Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '17

 
Kategori
Futbol
 

2010-2011 ruhu

2010-2011 ruhu
 

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor maçıyla yeni stadı Medical Park Arena’ya süper bir başlangıç yaptı. Özellikle oynadığı güzel futbol adına yakışır şekilde fırtınalar kopardı. Her hattıyla uzun zamandan beri ilk kez zevk veren ve zevk alan bir takım izledik.

Sezon başından beri maçların ilk yarılarını iyi oynayan bir Trabzonspor vardı. Belki de bu sezon ilk defa oyun 90 dakikaya yayıldı. Rakibi boğan ve nefes aldırmayan ve modern futboldan örnekler veren bir takım vardı. Sakatlıktan kurtulan Castillo ve yeni transfer Olcay takımın dinamizmine çok şeyler katmış gözüküyor. Castillo Türk futboluna uyum sağladıkça bir yıldız gibi parlayacaktır.

Sezon ilerledikçe takımın uyum sorunu daha iyi hale geliyor. İlk yarıya göre en önemli fark başta Ersun hocanın bitkin ve moralsiz hali artık yok. Saha kenarındaki heyecanlı ve pozitif görüntüsü saha içine de yansımış. Geride Mas ve Pereira’nın gelişi ile takım defansif anlamda güzel sinyaller veriyor. Durica-Uğur tandemde müthiş ikili oldular.

Orta sahada Onazi-Okay ikilisi çok mücadele etti ve rakip her atağa kalkmaya çalıştığında bu ikiliye takıldı. Ayrıca kaptıkları topları hızlı bir şekilde dikine oynayarak hücuma zenginlik kazandırdılar. Önceki maçların aksine artık rakibini ısıran bir takım var. Kaptırılan her top için inanılmaz mücadele verdiler.

N’Doye 1 yıldır en iyi oyunlarından birini oynadı. Rodallega’nın gelişinden ziyade takımın ofansif bölgede daha kalabalık olması onu rahatlattı. Yusuf Yazıcı’nın hücuma katkısı ve her pozisyonda santraforun yanına sokuluşu rakip defansa hata yaptırıyor.

Yeni bir yapılanmaya giden bir takımın zamana ve sabıra ihtiyacı vardır. Zaman Trabzonspor lehine işliyor. Ersun hocanın oynatmak isteği futbola ve sisteme takım uyum sağlıyor. Takımın saha içi dizilişi ve pozisyon alışı mükemmeldi. Rakibe hiç boş alan ve fırsat vermediler.  Takım bilincini sahaya yansıtan Trabzonspor ilerisi umut veriyor.

Özellikle geçtiğimiz sezondan beri hücumda bir türlü gerekli yeterliliği gösteremeyen Trabzonspor için dünkü maçtaki hücum organizasyonlarının çeşitliliği bundan sondaki haftalar için büyük ümitler veriyor.

 
Toplam blog
: 28
: 650
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

1975 Samsun doğumluyum, Anadolu üniversitesi işletme bölümü mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Trabzo..