Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '11

 
Kategori
Güncel
 

2011 halkın gerçek gündemi

2011 halkın gerçek gündemi
 

Allah Kimseyi Açlıkla İmtihan Etmesin !

İşsiz kalan baba gazetelere ilan vererek önce böbrek ve kanının satılık olduğunu belirtti sonra da caddelere ilan bastı. geçenlerde buna benzer bir durumda bir annenin çocuğu açlıktan ölmüştü. Halkın (15 Milyon insanın, çocuğun, babanın, ananın, dedenin, bebeğin) gerçek gündemi bu: AÇLIK, son derece basit bir kelime, beş harfli: AÇLIK

Bu insanların hiçbirini bir liderin gülümsemesi, bir diğerinin küfretmesi, bir diğerinin milyarları götürüp eşiyle fakir evleri ziyaret edip halka iyi görünmeye çalışması, yok kişi başına düşen milli gelirin 10.000 dolara ulaşması ilgilendirmiyor. Ülkemde günlük harcayacak 5 TL'si olmayan insanlar ve gerçek gündem kuru ekmek parası. Ülkemde basketbol milli takımı oyuncularına bedava verilen evler, bakanların çocuklarının gemi, yumurta, mısır ticaretiyle uğraşması, meclis komisyonlarının devletin paralarıyla boş bir hayal için dünyanın her yerini gezmeye gitmesi, bir bakanın gezilmedik kıta gidilmedik ülke bırakmamış olması ilgilendirmiyor. İnsanları ilgilendiren tek şey karnını doyurmak.

Eskiden aç olan insanlar bulgur, mercimek, ekmek, unla karınlarını doyururlardı. Günümüzde mercimek, kuru fasulye almak kolay değil. İnsanların bitkisel protein ihtiyacını karşılayabilecek önemli bir ürün olan mercimeği kilosu 5 TL.

Türkiye'de her konuda kanun çıkarılıyor ama insanlara iş ve aş bulmak için düzgünce çalışan ihracat yapan firmalar için kanun çıkarılmıyor:

-Vergisini zamanında ödeyenler birincisi yüksek vergi ödüyorlar, en küçük bir hatalarında uyarı alıyorlar ama vergisini ödemeyenler belli bir süre sonra af edileceklerini biliyorlar.

-100-10.000 arasında insana iş veren şirketler ve firmalar vergi yükü altında ezilip duruyor. askeri ücretli işçi çalıştıran bir firma askeri ücret kadar vergi, sigorta ödüyor ve yıl sonunda da yüksek bir vergi ödüyor. aynı şehirde binlerce otel ve yatırım şirketi hiç vergi ödemezken insan çalıştıran firmalar vergi yükü altında ezilip duruyor.

Ülkemizde insanları açlıktan ve de ölmekten kurtaracak tek şey: çalışabilecekleri iş bulmak, iş yaratmak ve iş yaratanlara da her türlü vergi ve diğer konularda yardımcı olmak ve destek çıkmak.
Böyle protesto görülmedi!
1, 5 yıldır işsiz olduğunu belirten bir kişi, durumunu protesto etmek için caddelere öyle bir ilan astı ki...

30 Ocak 2011 Pazar, 11:52:25

Mersin'in Silifke ilçesinde, 1, 5 yıldır işsiz olduğunu belirten bir kişi, durumunu protesto etmek için caddelere astığı ilanla, iş yeri açabilmek için böbreğini ve kanını satacağını duyurdu.
Refik Göbekçi'nin (41) ilçenin en işlek caddelerine astığı ilandaki, ''Acele satılık böbrek ve 0 Rh pozitif grubu kan. İş kurmak istiyorum'' yazısı görenleri şaşırttı.
5 çocuk babası Göbekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1, 5 yıldır işsiz olduğunu, çok sıkıntılı günler yaşadığını ancak herhangi bir yardım göremediği için yaşadıklarını protesto etmek için böyle bir yönteme başvurduğunu söyledi.
İlçe merkezinde bir fırın açabilmek için 2 bin TL'ye ihtiyaç duyduğunu anlatan Göbekçi, ''Bu parayı bulabilmek için başvurmadığın yer kalmadı ama kimse yardım etmedi. 1, 5 yıldır işsizim ve çocuklarıma ekmek götüremiyorum. Organ satmanın yasak olduğunu biliyorum ama çarem kalmadı'' diye konuştu

http://www.haberturk.com/yasam/haber/596358-boyle-protesto-gorulmedi 

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..