Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

2009'dan ilkler

Saygıdeğer okuyucularım,

Uzun zamandan beri yazmamanın bir özrü olmaz. Ancak; bu sefer özrümü kabul etmeniz dileğiyle başlıyorum.

2009 yılı ulusumuz, içinden çıktığımız teşkilatımız ve üyesi bulunduğumuz derneğimiz açısından ilklerin yaşandığı bir yıl oldu.

İlk defa her alanda kırılmalar belirgin ve net bir şekilde gün yüzüne çıktı.

İlk defa iktidarı elinde bulunduran siyasi irade ile kurumlar arasındaki çatışmalar kamuoyunun gözü önünde güç gösterisine dönüştü.

İlk defa iktidara karşı bir sivil kuruluş olan YARGI muhalefete başladı.

İlk defa bir hükümet yargıyı kontrol altına almak için HUKUKU çiğneyerek, yetkisiz makamlarla HAKİMLERİ sindirme yoluna başvurdu.

İlk defa Türkiye tarihinin ve gizli dökümanlarının saklandığı bir kuruma çeşitli bahanelerle girilerek, DEVLET SIRLARI hakimler tarafından incelenmeye alındı. (yakında bu devlet sırlarını yandaş medyalarda sıra numarası verilerek yayınlandığını görürsek şaşırmayalım.)

İlk defa bir Genelkurmay Başkanı acz içinde olduklarını itiraf etti. İlk defa bir Albayla bir yarbayın hiçbir stratejiye uymayan (dünyanın en salak taktiğiyle) bir devlet büyüğüne SUİKAST yapmaya kalktığı iddia edildi.

İlk defa bir iktidar kendi ordusuyla kıran kırana bir savaşa girişti. Ve ne yazık ki bu duruma ilk defa bir Genelkurmay başkanı (Orgeneral Yaşar BÜYÜKANIT)bilerek sebep oldu. Sorunları gelecek Genelkurmay Başkanlarının sırtına yıkıp, trilyonluk bir zırhlı araç karşılığında kaçıp gitti.

İlk defa kendilerine teslim edilmiş olan DEVLET SIRLARINI korumak için, (Genelkurmay ve yetkili organlarının pes ettiği noktada) gizli planların saklandığı kozmik bürolara yetkisi olmadığı halde girmek isteyen hakimlere karşı, ASTSUBAYLAR DİRENÇ GÖSTERDİ. İlk defa kaynağı bilinmeyen güçler, Emniyet teşkilatı ile Askeri aynı oyunun parçaları konumuna getirdi. (Dost değil, Düşman parçaları)

İlk defa MİT mensupları, özel yetkilendirilmiş savcılar tarafından gözaltına alınarak, tutuklanmaları sağlandı.

İlk defa mahkeme kararları ile bir hakim, kendisini dinlemek isteyen makamlara bilmeden yetki vermiş olduğunu öğrendi. (Sonradan bu karardan haberi olmadığını söylediyse de, mahkeme heyeti olarak verdiği kararların nasıl verildiği konusunda kamuoyu fikir sahibi olmuş oldu.)

İlk defa ülke kuvvetler ayrılığı çatışması sonucu bir iç savaşın eşiğine geldi.

İlk defa bir hükümet, Silahlı kuvvetlere verilmiş olan AĞIR SİLAH İTHALATI yetkisini, MİT ve EMNİYET teşkilatı için de kullanmak üzere kanun teklifi hazırladı. (Bu ağır silahlar, bu teşkilatlar tarafından kime karşı kullanılacak?)

İlk defa bir TEMAD şube başkanı sitemizin bir yazarı hakkında C.Savcılığına suç duyurusunda bulundu. İlk defa sitemiz yönetimi hakkında da suç duyurusunda bulunduğu da öğrenildi.

İlk defa Temad Genel merkezinden canlı yayın yapan ve bir türlü bulunamayan Sayın Mahmut ERDEM sitemiz sayfalarında boy gösterdi ve salvolarına başladı.

Haydi hayırlısı. 2010 yılının çok hareketli geçeceği anlaşılıyor. Saygılarımla.
 
Toplam blog
: 27
: 1123
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1950 yılında ELAZIĞ' da dünyaya geldim. 1969 yılılnda Türk Silahlı Kuvvetleri' nde Jandarma Astsu..