Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

2012 Avrupa Şampiyonası eleme grubu kuraları çekildi.

2012 Avrupa Şampiyonası eleme grubu kuraları çekildi.
 

2012 yılında Ukrayna ve Polonya'da finallerin yapılacağı Avrupa Şampiyonası eleme kuraları çekildi. Türkiye'nin A grubunda yer aldığı kurada rakiplerimiz şunlar:

Almanya

Avusturya

Belçika

Kazakistan

Azerbeycan

2008 yılında yapılan finallerde Almanya'ya yarı finalde elenen takımımız yapılacak 2 maçta rövanşı alabilecek mi?

Ev sahibi olan Polonya ve Ukrayna finallere direkt olarak katılırken 9 grubun birincisi ve en iyi ikinci olan takım finallere doğrudan katılma hakkına sahip oluyor. Geriye kalan 8 takımın aralarında oynayacakları play off maçlarından sonra finallere katılan 4 takım da belli olacak. Altı grup 6 takimdan, üç grup da 5 takımdan oluştuğundan en iyi ikincinin tesbit edilmesinde takımların grubun sonuncu takımıyla yaptıkları maçlar dikkate alınmayacak.

Bu grupta şüphesiz en büyük favori Almanya. Grup birincisi olamasak bile amacımıız en iyi ikinci veya play off maçlarında başarılı olarak elemelere katılmak olacaktır. Tabii önce kendimize bir Teknik Direktör bulmamız gerek.

Biz şimdiye kadar iki ülkenin organize ettiği turnuvara katılma hakkı elde ettik ve finallerde de ev sahibi ülke takımlarını yenerek bir üst tura çıktık.

2000 yılında Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı turnuvada Belçika'yı yenerek çeyrek finale kalırken, 2002 Dünya kupası elemelerinde Japonya ve Güney Kore'yi kendi evlerinde yenerek Dünya üçüncüsü olmuştuk.

2008 Avrupa şampiyası finallerinde ise Avusturya ve İsviçre'nin ev sahipliği yaptığı turnuvada ise grup maçında İsviçre'yi yenerek bir üst tura çıkmıştık.

Ben, Polonya ve Ukrayna'nın ev sahipliği yaptığı bu turnuvada finallere katılacağımıza ve finallerde de ev sahibi bir takımı yeneceğimize inanıyorum.

İyi şanslar Türkiye.....

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..