Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '11

 
Kategori
Eğitim
 

2011-ÖSYS ek yerleştirmesi ne zaman yapılacak?

ÖSYS merkezi yerleştirmeleri açıklandığında (birinci yerleştirme) dolmayan kontenjanlar da belirlenmiş olur. Fakat ek yerleştirme kontenjanlarını belirleyen bir diğer kontenjan da yerleşmiş olmalarına rağmen kaydolmayan adayların oluşturduğu boşluklardır.
 
 
Merkezi yerleştirmeler (birinci yerleştirme) sonrasında belirlenen takvimde üniversite kayıtları başlar ve tamamlanır. Kayıt tarihleri sona erdiğinde ise yerleşmiş olmasına rağmen kayıt yaptırmayan adayların oluşturduğu boşluklar da ortaya çıkmış olur. 
 
ÖSYM, üniversite kayıt tarihlerinin başlangıç ve bitiş tarihlerini merkezi yerleştirmeler sonuçlandığında ilan etmesine rağmen ek yerleştirmelerin kesin tarihlerini ilan etmez. Ek yerleştirmelerin kesin tarihi ancak birkaç gün öncesinden kamuoyuna açıklanır.
 
Fakat ÖSYM, hemen her yılki takvimi genellikle aynı şekilde işletir. Buna göre ek yerleştirme kılavuzu Eylül ayının son haftası yayımlanarak ek kontenjanlar ve ek yerleştirme tarihleri ilan edilir. Ek yerleştirmelerin alınması genellikle 4-5 gün sürer. Ek yerleştirme tercihleri, ilan edilen süre içerisinde internet üzerinden yada ÖSYM sınav merkezi yöneticiliklerine tercih formunu teslim etme şeklinde gerçekleştirilir. 

2011-ÖSYS ek yerleştirme kılavuzunun eylül ayının son günlerinde veya ekim ayının ilk günlerinde ÖSYM'nin resmi sitesinde yayınlanması bekleniyor. Ek yerleştirme tercih bildirimleri ise büyük olasılıkla ekim ayının ilk haftasının 4-5 gününde yyapılacak.
 
 
Sinan ÇAĞIRAN | www.EgitimHaberim.com
sinan.cagiran@EgitimHaberim.com

http://www.facebook.com/scagiran
 
Toplam blog
: 157
: 12370
Kayıt tarihi
: 22.08.06
 
 

1996-2000 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, Psikolojik Danış..