Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

2010 Yılı Burdur Cumhuriyet Resepsiyonu, son yılların en sönük resepsiyonu oldu

2010 Yılı Burdur Cumhuriyet Resepsiyonu, son yılların en sönük resepsiyonu oldu
 

Köklü Devlet geleneklerine Karşı Bir Muhaliflik Sezilmektedir


2010 Yılı Burdur Cumhuriyet

Resepsiyonu, Son Yılların En Sönük Resepsiyonu Oldu

Belediye Kongre ve Sergi Salonunda gerçekleştirilen 2010 yılı Cumhuriyet Resepsiyonu, ilginin azlığının yanında, sönüklüğü, organizasyonun zayıflığı, ikramdaki yoksulluk ve yoksunluk, konuklardaki ilgisizlik ve 'benim burada ne işim var' dercesine bir tavır ve edayla tarihe geçecektir.

Vali Tapsız'ın ilk resepsiyonu olması nedeniyle daha bir özenircesine hazırlanır diye düşünülmüştü ama insanlar yanıldıklarını görerek anladılar. Birçok grupta insanların geçmiş örneklerle karşılaştırma yaptıklarına şahit olduk.

Geleneklerin dışına çıkan en önemli yenilik alkolün verilmeyişiydi. Hükümete yakın bir basın mensubunun dediği gibi, sanırım "günah" anlayışıyla bu yıl bu bağlamda geleneksel resepsiyondan sapma yaşandı.

Bir başka değişik gelişme, şehit ve gazi ailelerinin köşe bucakta terkedilmiş, sahipsiz, yalnızlığın kuşkucu bakışları gözlerine sinişmiş olarak sığıntı gibi durmalarıydı. Bizce en büyük ayıp burada yaşandı. O insanlar zaten kaybettiklerinin acısıyla yürekleri yangın yerine çevrilmiş durumda, bir de buraya çağırıp kenarda köşede unutmak affedilmez ve kabul edilemez bir tutum oluşturmuştur.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..