Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

2010-2011 futbol sezonunun şampiyonu Türkiye Futbol Federasyonu mu ?

2010-2011 futbol sezonunun şampiyonu Türkiye Futbol Federasyonu mu ?
 

Türk futbolu yeni bir şampiyonunu alkışlamaya mı hazırlanıyor?

2010-2011 futbol sezonunun şampiyonu Türkiye Futbol Federasyonu mu olacak?

Fenerbahçe üzerinden yürütülen Futbolda Şike ve Teşvik soruşturmasında, adları geçen takımlardan hiç biri konuşulmazken, en az Fenerbahçe kadar adı geçen kulüplerimiz, kendilerini pür-ü pak ilan edip, şampiyonluk kupasının “ruhunu” havada görmeye başladılar.

Kulüpler Birliği ve TFF arasında yapılan pazarlıklarda, tüm amacın Trabzonspor ve Beşiktaş’ı kurtarmaya yönelik olduğunu sağır sultan bile biliyor.

Hal böyleyken, hala Fenerbahçe üzerinden yürütülen bir kampanya, Fenerbahçe’ye boyun eğdiremeyince, mecburen Fenerbahçe’nin alın teri ile kazandığı 2010-2011 sezon şampiyonluğunu geri almayı düşünen Türkiye Futbol Federasyonu, şampiyonluk kupasını hiçbir takıma vermeyip, kendi müzesinde sergileyecekmiş!

Aslında bu hareket doğru olabilir! Adli Yargılama sonuçlanıncaya kadar şampiyonluk kupası alınıp, anılan yerde sergilenebilir. Tabi altına da ‘Bu kupa’nın birçok talibi olduğundan dolayı kimseye verilmemiştir’ yazılması şartıyla!

Bildiğiniz gibi Pazar akşamları televizyon kanallarının birçoğu spor programları düzenleyip, haftanın maçlarını ve olaylarını yorumluyorlar. Bu yorumların çoğu, Galatasaray maçını kazanırsa futbol üzerine oluyor. Eğer Galatasaray puan kaybederse, tartışmaların konusu genellikle Fenerbahçe’nin yaptığı “şike(!)” oluyor. Yani futbol konuşulmuyor.

Geçen akşam da aynısı oldu. Galatasaray, Eskişehirspor karşısında bir puanı kurtarınca, maalesef futbol konuşulmadı ve Fenerbahçe’ye verilecek cezalar konuşuldu!

Kimi yorumcular, Fenerbahçe’nin derhal ligden düşürülmesi gerektiğini, kimisi hemen faaliyete geçip, öngörülen puanların silinmesini istedi. Kimisi de Fenerbahçe’yi yönetim kurulunun değil, Rıdvan Dilmen’in idare ettiğini açıkladı!

Hiçbir yorumcu, ‘ya bu iddianamede hiç bir şey yok! İddianamede adları geçenlerin hepsi bu davadan berat eder ve kulüpler aklanır’ demedi, diyemedi!

Sayısı azalmakla birlikte, halen iddianamedeki tapeler gündeme getirilip, oradaki ‘şike’ olaylarından çok, yapılan ‘küfürleri’ gündeme taşıdılar. Tabi birde ‘Cinci Hoca’yı!..

Fenerbahçe ve TFF arasında bu kadar sorun varken ve Fenerbahçe yerle bir edilirken, Fenerbahçe yönetiminin hala transfer yapması, herkes gibi benim de kafamı karıştırıyor. Örneğin; Moussa Sow transferi bitti! Özgür Çek geri geldi. Birkaç oyuncunun daha ismi geçiyor. Eğer Fenerbahçe ligden düşürülecekse veya puanı silinip, play-of’tan çıkartılacaksa, o zaman bu transferlerin anlamı ne?

Fenerbahçe bu transferleri yaparken, iddianamenin içinin boş olduğunu, aklanacaklarını bilerek mi hareket ediyor? Ayrıca böylesine pahalı oyunculara verilecek paranın CAS’ın vereceği karara göre; TFF ve UEFA’dan alınacak 45 milyon Avro’yla mı ödeneceğini düşünüyor?

Sorular, sorular…

İçinden çıkmak pek mümkün değil.

En iyisi futbolumuzun geleceğini görebilmek için, Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa’nın yaptığı gibi bir “Falcı” mı bulalım?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..