Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '09

 
Kategori
Doğa Sporları
 

2009 Fransa Bisiklet Turu

2009 Fransa Bisiklet Turu
 

2009 Fransa Bisikler Turu şeması


4 Temmuz ile 26 Temmuz arası Fransa bisiklet Turu var.

O tarihler arasında Internet’tim kapalı ve ben tatilde olacağım için İtalya bisiklet Turu gibi günü gününe Fransa Bisiklet Turunu sizlere yansıtamayacağım. Bundan dolayı sizlerden özür dilerim.

Fransa Bisiklet Turu İtalya ve İspanya turları gibi 3 hafta boyunca 21 etaptan oluşmakta ve toplam 3.600 km.lik bir mesafeyi kapsar ve dünya da en popüler olanıdır.

Kulaklarıma gelen en son bilgiler ise bu sene Fransa Bisiklet Turu’na toplam 20 takımın çağrılmış olması. Her takımdan 9 bisikletçi olduğuna göre ilk gün yola 180 adet bisikletçi yola çıkacak demektir. Zaman limitinin altında kalan, düşüp sakatlanan olmadığı müddetçe her gün bisikletçiler pedal basacaklar. Bu arada bisikletçilere 2 gün dinlenme verilmekte. Tur zamana karşı dahil olmak üzere çoğu dağ etaplarından meydana gelmektedir.

Aşağıda ki link adresinden 2009 Fransa bisiklet turunun haritasını ve haritanın üzerinden günü gününe etapları bulabilirsiniz.

http://www.letour.fr/2009/TDF/COURSE/us/le_parcours.html

Eurosport kanalından Türkiye saati ile 15,45’ten itibaren yarışları izleyebilirsiniz. Tabi meraklılar için.

Ben yine burada tekrarlıyorum. TRT Televizyonu bu turu vermeli. Cumhurbaşkanı Bisiklet turunu yayınlarken Türkiye’de ki turun Fransa Bisiklet Turuna benzer olacağını ima etseler de milletimizin Fransa Bisiklet Turundan haberi var mı? Nasıl bir şey olduğunu biliyor mu? Yenir mi, içilir mi?

Diyeceğim o ki Eurosport kanalından Artistik Patinaj ile birlikte dünya da yapılmakta olan tenis turnuvalarını nasıl veriyorsa aynen Fransa’da önümüzde ki ay yapılacak ve 100 yıldan beri dünyaca bilinen ama bizim ülkede bilinmeyen Fransa Bisiklet Turunu Türk Halkına göstermeli. Bir tek bizim ülkede yapılmıyor bisiklet yarışı.

“Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu tıpkı Fransa Bisiklet Turu gibi olacak.”

Ben Fransa Bisiklet Turunu izlemeden onun gibi yapılacağını nereden emin olabilirim.

TRT bir el atsın turu ekranlara taşısın.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..