Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Güliz Gülsever Özsaruhan

http://blog.milliyet.com.tr/listemiste

04 Ocak '11

 
Kategori
Oyunlar
 

2011 yılında beklenen en iyi 10 oyun

2011 yılında beklenen en iyi 10 oyun
 

2011 yılında çok iyi oyunların çıkacak olması oyuneverleri heyecanlandırmaya başladı. George Lucas ve ekibi Star Wars oyununun ilk serisinin piyasaya çıkacağını duyurdu. Onun dışında Electronic Arts şirketi Crysis oyununu yepyeni bir boyuta taşıyacağını açıkladı. Ayrıca 2011 yılına damgasını vuracak diğer oyunlar arasında Rage, Portal 2 ve Gears of War 3 de var. Hepsi bukadar da değil. İşte beklenen en iyi 10 oyun listemiz karşınızda: 

 

 

 

10-Star Wars-The Old Republic 

10 

Yayıncı: LucasArts 

Yayın Tarihi: 1 Şubat 2011
 

Bir tahminde bulunalım. Star Wars fanatiklerinin %50sinden fazlası bu video oyununu satın alacaktır. Bu oyunda daha önce hiçbir Star Wars film, kitap, oyun vs. de bulunmayan yeni bir gezegen karşımıza çıkacak. Yayıncı LucasArts bu yeni oyunda çok farklı hikayelerin ve sınıfların olacağını duyurdu.  

9-Crysis 2 

9 

Yayıncı:Electronic Arts
 

Yayınlanma Tarihi: 22 Mart 2011 

2023 yılı , Newyork ve Nano Tech… Daha fazlasını söylemeye gerek var mı? Uzun zamandır beklenen Crysis 2 en sonunda 22 Mart 2011 tarihinde yayınlanıyor. Oyunda 3D teknolojisinin kullanılabilecek olması oyunu daha da heyecanla beklememizi sağlıyor. Türkçe seslendirme desteğinin de olacak olması oyuna karşı ilgiyi daha çok arttıracak gibi gösteriyor. Crysis 1'de Nomad ken Crysis 2'de ise Alcatraz olunacak bu şuanda oyunla ilgili bilinen en önemli gerçek.  

8-Rage 

8 

Yayıncı: Bethesda Softworks 

 

Yayınlanma Tarihi: 13 Eylül 2011 

Bu oyun bir korku filmini andırıyor. Eğer korku filmlerini seviyorsanız, iddia ediyoruz bu oyunu çok seveceksiniz. Oyunun olayı kısaca şöyle: Gezegene bir astreiod çarpar yani kısaca kıyamet oyunda gerçekleşmiştir. Siz de oyunda kıyamet sonrasını oyunuyor olacasınız. Ayrıca evet tahmin edeceğiniz gibi siz gezegene barışı ve düzeni getirecek olan adamsınız!  

7-Portal 2 

7 

Yayıncı:Valve 

Yayınlanma Tarihi: Henüz kesin tarihi açıklanmadı 

Bu oyunda sadece savaşmanın ya da birilerini kovalamanın dışında beyninizi kullanmanız gerekecek. (ki bu da çok kötü bir haber sayılmaz). Bu oyunun ilk çıkış tarihinin 2010 olması gerekirken Valve firması bu tarihi 2011 yılının henüz bilinmeyen bir ayına erteledi. Resimden de görebileceğiniz gibi ordaki adam sizsiniz ve göreviniz oyundaki bulmacaları ve gizemleri çözebilmek. Level atladıkça yerçekiminin hakkında farklı kuralları öğreneceksiniz. Öğrenebileceğiniz diğer bir şey de silahınızı yaratıcı şekillerde nasıl kullanacağınız. Dolayısıyla oyunun sonunda fizik bilginiz de gelişecek.  

6-Gears Of War 3 

6 

Yayıncı:Microsoft Games Studio
 

Yayınlanma Tarihi: 5 Nisan 2011 

Gears Of War 3 yepyeni karekterleri ve görevleriyle geri geliyor. Oyunda ilk dikkat çeken şey ana karakter olan Dom’un kaybedecek hiçbirşeyi yokmuş gibi karşımıza çıkacak olması. Burada bir de kadın bir karakter giriyor oyunumuza ki o karakteri kurtaracak mıyız yoksa ondan kaçacak mıyız işte bunu oyun çıkınca hep birlikte göreceğiz.  

5-Mortal Kombat 9 

5 

Yayıncı: Warner Bros Interactive Entertainment 

 

Yayınlanma Tarihi: 2011 İlkbahar 

Warner Bros, en sonunda iyi bir oyun nasıl yapılır öğrendi galiba. Bu oyun detaylara bağımlı insanlar tarafından çok sevilecek. Oyun 2 boyutlu oynanacak ama grafikler 3 boyutlu olacak. Oyuna bir çok yeni karakter dahil edilmiş. Level atladıkça süpriz karakterlerle de karşılaşabileceksiniz.  

4-Driver-San Francisco 

4 

Yayıncı:Ubisoft 

Yayınlanma Tarihi: Ocak-Şubat 2011 

Artık bu FPS oyunlarına dur deme zamanı geldi. Zaman farklı olma zamanı. Daha fazla heyecan, daha fazla adrenalin zamanı. Evet bu oyunda adrenalin , araba ve öldürücü grafikler göreceksiniz. Hikaye ise paha biçilemez! Oyun, kahramanın vurulup komaya girmesiyle başlıyor. Oyunun mekanı kahramanın komadaki rüyası!!! Yani oyun içinde oyun oynayacaksınız.  

3-Dead Space 2 

3 

Yayıncı:Electronic Arts
 

Yayınlanma Tarihi: 25 Ocak 2011 

İsminden de anlaşıldığı gibi gezegendeki herkes ölü. Ama şimdi işler daha da kötüye gidiyor. Sizin göreviniz mi? Kurtulmak! Amacınız hayatta kalmak ve canavarları öldürmek.  

2- Toaru Majutsu no Index 

2 

Yayıncı:ASCII Media Works 

 

Yayınlanma Tarihi: 27 Ocak 2011 

Animasyon oyunseverlerin unutulduğunu sanmayın! Oyunu nasıl telafuz edeceğimiz de ayrı bir dert gibi görünüyor. Ama oyunda çıtır kızlarla istediğinizi yapabiliyorsunuz. Aslına bakarsanız bir de 2011 yılının en iyi animasyon oyun listesini yapmak istiyoruz. Eğer animasyon bir oyunseverseniz beklediğiniz animasyon oyunlarını yorum kısmına yazarsanız harika olur!  

1-Assasin’s Creed 3 

1 

Yayıncı: Ubisoft
 

Yayınlanma Tarihi: Bilinmiyor 

Evet Ubisoft’un yaptığı bir açıklamaya göre Assasin’s Creed 3 2011 yılında piyasaya çıkmayabilir. Ancak son alınan duyumlar doğrultusunda bunların sadece spekülasyon olduğu söyleniyor. Herneyse şuanki haliyle bile Assasin’s Creed gelmiş geçmiş en iyi oyundur. Siz ne dersiniz?  

http://www.listemiste.com/2011-yilinda-beklenen-en-iyi-10-oyun.html 

www.listemiste.com
 

 
Toplam blog
: 56
: 5176
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

1981 İzmir doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemlerinden mezun. Listemist..