Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '09

 
Kategori
ÖSYS
 

2009-ÖSYS taban puanları açıklandı ama...

2009-ÖSYS taban puanları açıklandı ama...
 

ÖSYM, üniversite programlarının 2009-ÖSS yerleştirmeleri sonrası yeni oluşan 2009-ÖSYS taban ve tavan puanları açıkladı.

ÖSYM resmi sitesinde 2009 yerleştirmeleri sonrasında oluşan yeni taban ve tavan puanları açıkladı. Taban puanlar ek yerleştirmeler açısından büyük önem taşıyor. Zira puanı yeni taban puandan düşük adaylar ilgili programı tercih edemiyor. Böylesine önemli bir açıklama yapılmasına rağmen ne yazık ki hiçbir haber basın yayın organında bu konuda bir bilgi yok. Çünkü basın yayın organlarının konu hakkında uzmanları veya uzman danşmanları yok. Sadece ajanslardan haber servisi gelirse yayınlanıyor, gelmezse önemli olabilecek bazı haberler kaçabiliyor. Bununla birlikte zaman zaman ÖSS hakkında yapılan yayınlara da baktığımızda konu hakkında çok bariz hatalara rastlayabiliyoruz. Bütün bunlar gösteriyor ki, basın yayın organları eğitim gibi ve milyonları ilgilendiren ÖSS, yeni adıyla YGS ve LYS konularında uzman bulundurmalı ya da sürekli uzman desteği almalı.

Bilindiği gibi YÖK, ÖSS sisteminde değişiklik yaparak yeniden 2 aşamalı sınav sistemi getirdi. Sınav sistemi yeniden iki aşamalı olsa da isimleri YGS (yükseköğretime geçiş sınavı) ve LYS (lisans yerleştirme sınavı) olarak değiştirildi. Bu yönüyle de baktığımızda belirlenen taban ve tavan puanlar ÖSS"nin son taban ve tavan puanları. Bu puanların gelecek yıl değişen puan türleri çerçevesinde adaylara nasıl kılavuzluk yapacağı da ayrı ve erken sorulmuş bir soru?

Özetle, ÖSYM üniversitelerin 2009-ÖSS yerleştirmeleri sonrasında yeni oluşan taban ve tavan puanları açıkladı. Bu puanlar ek yerleştirmlerde büyük öneme sahip. Fakat basın yayın organları böylesine yüzbinleri ilgilendiren konudan bihaber... Merak edenler bu bilgilere ÖSYM"nin resmi sitesinden ulaşabilirler. Son olarak bu gelişmeyi gerçekleştiği anda ziyaretçilerine duyurarak bilgilendirmede bulunan www.OSSservisi.com adlı üniversite hazırlık portalına da bu duyarlılığından ötürü teşekkür etmek istiyorum. Umarım basın yayın organları da bu konuyu ciddiye alarak yaz uaman bulundurur ya da sürekli uzman danışman desteği alarak hem gülünç durumlara düşmez hem de takipçilerini vaktinde ve doğru şekilde bilgilendirir...
 
Toplam blog
: 11
: 2500
Kayıt tarihi
: 06.08.09
 
 

1996-2000 Eğitim Fakültesi. Rehberlik Uzmanı. www.OSSservisi.com Sitesi Genel Sekreteri, www.YgsLys..