Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '09

 
Kategori
Ekolojik Yaşam
 

2012: Dünyanın sonu mu?

2012: Dünyanın sonu mu?
 

Maya takvimi 2012 yılında dünyanın yeni bir çağa gireceğini işaret etmiştir. Bu çağ illâ kıyamet anlamına gelmemektedir. Çünkü, yine aynı Mayalar, dünyanın bu tür çağ değişimini dört kez daha yaşadığını açıklamışlardır. Fakat, işin kötü yanı, Maya bilgileri okunurken, dünyaya çağ değiştirecek şeyin ne olduğunun okunamaması olmasıdır. Fakat, bilinen bir şey varsa, bu çağ değişim olayının gökten geleceği haberidir.

Biz her ne kadar ciddiye almasak da dünyada belli başlı birçok bilim kuruluşu Mayalar'ın bu uyarısını dikkate alıp inceliyorlar. Özellikle Avrupalı ve ABD'li bilim insanları Mayalar'ın bu görüşüne neden olan olayları Kuran-ı Kerim de dahil birçok yayını izleyerek araştırma altına aldılar. Bütün İslâm dünyasının duyarsızlığını bir yana bırakırsak, Türkiye gibi çağdaş düşünce yapısına sahip bir devlette yaşayan halk da işi sulandırmak da ve bu konuda düşünüp, yazanları "tî" ye almaktadırlar. Akılları sıra bu tarihle uğraşmakta olanlarla "alay" etmektedirler.

20.12.2012 tarihinde ne olacak? Mayalar'a göre dünya çağ değiştirecek. Bu çağ değişimi elbette dünyanın yapısını değiştirecektir. Yapılan araştırmalardan sonra bazı sonuca varan bilim insanları şu görüşleri dile getirmektedirler: "İklim değişiklikleri kutuplardaki buzları eritecek ve dünyanın su düzeyi yükselecek böylece bir çok kıyı devletleri sular altında kalıp yok olacak. Suyun yükselmesi yağmurları da çoğaltacak ve yalnız kıyı yerleşim alanları değil, iç bölgelerde yerleşim kuran ülkeler de büyük bir tufan olayı ile karşı karşıya kalacaktır."

Bazı araştırmacılar ise hemen hemen bütün geçmiş kültürlerin 2012 yılına kilitkendiğini ve o tarihte dünyada çok önemli olaylar meydana geleceğini söylemektedirler inancına varmışlardır. Örneğin, Nostradamus 2012 yılında Türkiye'de deprem ve savaş görmektedir. Şimdi, hepimizin aklına "Acaba büyük İstanbul depremi 2012 yılında mı meydana gelecek?" sorusu gelmemekte midir? Gelmediyse de siz yine de bir kenara yazın, Nostradamus 2012-İstanbul depremini işaret ediyor. Ve bir de savaş görüyor ünlü kâhin. 2012'ye doğru bütün sınır devletlerle barış anlaşmaları yapan Türkiye kiminle savaş edecek dersiniz? Sakın bu büyük bir iç savaş olmasın? Siz böyle bir tehlike görmüyor musunuz? Eğer görmüyorsanız Türkiye üzerinde oynanmakta olan oyunları da görmüyorsunuz demektir.

1997 yılında Türkçe'ye de çevrilen bir kitap yayınlanmıştı. Kitabın adı "Tevrat'ın Şifresi" idi. Yazarı da Michael Drosnin. Yazar bütün Tevrat'ı tek tek incelemişti. Tevrat'ta bir çok gizli şifreye ulaşmıştı. Bu şifrelerin bir kısmı sözcüklerin yan yana dizlişi, alt alta dizilişi ile verilmişti. Bundan başka ilginç şifreler de yazarın dikkatini çekmişti ve tüm okurları uyarmıştı: "2012 yılında büyük bir göktaşı dünyaya çarpacak". Sümerler de bir gök cisminden söz etmektedirler. Sümerler bu gök cismini Marduk gezegeni olarak belirtmektedirler. Sümerlere göre de Marduk'un dünyaya geliş tarihi 2012'dir. Şimdi, bir çok kişi "Böylesine büyük bir gezegen ya da göktaşı üzerimize geliryorsa her an uzayı gözlemleyen insanlar bunu neden görmüyor?" diyebilir. Fakat, bundan iki-üç sene önce dünyamızın çok yakınından geçen bir göktaşını da son âna kadar hiç bir gözlemci görememişti. Çünkü, evrende de göremediğimiz kör noktalar vardır. Fakat, dünya üzerindeki iklim değişikliğini diyelim ki küresel ısınma değiştiriyor. Peki, her an yaşanmakta olan 7'nin üzerindeki depremleri de küresel ısınma mı yapıyor? Elbette hayır. Dünyadaki depremleri bu kadar arttıran neden belli ki yer çekimini etkileyen bir dış gücün dünyamızı etkisi altına aldığıdır.

Maya takviminin kehâneti 1980'li yılların başında okunmaya ve anlaşılmaya başlanmıştı. Fakat, 1970 yılında piyasa çıkan Terence McKenna'in "Novelty Teorisi"nde de 21.12.2012 yılında tarih bitmektedir. Yani Maya takvimlerinin yorumlanmasından 12 yıl önce Novelty Teorisi de dünya tarihini 21.12.2012 yılında bitiriyordu.

İnansanız da, inanmasanız da 20.12.2012 tarihini bir kenara yazın ve hazırlıklı olun. Hani atalarımızın bir sözü vardır "Perşembenin gelişi çarşamadan belli olur" diye. Şimdi, dünyanın bütün dengelerini, iklimini, jeolojik olayları, küresel ısınmayı, kutuplardaki buzların erimesini, sıcak su akıntılarının soğumaya başlamasını, depremleri, fırtınaları, durmayan yağmurları, manyetik alanın yer değiştirmesini çok dikkatle inceleyin...

Ve tüm bunlar çarşambadır. 2012 ise perşembe.

 
Toplam blog
: 278
: 3275
Kayıt tarihi
: 26.05.07
 
 

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğdum. Bir daha da Kadıköy'den ayrılmadım. İstanbul Üniversitesi, Ede..