Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '10

 
Kategori
Astroloji
 

2010-2012 Türkiye üzerine yakın gelecek yorumu ve genel seçim üzerine tahmin

2010-2012 Türkiye üzerine yakın gelecek yorumu ve genel seçim üzerine tahmin
 

TÜRKİYE'NİN YILDIZ HARİTASI


(Geçen hafta yazdığım yorumumu uzun bulunca, kısaltma ve düzeltme yaparak, yeniden yayınlıyorum.)

Önce geçtiğimiz birkaç yılın önemli kilit olaylarını hatırlayalım:

1) Kemal Kılıçdaroğlu liderliğini 2010’da ilan etse de, konjonktürün onu yeni bir lider olarak siyaset sahnesine çıkarması 2009 transit yıldızları ile gerçekleşti.

Aynı yıldızlar Sol Muhalefetin üzerinde parladı ve CHP’nin atağa geçmesi ve yeniden yapılanma zorunluluğu ve çabalarını tetikledi.

Özetle, ne yapmasını istiyor yıldızlar Kılıçdaroğlu’ndan ve CHP’den veya soldan, bilemiyorum ama yıldızlar boşuna kadersel enerjiler oluşturmazlar diye düşünüyorum...

2) Referandum tahminim üzerine yazımda, “hayır” tahminimde yanıldım ama bu seneki transit yıldızlarla yeni anayasa yapmak mümkün değil, geri teper, demiştim. Bu öngörümün doğru çıktığını düşünüyorum. Baksanıza, yeni bir anayasa 2011 seçimlerinden sonra olacak deniliyor ve ayrıca Referandum sonrası zorla uygulanmaya çalışılan yeni yasaların “yama” gibi tutmadığını görüyoruz.

Zaten, kanımca iktidar Referandumu yeni anayasadan dolayı kazanmadı, ‘özgürlük getirmek’ten ve ‘12 Eylül Cuntasından hesap sormaktan’ bahsettiği için kazandı.

Genel bir özet ve hatırlatma yaptıktan sonra, artık yeni yorumuma geçebilirim…

1)Yeni Anayasa ne zaman yazılır?

Bence, 2012’de olur.

Daha doğrusu, tahminime göre; Anayasa yazma işleri 2011 sonbaharında başlar transit Satürn ülkemizin Terazideki Merkür ve Satürn’ü üzerine gelince ve 2012 sonbaharı-2013 Temmuz gibi tamamlanır.

Çünkü 2011 sonları-2012’de transit Satürn ve transit Neptün İkizlerdeki Ay’ımız ile çok tatlı bir güç, dingin, sağduyulu bir enerji oluşturarak el ele verecek ve bizim gerçekten sağlam, iyi, her açıdan kalıcı bir Yeni Anayasa yazmaya başlamamızı sağlayacaklar.

2013 Temmuz gibi tamamlanır diye düşünmemin sebebi; transit Jüpiter 2012 ikinci yarı-2013 ilk yarısına kadar İkizlerde kaldıktan sonra, 2013 ikinci yarıda Yengeçe geçecek. Ayrıca, transit Satürn de Ekim 2012’de Akrepe geçip ülkemizin Güneş’i üzerine gelecek. Bir de transit Neptün’ün 2012’de Balık burcuna geçip Güneş’imize olumlu enerji göndermesini hesaba katalım.

İşte, bu önemli transitler Yeni Anayasaya göre oluşan yeni yapılanmanın hayat bulması anlamına gelmekte. Yani, köklü ve çok boyutlu bir Anayasa ve buna göre yeniden yapılanma ortaya çıkacak demektir.

Bu yeniden yapılanma Başkanlık veya yarı Başkanlık sistemini getirir mi diye sorarsanız?...

Bilemiyorum, ama şunu söyleyim; bu yeni anayasa iktidar ve diğer partilerle ortak, bir konsensus içinde yazılacak gibi geliyor bana.

