Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '10

 
Kategori
Futbol
 

2010 Afrika Dünya kupasında anılacak en önemli olaylar, sanırım bir vuvuzela, iki hakem hatalarıdır.

2010 Afrika Dünya kupasında anılacak en önemli olaylar, sanırım bir vuvuzela, iki hakem hatalarıdır.
 

milliyet.com.tr


2010 Afrika Dünya kupasında anılacak en önemli olaylar, sanırım bir vuvuzela, iki hakem hatalarıdır. Gerçekten de hakemler akıl almaz hatalar yaparken futbol severleri ekran başında çileden çıkartıyorlar. Tarihi Almanya-İngiltere maçında Urguaylı hakem yan hakemin nerdeyse gol cizgisinden bir metre içeri geçen topu görmeyerek tarihi hataya sebep oldu. Orta hakem de buna uyunca skandal futbol tarihinde yerini aldı. Hakemde insan, onlarda hata yapar, ama böyle hata, hele futbolun en büyük uluslar arası kupasında yapılması sanırım hakemin maça futbolcular gibi doğru hazırlanmamasında, maçı kaldıracak bilgi ve tecrübeye vakıf olmamasında yatıyordur. Yada hakem seçimlerinde torpil en önemli faktörmüdür?

Türk hakemlerinin kupada olmamasına acayip kafam bozuluyor. Hadi futbol takımımız başındaki yöneticilerin yaptığı hatalarla hiç yoktan bedavaya kupaya gidemezken, hakemlerimizin gitmemesi ise acımızı daha çok depreştiriyor. Ben bir Türk seyircisi olarak bizim hakemlerin kupa da maç yönetmemesinde en büyük suçun hakemlerimizi yetiştiremeyen, onları futbolun güzelliklerine yardımcı olacak şekilde donatmayan futbol federasyonudır.

Kimlerin hakemleri yokki, FIFA'nın açıkladığı 30 hakem üçlüsünden 10'unu Avrupa, 6'sını Güney Amerika, 4'ünü Asya, 4'ünü Afrika, 4'ünü Orta ve Kuzey Amerika, 2'sini de Avustralya kıtasından hakemler oluştururken bir tek Türk hakemi yok, yazık beyler çok yazık.. Bu başarısızlığın, bu adam sendeciliğin önüne geçmek gerek, yaraya neşteri vurmak gerek yoksa ilerde değil neşter, yara, hasta mefta olacak haberiniz yok..

Aynı şey yine Türk antranörlerin yetiştirilmesinde de (pardon yetiştirilememesinde de) kendini gösternmekte, federasyonun eğitm dairesinin ve diğer organlarla birlikte bir an önce futbolumuzun geleceği açısından haken ve antranör yetiştirme konusunda radikal kararkar alması gerektiğine inanıyorum. Yoksa mefta gömüldükten sonra arkadan dua okuyan çok olur.
 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..