Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '10

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

2010 İlkbahar/Yaz moda trendleri

2010 İlkbahar/Yaz moda trendleri
 

Moda Tasarımcısı Yeşim Koç ve yabancı sanatçılar


Stephen Blomme ve Sylvia Meinsma'nın sunum yaptığı trend seminerinde; 2010 İlkbahar ve Yaz moda trendleri belirlendi. Her zamanki gibi 4 ana temanın eksen alındığı trendler, moda tasarımcılarına kendi koleksiyonlarını hazırlarken esin kaynağı oluyor, bir anlamda yol haritası özelliği taşıyor.
2010 Temaları:
Wild (Yaban)
Decadence (Çöküş)
Postit
Wave (Dalga)


1. Tema : Yaban
Düşük teknoloji ve halk ön planda . Yeniden canlandırılan parçalar alternatif bir şekilde sunuluyor. Salaş malzemelerin kullanıldığı bir konsepti içeriyor.
Basit ve grafik bir renk paleti var. Bej, mavi ve parlak kırmızı, Fransız bayrak renkleri arasında siyah da kullanılıyor.
Kadın ; 1970’lerin ikonlarından esinleniliyor. Gayri resmi ama şık. Cildi gösteren üstler var. Aksesuarlarda , şehir şıklığı ve feminen parçalar var.
Günlük giyimde; basit yaşam teması, Amerikalı çiftçiler işleniyor. Tunik, t-shirt, tulum kullanılıyor.
Erkek; Macera öyküsü var. Rahat, umursamaz , şehirde macera arayan kişiler işleniyor. Pamuklu , keten kumaşlar var.
Gençler ; Yoksul çiftçilerden esinleniliyor. Bol pantolonlar, kat kat giyilen kıyafetler.
Çocuk ; Etnik bir esinlenme var. Grafik biçimler kullanılıyor. Kuzey ve Güney Amerika’yı yansıtıyor.

2. Tema : Çöküş
Romantizm ve lükse yerini bırakma.
Renkler ; Şık ve derin tonlarda renkler var.
Uslu kız renkleri , açık yumuşak tonlar kullanılıyor. Kötü kız kardeş renkleri koyu ve siyah.
Kadın ; Siyah etkisi var. Akışkan çizgiler görülüyor. Vatka kullanımı var. Pijamalar özgürleşiyor , gündelik giyimin parçası oluyor. Umursamazlık tavrı hissediliyor.
Erkek; Klasik ve provokatif bir tarz. Şık, spor ve şehre uygun. Tabu tanımıyor.
Gençler; Güzel geceler konseptinde baskılar önemli, yumuşak kumaşlar, peluş ve jarse kullanılıyor. Tezat ve ritim önemli. Kullanılmış havası olan kıyafetler var. Aksesuarlarda denim var.
Çocuk ; Sanat ve sokak. Aşırılık, provokatif. Denim kullanılıyor. Tulum elbise var. Grafik unsurlar var. Sokak sanatında kullanılan baskılar var.

3. Tema : Postit
Minimalizm performans detayları ile biçimleniyor. Tüketim alışkanlıkları değişiyor.
Renkler ; Taze , canlı renk skalası var. Turuncu , yeşil, haki, kahve. Pastel ve florosan tonlar var. Parlak siyah dikkat çekiyor.
Kadın ; Aktif. 1980’lerin esintisi var. Örme ve dokumada kullanım kolaylığı olmasına özenilmiş. Erkek ceketini andıran ceketler var. Spor giyim ve şehir giyimi birleşiyor. Rahat giyim ön planda.
Aksesuarlar ; Geometrik. Şekiller var. Büyük çantalar .
Erkek ; Rahat , şık , şehirli, sportif giyim bir arada. Pastel renkler hakim.
Genç ; Modern teknikler, büyük gibi görünen oversize kıyafetler , tozluklar , pançolar , çift yönlü teknik kompozisyonlar var. Neon ve nötr renkler birlikte kullanılıyor.
Çocuk ; Çılgın 1950’li yıllar. Çevre oyun alanı gibi. Eğlence ön planda. Mavi , havuz rengi.Bermuda , geniş dökümlü çan etek. Neon dokunuşlu pastel renkler. Pembe ve turuncu her şeyi dinamik hale getiriyor.

4. Tema : Dalga
Su kültürü. Kilit ekolojik konular. Sürdürülebilirlik önemli bir sembol . Klasikler canlandırılıyor. Yalınlık ve basitlik var. Doğadan, ışıktan ilham alınıyor. Geleneksel ve modern öğeler bir arada. İyilik kavramına vurgu var.

Renkler ; Belli belirsiz renkler. Toz biçimli , kil gibi buğulu renkler , derin siyah mor ve zeytin yeşili ile kullanılıyor.
Kadın ; Organik malzemeler. Rahat şekiller. Asimetrik biçimler. Hacimler büyük.
Aksesuarlar ; Yumuşak tasarım, akıllı çizgiler , aşınmış ahşap , biçimsiz bilezikler, pleksi ya da cam topuklar. Günlük giyimde örme , romantik retro denizci tarzı. Geleneksel paltolara dönülüyor.
Erkek ; Hafta sonu havasında. Akıcı , minimal grafikler , Japon tarzı. Eski moda çizgiler, romantik görünümlü. Aksesuarları rahat. Gazeteci çantası kullanılıyor.
Gençler ; Hacim var. Denizci tarzı. Çıkarılabilir pantolon askıları var.
Çocuk ; İş kıyafeti ve romantizm. Pastel renkler var. Parçalar ve detaylar var. Aşırılığın altı çiziliyor.


Bu temalar ışığında moda tasarımcıları koleksiyonlarında birbirinden ilginç hikayeler yaratarak, modaya dinamizm kazandıracaklardır. Tasarımın ön plana çıktığı ve tasarımcıların artık tekstil sektöründe ağırlığının hissedildiği Türkiye'de; batıya açılan markalarımız gitgide artmaktadır. Türkiye'de moda tasarımcıları kendi markalarını geliştirirken büyük markalara da danışmanlık hizmeti vermektedir. Artık, New York, Londra, Milano ve Paris Moda haftaları'nda daha çok Türk moda tasarımcısı görebildiğimiz için mutluyuz.

 
Toplam blog
: 54
: 1526
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

23.05.1974 İstanbul doğumluyum. Mediha Yener Moda Okulu'ndan stilistlik ve modelistlik sertifikaları..