Yani, ne olacak, nasıl olacaksa, sonuç herkesin istediği bir sonuç olacak, derim. Bunu açık ve net görüyorum. Şayet siyasiler yıldızların sesine kulak verirse!…

Bu arada, 2011 sonbaharında Jüpiter Boğada gezerken, önce tartışma, kavga ve hayal kırıklıkları olur ama sonra bir arada çalışmak için güzel bir zemin oluşacak kesinlikle. İnşallah bu güzel zeminin bir fırsat olduğu anlaşılır ve kıymeti bilinir…

2) CHP “ya yenilenir ya biter, ” sorusu?

Yenilenmesi gerektiği hususunda haklısınız çünkü transit Satürn Terazide özellikle CHP’nin yenilenmesini dayatmaktadır. Ama “biter” tahmininize, hayır derim, bitmez, aksine adeta yeniden önem kazanacak ve büyüyecek.

CHP ile Türkiye gerçekten kadersel bir göbek bağına sahip, ülkemizle yakın tarihlerde doğması, bazı aynı yıldızlara sahip olması ve ülkemizin haritasındaki pozisyonunu düşündükçe, Atatürk’ün CHP’yi adeta Cumhuriyetin temeli, zemini olarak kurduğunu görüyorum. Ülkemizi bina diye düşünürsek, zemininde CHP var.

İleri tarihlerin transit yıldızlarını da düşününce, transit Jüpiter Boğada iken (2011-2), Uranüs Boğada olunca (2018 gibi), uzun süre Oğlakta kalacak olan Plüto vs – bütün bunlar şunu söylüyor özetle; CHP bitmez, tam tersine büyür. Üstelik transit Uranüs Boğaya gelince, bu zorlu zamanlarında bizi kim ayakta tutacak?..

Özetle, CHP bir Başak burcu ve bu dediğim çok önemli kadersel yıldızlar CHP’nin kadersel bir büyümesine işaret ediyorlar..

3) Değişim rüzgarı tepemizde parlıyor hala. Yani transit Uranüs Cumhuriyetin kurulduğu ve nefes kesen devrimlerin tek tek hayata geçirildiği yıllardaki pozisyonunda. Transit Satürn derseniz, bu sene Terazi burcuna geçti ve 2011 ve 2012’de tam da Cumhuriyetin kurulduğu yıllardaki pozisyonunda olacak!

Çok önemli zamanlardan geçiyoruz... Türkiye adeta yeniden doğuyor…

Ama her şey o kadar kolay olmayacak tabii.. Yine de, galiba siyasetçilerimizin başına saksı düşecek, onlar da ortak noktalarda uzlaşacak gibi geliyor bana, şayet yıldızları dinlerlerse…

4) Bu sene Temmuz ayında Teraziye geçen ve Ekim 2012’ye kadar Terazide kalacak olan transit Satürn ne diyor bize?

Transit Satürn Teraziye haritamızın 4.evi üzerine gelince bu sene; ülkemizde güçlü bir alternatif parti, güçlü bir muhalefet ihtiyacını duyurmaya başladı.

Zaten disiplin ve yapı yıldızı Satürn: önce ilgili alanda ‘eksikliği ve ihtiyacı’ su yüzüne çıkarır, kamuoyunun dikkatini bu eksiklik ve ihtiyaca çeker ve ardından bu konularda bir tamamlanmaya ve planlı bir şekilde var olan durumu ileri taşıyacak köklü bir yapılanmaya zorlar.

Dikkat ederseniz, son zamanlarda her taraftan CHP’nin (ana muhalefet ve sol ayak olduğu için) ülkemizin köklü sorunlarını çözmede kilit bir parti, önemli bir Muhalefet Partisi olduğu seslendirilmekte ve köklü yapılanmalara CHP destek vermeden olmaz, denilmekte. İktidar Partisi bile Ana Muhalefetin önemini itiraf etmeye başladı.

Özetle, transit Satürn Terazide 4.evimiz üzerindeyken şimdi, güçlü muhalefet ihtiyacına dikkatimizi çekiyor. Çünkü 4. ev muhalefet evidir!

Yıldızların bizi nasıl etkilediğinin bir kanıtı daha size!.. Aranızda hala Astrolojiye inanmayan var mı?..:))

5) Transit Satürn Terazide ilerleyip, 2011-2012’da haritamızın 5.evi üzerine gelince; en başta, sağlam ve köklü bir yeni anayasa yazmamızı öğütlüyor.

