarak güçlü kılacak şeyler yapın. Çünkü 8.ev insana para vs kökenli korkular verebilir. Bu korkuyu vs aşmak için güçlü olmak, manevi olarak güçlü olmak gerek. Hem maddi sorun büyürse, hem de ruhsal olarak zayıflarsanız, durum daha çıkmaz bir noktaya gelebilir. Boşanma mesela bir çözüm olmaz, ruhsal tedavi gerektirecek noktaya gelinebilir.


İşte, bu tür sıkıntılara meydan vermemek için, Jüpiter size “Ben geldim! Senin kurtarıcınım!” dedi. Bunun kıymetini bilmek, ve bu parlak, cömert gezegenin vereceği şans faktörlü fırsatları değerlendirip sorumlulukları olgunca halledip hayat standartınızı yükseltmek size düşüyor.


Bu 2. ve 8.evler kimi Kovalara da büyük bir yatırıma sahip olma fırsatı verecek. Aile desteği ile. Ancak iş size düşecek yine. Sizden de epey para çıkacağını bir kenara yazın ve buna hazır olun.


Bunlar için güzel zamanlar Şubat, Nisan-Mayıs arası, Temmuz. Ekim’den itibaren sene sonuna kadar olaylar aktif ve hararetli. Kârlı çıkma durumu da zarar etme riski de var. Bu dönem dostu-düşmanı açık açık tanımak için ilginç bir dönem olacağa benzer. Şubat çok aktif, dolu dolu geçecek. Bir amacınıza, hedefinize aktif ve yorucu bir mücadele sonucunda ulaşabileceksiniz. Şubat’ı iyi değerlendirin.


Evlilik için, yukarıda anlattığım şeyler geçerli. Birlik içinde, samimi ve açık olmak gerekiyor. Ve ruhsal, manevi alanı yükseltmek gerekiyor. Birlik şart, aksi taktirde Ekim ve sonrası açık bir düşmanlığa dönüşebilir evlilik. Bu tamamen size ve eşinize bağlı.


Kalbi boş Kovalar… Siz gerçekten şanslısınız. Gerek aşkta gerek hayat alanında yaşayacağınız tecrübelerle pişeceksiniz ilişkilerde ve olgunlaşacaksınız, önemli bir yol kat edeceksiniz. Şubat, Nisan, Temmuz ve Ekim ilginç geçeceğe benzer. Evlilik durumu sonbahar olabilir.


Bu arada, Satürn bir ara –29 Ekim-31 Aralık – dost burcunuz Teraziye geçecek. Bu size geleceğinize dair, gelecek 2-3 senenin nasıl geçeceğine dair önemli ipuçları verecek. Hele Kova’nın en başında doğanlar, yeni hayat, yeni düzene geçmiş olacaklar.


Not: İlgilenenlere duyuru: astroloji sitem çok yakında açılacak. http://yildizfalim.com/

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..