Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '09

 
Kategori
Astroloji
 

2009'da Oğlak burcunun geleceği

2009'da Oğlak burcunun geleceği
 

Güç Bendee Artık!


Semavii’den 2009 YILDIZ YORUMLARI

(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olur. )

Oğlak Burcu ( 22 Aralık-19 Ocak )

Oğlak Burcu olarak geçen sene hızlı bir dönem geçirdiniz. Şans da sizden yanaydı.

Oğlak yılı idi 2008.

Diğer taraftan da Oğlak Dönemi başladı. Büyük Dönüşüm Gezegeni Plüton uzun yıllar Yay Burcunda olan seyrini tamamlayıp, artık sizin burcunuza girmiş durumda.

Dönüşüme, evrime hazır olun.

Kiminiz çabuk kiminiz daha uzun bir zaman dilimi içinde ciddi bir evrim geçireceksiniz. Kişilik, dünyaya, hayata bakış, zevkler, alışkanlıklar, kurduğunuz hayat, çevre vs değişecek.

Kısacası hayattaki duruşunuz değişecek.

Ya da düzeniniz değişti geçen sene. Şimdi bu düzen sizi evirecek çevirecek, kendine uygun hale getirecek.

Geçen sene Şans Yıldızı, bu büyük değişime adım atarken, size güzel başlangıçlar için şans verdi, sizi cesaretlendirdi, kendinize güveninizi artırdı. Jüpiterin desteğini arkanıza alıp yeni başlangıçlar, atılımlar yaptınız.

Kiminiz mekan, kent değiştirdi. Yeni iş kurdu veya yeni bir işe girdi. Çevresini genişletmek için aktif eylemlere girişti. Daha dışa dönük, kendine güvenli ve cesur oldu. Kiminiz yeni bir aşk buldu, kiminiz ise evlendi.

Bu sene Şans Yıldızı Jüpiter Ocak 5’te 2.evinizdeki Kova Burcuna girdi ve bütün seneyi orada geçirecek.

Haritada 2.ev para evidir. Her tür maddi kaynakları, parasal durumu geliştirmek adına yapılan işleri, girişimleri ifade eder.

Bu ev ayrıca, bana göre, aşkı da simgeler. Astrolojide bu ev aşk evi olarak geçmez. Bu benim buluşum. Aşkın demlendiği yerdir burası. Bu evdeki yıldızların etkisiyle yaşanan aşklar şarap etkisi yapar. Başka bir tadı vardır. Bitse de devam etse de kişinin hayatında özel bir yeri olur. Veya daha önce başlamış aşkın demlendiği, yoğurulduğu yerdir.

Ya da aşk değilse bile, kişiye ilaç gibi gelen bir ilişki yaşanır. Bilerek isteyerek yaşanır. Aradığınız bir şeyleri bulduğunuz bir ilişkidir bu.

Gelelim para meselesine, maddi işlere.

Bu evdeki Jüpiter size maddi olarak genişleme, emeklerinizin karşılığını somut olarak alma arzusu verir. Çabalarınızın meyvesini almak istersiniz ve akıllı, kararlı ve planlı aktif çalışmalar sonucunda da almaya başlarsınız.

Maddi kaynaklarınız netleşecek ve genişleyecek sözün özü. Maddi kaynakları artırmak için ilginç yollara başvuracaksınız. Veya geçen seneden başvurdunuz girişimler ilerleyerek devam edecek.

Bu arada belki bir 2. veya 3. maddi kaynak alanı yaratabilirsiniz kendinize. Farklı bir işe, alana el atabilirsiniz. Daha önce fiilen çalışmadığınız bir alan olabilir. Bu sene gerek asıl işinizde gerek yedek iş alanlarında olsun, ileri gitmek, bir önemli kariyer elde etmek, bir güç pozisyonu elde etmek için epey çalışıp terleyeceksiniz. İşinizi ilerletmek için hem var olan bilginizi artırma girişimine başvuracaksınız hem yeni şeyler öğrenmek için kolları sıvayacaksınız.

Bu bağlamda özellikle yabancı, size yabancı, yetkili ve etkili kişilerle iletişim, uzun yollar, uzak mesafeden görüşmeler, bağlantılar önem kazanacak.

Belki bir sınava da gireceksiniz. Belki bir mesleki eğitim almanız gerekecek işinizde terfi, tayin için veya yükselmek için. Belki bazı önemli yazılı kontratlara imza atacaksınız.

Bütün bunlar uzun soluklu çalışmalar. Size belki kısa sürede belki uzun sürede önemli bir güç katacak, işiniz ve kariyerinizde önemli bir sıçrayış yapacaksınız.

Bu kariyer faaliyeti bir süre sonra mekan, kent değişimini de gündeme getirebilir.