Değişimi yeniden yapılanmalarla taçlandıramazsak, değişim yıldızı Uranüs tepemizde bize desteğini çektikten sonra geriye kaos bırakır.

Satürn ‘yapı ustasıdır’. Terazi burcunda yücelmiş pozisyondadır, yani Terazide üstün özelliklerini ortaya koyar. Ve bunlara vurgu yapar. Terazi eşitlik, hak ve adalet simgesidir.

İşte, Terazideki transit Satürn bu konularda kurumsal bir yapılanma zorunluluğuna işaret etmektedir.

6) Siyasetçiler bu önemli yıldızlara kulak vermezlerse ne olur?

Mart 2011’de Balıktan ayrıldıktan sonra, transit Uranüs Koçta kalacak ve Plüto Oğlakta kalacak. Bu ikisi el ele verip çok değil 1-2 yıl sonra bize bu bencilliğimizin ve sorumluluklarımızı yerine getirmeyişimizin bedelini ‘yönetimi alaşağı eden ve kontrol dışı patlak veren iç isyanlar’ şeklinde çok ağır ödetir.

Uranüs Koçta, Plüto Oğlakta keskinleşir çünkü ikisi de öncü burçtur, hiç dinlemezler, dağıtırlar ortalığı alim Allah.

Hatta çok değil, 2011 Mart ve Nisan gibi transit yıldızlar hayli gergin ve ilginç olacak, bu tarihlerde belki de ne demek istediğimi anlatan bazı olaylar yaşayabiliriz…

Satürn ne güzel uyarıyor ve bize yapmamız gereken ‘sorumluluklarımızı’ mesajlarla ve olaylarla gösteriyor. Yıldızlar daha ne yapsın?..

Siyasilere duyurulur… İyi dinleyin yıldızları… Yoksa vebali altında kalırsınız, benden söylemesi…

7) Halen Balık Burcunda olan transit Jüpiter 22 Ocak 2011’de Koça, hemen altı ay sonra, yani, 4 Haziran 2011’de Boğaya geçiyor. Hızlı bir ilerleme..

Jüpiter normalde bir sene bir burçta kalırken, 2011’de iki burç değiştirecek. Nefes kesen bir sene olacak anlaşılan 2011.

8) 2011 için dikkatimi çeken bazı yıldız yığılmaları var.

Birincisi; 2011 Şubatta Kovada toplanan transit Güneş, Merkür, Neptün, Şiron ve Mars.

Kovada 9.evimiz üzerinde olacak yıldızlar dönüm noktası niteliğinde bir olaya tanıklık ettirecek bizleri gibi geliyor. Aslında Şubat bir olay değil, olaylarla dolu adeta.

Ama en çok, bir olay gündeme damga vuracak gibi; ülkenin bütünlüğünden yana olanları ve genel toplumu sevindiren ama bazılarını da endişelendirecek türden..

Acaba AB bizi almaya mı karar verecek?.. (şakaJ)

Ya da, İsrail’e uluslar arası mahkemede ceza mı aldıracağız?..

Yoksa, PKK’nın önde gelen liderleri mi yakalanacak?..

Belki de, Ergenekon Davasında ses getiren salıverilmeler olacak.. Gazeteciler ve Haberal gibi.

CHP’nin çok önemli bir mesafe alması söz konusu olacak önemli bir vesileyle Şubatta. Ama bu nedir, kestirmek zor şimdiden. Belki de önemli projelerini kamuoyuna açıklayacaklar, bu da ses getirecek.

Muhalefetin ayak sesleri duyulacak Şubat ayında.. Sanki İktidar yönetimi paylaşmak zorunda kalabilme veya devretmek zorunda kalabilme olasılığını ilk kez hissetmeye başlayacak.

Hemen ardından, Şubat sonları-Mart başı gibi, İktidar Partisinin bir başarısına veya çıkışına tanık olacağız.

