Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '10

 
Kategori
2010 Dünya Kupası
 

2010 Dünya Kupası'nda Çeyrek Finale Doğru: Avrupa Futbolunun İflası

2010 Dünya Kupası'nda Çeyrek Finale Doğru: Avrupa Futbolunun İflası
 

GEMİYİ İLK ÖNCE KAPTANLAR TERK EDER.


Güney Afrika'nın ev sahipliğni yaptığı 2010 Dünya Kupası'nda ikinci turda izleyeceğimiz takımlar, artık yavaş yavaş belli olmaya, ikinci tur mücadeleleri belirginleşmeye başladı. Nereden bakılırsa bakılsın 19. Dünya Kupası; daha şimdiden sürprizlere gebe bir şampiyona olacağını, alınan sonuçlarla gösterdi.

Tamamlanan grup karşılaşmaları sonunda birçok takım, daha şimdiden evinin yolunu tutarken; 2010 Dünya Kupası'nın favorileri arasında gösterilen takımların erken vedası da dikkatlerden kaçmadı. 2010 Dünya Kupası'nın belki de en büyük sürprizi, bir önceki şampiyonanın finalistlerinin gruplarından çıkamayarak, elenmesi oldu. 2006 Dünya Kupası'nın sahibi İtalya, F grubundaki son karşılaşmada Slovakya'ya 3-2 mağlup olarak, favori olarak geldiği 2010 Dünya Kupası'na ilk turda veda etti.

Yine 2006 Dünya Kupası'nın finalisti olan Fransa da grubundan çıkamayarak, 2010 Dünya Kupası'na veda etti. A grubundaki son karşılaşmada ev sahibi Güney Afrika'ya 2-1 mağlup olan Horozlar, evine erken dönen bir başka ekip oldu.

Fransa Milli Takımı kampında günler önce yaşanan olaylar, bir bakıma kopacak fırtınaların habercisi gibiydi. Teknik Direktör Raymond Domenech; antrenmanda kendisiyle tartışan ve küfürler yağdıran Chelsea'nin yıldız oyuncusu Nicholas Anelka'yı milli takım kampından kovarak, yıldızlar topluluğu Fransa'da, oyuncularla yaşanan sorunların ve otorite zaafının aslında ne kadar ciddi düzeyde olduğunu dünya futbol kamuoyuna açıkça gösterdi. Ve aynı Raymond Domenech, Güney Afrika karşılaşmasının hemen ardından tokalaşmak üzere elini uzatan Güney Afrika Teknik Direktörü Carlos Alberto Parreira'nın elini iterek, artık psikolojik olarak bittiğinin de sinyallerini verdi.

2006 Dünya Kupası şampiyonu İtalya'da da aynı ruhsal çöküntüler yaşanıyor ya da yaşanacak gibi. Yalnız görünen, Avrupa'nın kalburüstü oyuncularını kadrolarında barındıran milli takımların, 2010 Dünya Kupası'nda onların kariyerleriyle paralel başarılar elde edemediği...

19. Dünya Kupası'nda başka sürpriz vedalar da yaşanır mı, bilemem. Ama 2010 Dünya Kupası'nda bu kez başka yıldızlar parlayacak gibi görünüyor...

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..