Şu an henüz memnun değilsiniz geldiğiniz noktadan. Ama biliyorsunuz ki, aslında işi yarıladınız. Yani gerekli başlangıçları, atılımları yapmış olmalısınız. Bundan sonra detaylar önemli daha çok. Ama tabii bazı gergin yıldız açıları ile yanlış bir karara adım attıysanız, bu karardan bir geri dönüş söz konusu olabilir, özellikle de Marttan sonra sene sonuna kadar olan sürede. Sanırım en iyi kararı Mayıs-Haziran gibi verirsiniz.

Bu arada bir süredir farklı ilgi alanları geliştirmiş olmalısınız. Farklı, yeni, ilginç düşünsel-fiziksel aktiviteler. Belki okuduğunuz kitap türleri değişti. Kısacası düşüncenizi besleyen yeni şeyler öğrenmeye, hayatınıza katmaya eğildiniz. Bu bağlamda yeni insanlarla tanıştınız ve tanımaya devam ediyorsunuz.

Martta zihinsel açıdan ve iletişim açısından gergin bir yıldız açısı oluşmasına rağmen, bu dönem düşünsel olarak bir sıçrayış gerçekleştirme, zihninizi ve sezginizi çok yüksek seviyede kullanıp yepyeni bir şeyler keşfetmek için özel bir zaman. Çok ilginç, orijinal bir şey keşfedebilirsiniz bu arada. Özellikle yazıyla uğraşan, iletişim araçları kullananlar için veya bir bilim alanında çalışanlar için ilham dolu bir zaman.

Hayat tarzınızı, toplumdaki yerinizi değiştirecek ve pekiştireceksiniz bu sene. En azından düşüncede. Hayat felsefeniz yerine oturacak. O yüzden buna uygun sağlam kararlar verin. Çünkü yeni kararların bir süre sonra huzurunuzu kaçırma olasılığı var.

Doğru kararlar vereceğinizi tahmin ediyorum. Temkinlisinizdir. Siz zaten akıllı planlar kurar, sağlam kararlar alırsınız, zorun insanısınız, mücadele insanı.

Bu işlerle uğraşırken sağlığınızı ihmal etmeyin. Ciddi olmayan sağlık sorunlarınızı küçük tedavilerle çözün. Bunun için uygun bir sene.

Yatırım evi Ekim itibariyle sene sonuna kadar hareketli. Bu sene maddi açılma, genişleme yaşayım derken, gereksiz borçlara girmeyin, ödemeler beklediğinizden fazla olabilir, sizi epey bir süre uğraştırabilir. Gereksiz borç alıp-vermek sorun olabilir.

Aynı dönemde resmi işlerde de yaşayabileceğiniz bazı aksilikleri çözmek umduğunuzdan uzun sürebilir. Bu resmi iş bir mahkeme işi de olabilir.

Eğitimle uğraşan, eğitim gören Oğlaklar bu sene önemli çıkış yapıp, çok başarılı olabilecek ama epey de çaba gösterecek. Ayrıca bu sene veya sene sonunda eğitimi başka yerde tamamlama söz konusu olabilir.

İş, eğitim dolayısıyla ani, beklenmedik kısa ve uzun yollar da olacak bu dönemde.

Kardeşler, yakınlarla iletişim tarzınız değişecek. Fikir olarak farklılaşıp ayrılacaksınız onlardan ve bazen bu yüzden sürtüşme, ani alınganlıklar yaşanabilir. Aile ve yakın çevrenizle adeta bir yabancılaşma hissedebilirsiniz. Ama bu uzun sürmez, sonucunda size daha zengin bir iletişim kurma imkanı verecek yakınlarınızla.

Evlilik ve aşk cephesi nasıl olacak?

Bu alanlarda Ocak ve Mayıs, Haziran, Ağustos ve Eylül olumlu görünüyor. Bu konularda ayaklarınız daha sağlam yere basacak. Ne yaptığınızı iyi bileceksiniz. İstekleriniz ve kararlarınız daha sağlam. Ve amaçlı, kararlı yola çıkacaksınız bu konularda. Var olan ilişkiyi pekiştirmek, sağlamlaştırmak için emek vereceksiniz. Eğer bir ilişkiniz yoksa, kararlı bir şekilde uzun soluklu bir ilişki arayışına gireceksiniz. Ve bulacaksınız.

Bu sene ne yaparsanız yapın, çok bilinçli, çok kararlısınız. İstediklerinizi kesin olarak almak isteyeceksiniz. Ciddisiniz. Konuşmak değil eyleme, hedefe odaklısınız.

Atacağınız her ciddi adım adeta kader çarkınızı çeviren bir dişliyi harekete geçiriyor gibi. Kader çarkını döndürüyorsunuz, bir süre sonra da dönmüş, yeni dönüşüm süreci başlamış olacak.

Kiminiz kurduğunuz yeni düzen, kiminiz de kuracağı yeni düzen için eylemde olacak.

Her halükarda yeni bir hayat başlıyor. Siz ve beraberinizdeki insanların hayatını değiştiriyorsunuz.

Yeni bir düzen başladı ya da başlıyor…

Not: astroloji sitem çok yakında açılacak. http://yildizfalim.com/

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..