Bu arada, 2011 Şubat-Nisan arasında olası skandal ve uçak kazasına falan dikkat etmek gerekir. Zorlu bir süreç.. Özellikle olası bir suikast olayına karşı çok dikkat gerekir diye düşünüyorum…

9) Önemli bir yıldız toplanması Nisan ve Mayıs’ta 2011’de de olacak.

Her ikisi de ülkemizin 11.evi üzerinde olacak.

Meclisi kaynatacak olaylar olacak anlaşılan..

Mesela, Baykal’ın kaset komplosunun perde arkası bu tarihlerde çıkan bomba gibi bir haberle aralanabilir..

Cemaatlerin devleti ele geçirme iddiası yeniden bir haberle patlak verebilir…

Bir de, İran aklıma geliyor.. İran sanırım Boğa Burcu ülkesi. Bu tarihlerde tüm gözler İran’da olabilir..

Bir başka olasılık daha geliyor aklıma; bir siyasi şahsiyetin sağlık durumu ciddi olabilir, hem de ani bir rahatsızlık geçirmesi söz konusu olabilir.. Bu kim derseniz, bilemem ama yıldızlar kişinin önemli olduğunu söylüyor..

Epey olasılık var, ama hangisi/hangileri gerçekleşir şimdiden bilemem…

10) 2011 Genel Seçimde ne olur, biliyorum, en çok merak ettiğiniz konu bu..

BDP gücünü büyütecek çünkü BDP Mayıs doğumlu bir parti, 2011 yıldızları önce zorlayacak ama sonra güç verecek.

MHP sanırım bir Kova Burcu. Bu sene Terazideki Satürn’den güç almakta her şeye rağmen. Dolayısıyla 2011 seçimlerinde Meclis dışı kalması bence mümkün değil. Öte yandan, 2011 Mayıs yıldız yığılması MHP’yi hayli yoracaktır. Bu yıldızları alt etmeyi başarırsa kazanır, yoksa Meclise girer ama zorlanır..

CHP ve AKP’ye hiç gelmesek.. Bu iki parti beni bir hayli zorluyor… Ama hadi neyse bir tahmin yapayım..

2011 Nisan-Mayıs arası olup biten önemli olay/olaylar birinden birine çok yarayacak..

Hepinizin “Bunda bilmeyecek ne var, tabii ki AKP!” dediğini duyar gibiyim ama ben bilemiyorum, diyorum...

Sözü uzatmayım; bu seçimde AKP de CHP de güçlü çıkacak. Kim önde olur derseniz, şimdiden bir şey söylemek zor, özellikle en erken 2011 Şubat ayını beklemek gerekir derim..

Ama yönetimde bir güç bölünmesi olacak gibi geliyor bana.. Güç bölünmesi veya güç kırılması diyelim..

Konjonktür 2011 deyince değişiyor. Değişim kapılarını açan yıldızlar burç ve ev değiştirecekler, yani, toz pembe hava dağılacak, çıplak bir havaya uyanacağız gibi..

Transit Satürn’ün Terazideki 2 senelik yolculuğu, Türkiye’de solun güçlenmesini ve yönetimde söz/yetki sahibi olmasını destekleyecek, diye tahmin ediyorum. 2012’de transit Jüpiter’in İkizlere geçmesi de bu iradeyi güçlendirecektir.

Aynı zamanda, bizi barışa yaklaştıran açılar da bunlar olacaktır; Terazideki Satürn ve İkizlerdeki Jüpiter tarihi bir önem taşımakta barışı hakim kılmak için. İnşallah siyasetçilerimiz bu iki değerli ve parlak yıldızın sesine kulak verir.

Kulak vermezlerse hepimize geçmiş olsun, iktidar düşebilir ve iç savaş başlar.. Böyle bir risk de var..

11) 21 Aralık 2010 ve 15 Haziran 2011’de Ay tutulması var, ikisi de Kılıçdaroğlu’nu etkileyecek; iyi mi kötü mü etkiler, net bir şey demek istemiyorum ama olayların kendisinde ani duygusal tutum değişikliğine götüreceğini söyleyebilirim.

Parlak şans yıldızı ülkemiz üzerinde parlasın dileğimle…

Semavii

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..