Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '10

 
Kategori
Güncel
 

2011 vergisi İbiş vergisi

2011 vergisi İbiş vergisi
 

“Adımız vatandaş, Soyadımız VER olmuş”


Yurt geneli örgütlü bulunan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, TUİK ve diğer kurumlar tarafından açıklamaları yapılan 2011 yılı için vergi ve cezalar ile harçlar üstünde yapılması düşünülen oran artışlarına tepki gösterdi. Göktaş, “Ülkemizde her şey iyi gidiyordu. Ekonomi iyi idi. Memleket giderek kalkınıyordu. O zaman bu Vergi ve Harçların artışına ne gerek var?” dedi.

2011 YILINDA İĞNEDEN İPLİĞE HER VERGİ VE HARCA ZAM GELİYOR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ekim ayı enflasyon verileri çerçevesinde vergilerin artışında kullanılacak yeniden değerleme oranı 2011 yılında yüzde 7.7 olarak uygulanacak. Böylece bu yılın başında yüzde 2.2 artan vergi, harç ve cezalar, Bakanlar Kurulu yetkisi kullanılmazsa yeni yılda yüzde 7.7 oranında artacak. Bu tamamen haksız, hukuksuz ve insafsız bir artış olacaktır. Taşıtlarda, pasaportta, ehliyette, av tezkeresinde, çevre ve emlak vergilerinde, Damga vergilerinde, yargı harçlarında, Beyannamelerde ve her vergi ve harçta bu oranda artış olacak. Bu yanlıştır ve adil değildir” dedi.

DOLAYLI VERGİLER HALKI CANINDAN BEZDİRDİ

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ Fakir ile zenginin eşit miktarda ödediği günlük yaşantımızda iç içe olduğumuz adına dolaylı vergi denilen KDV, ETV, ÖTV gibi vergiler halkımızı zaten canından bezdirdi. Bu vergilendirme sistemi adil değil. Dünyanın en pahalı akaryakıtı bizde iken şimdi isen pahalı etini tüketir olduk. Bu vergilendirme şekli bir an evvel adil ve hakça bir düzene oturtulmalı. Beyannamelerde alınan ücretler daha aşağı çekilmeli. Damga vergisi ve her tür harçlarda arttırılması düşünülen rakamlar 2011 yılı için yapılmamalı. Özellikle sürücü belgesi harçları, pasaport harçları, Yargı harçları kesinlikle arttırılmamalı. Zaten oranlar oldukça kabarık. Yargı harçları arttıkça vatandaş hak ve hukukunu aramaktan vazgeçmek durumunda bırakılıyor. Danıştay, Bölge idare ve vergi mahkemelerine başvuru harçları aşağı çekilmeli. Emlak vergisi, Çevre vergileri ve bununla ilgili harçlar ve atık su bedelleri uygulaması da aşağı çekilmeli. Oranlar düşürülmeli” dedi.

UYGULANIRSA ADI “İBİŞ” VERGİSİ OLUR

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “ 2011 yılı için uygulamaya konulacak olan vergi oranları, harç oranları TUİK’in belirlediği gibi olursa ve hükümet yetkisini kullanıp da bunları aşağı çekmez ise, tam bir İBİŞ vergisi olur. Vatandaşa yazık ve günahtır. Bu oranlar uygulanırsa, geçim derdine düşmüş, ayakta kalma savaşı veren insanımızın sağlıklı yaşam hakkı elinden alınacaktır. 2011 yılının ilk ayından itibaren uygulanacağı söylenen vergi, harç oranlarının kesinlikle arttırılmamasını, bu oranların zaten kabarık olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, tüm tüketiciler adına konunun ivedilikle ve ehem niyetle tekraren incelenmesini istiyoruz” dedi.

 
Toplam blog
: 24
: 510
Kayıt tarihi
: 17.03.10
 
 

İzmir ili Narlıdere ilçesinde oturuyorum. Halkla ilişkiler mezunuyum. Topluma karşı, çevre ve doğaya..