Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

2009 UEFA final maçında rezil olmaya hazır mısınız?

2009 UEFA final maçında rezil olmaya hazır mısınız?
 

Şükrü Saraçoğlu, 2009 UEFA Final gecesine ev sahipliği yapacak...


Türkiye’de nedendir bilmem, futbola yatırım yeteri kadar yapılmıyor. İstanbul’un trafik durumu malum. O halde neden şehrin dışına bir olimpiyat stadı kurulmuyor? Meselâ Şile yakınlarında bir arsaya görkemli bir stat yapılabilir. Kim yapacak? Türkiye’de Futbol Federasyonu diye bir şey var. Yapsınlar. Biz her Uluslar arası maçta, bilmem nerenin stadına bakıp ‘ah’ mı çekeceğiz? Bizim güzel statlarımız yok mu? Var tabii. Ancak İstanbul’da, en yoğun trafiğin yaşandığı yerde, stat barındırmanın mantığını çözemiyorum.

2004–2005 Şampiyonlar Ligi Final Maçı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapıldı. Maça gelenler, bir daha İstanbul’a gelmeyeceklerini söyleyerek memleketlerine döndüler. Saatlerce stada girmek için trafikte bekleyen taraftar hem şaşkın hem de sinirli. Siz olsanız tekrar gelir misiniz, Türkiye’ye? Sizi bilmem ama ben bir turist olsam, bir daha gelmezdim herhalde.

2009 UEFA final maçı Şükrü Saraçoğlu’nda oynanacak. Stadı kesinlikle beğenmiyor değilim. Bir kere yeri güzel. Stat da Fenerbahçe’ye yakışır cinsten. Ancak stadın İstanbul’un merkezî bir yerinde olması kötü. Tamam, denize yakınlığıyla ulaşım kolaylığı var. Ama yine de İstanbul trafiği çekilmez. Maç saati kilit durumda bir trafikte turistlere rezil olacağımız kesin.

Yine de uluslar arası bir turnuvanın(UEFA) finalinin Türkiye’de yapılması gurur verici. Şükrü Saraçoğlu’nun UEFA standartlarına uygunluğunu da gösterir, bu. Bu da elbet gurur verici. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 2009'da yapılacak UEFA Kupası final maçı için hazırlıkların tamamlandığı açıklandı. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, stadın maraton ve Fenerium tribünleri ile Migros kale arkası tribününde bulunan bölümlerdeki çalışmaların vaktinden önce tamamlandığı bildirildi. Anlaşılan büyük Başkan(Aziz Yıldırım) çalışıyor. Yönetime geldiğinden beri yapmadığı yenilik kalmadı.

Peki, size soru. 2009 UEFA final maçında rezil olmaya hazır mısınız? Tüm dünya televizyonlarında maç öncesi görüntüler yayınlanacak. Tüm dünya büyük belamızdan bahsedecek: İstanbul Trafiği. Tüm Türk halkına şimdiden geçmiş olsun…

Başka bir makalemde görüşmek dileğiyle…

Saygılar, sevgiler…

 
Toplam blog
: 89
: 3439
Kayıt tarihi
: 10.11.07
 
 

Tesekkurler ..