Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '12

 
Kategori
Güncel
 

2012 Olimpiyatları Londra'da başladı

2012 Olimpiyatları Londra'da başladı
 

Olimpiyatlar başladı


Dün gece 2012 Yaz Olimpiyatları resmi olarak açıldı. Londra’da başlayan olimpiyatlarda, çok uzun zaman sonra, bu yıl ilk kez birlik ve bütünlük teması işlendi. Zamanla yapıldığı ülkenin gövde gösterisine dönüşen açılış seramonileri, Pekin’de doruğa ulaşmıştı. Bu yıl ki tema ve işleniş şekli de merakla bekleniyordu.

Meşhur olimpiyat ateşini kim yakacak sorusunun cevabını son ana kadar gizleyen İngiltere, tüm dünyaya birlik mesajları verdi. Geleceğin olimpiyat şampiyonları olacağı umut edilen yedi genç, tüm dünyanın bayrakları ile birlikte hazırlanan bir sistem ile olimpiyat ateşini yaktı. Böylece sadece tek bir kişi değil, her ülkenin katkısı sağlanmış oldu.

Beş halkanın da beş kıtayı anlattığı olimpiyat sembolü, bu yıl altın rengi ile de tek renge indirgenerek, birlik ve bütünlük vurgulanmış oldu. İngiltere’de üçüncü kez yapılan Olimpiyatlar, 1896 yılından beri düzenleniyor.

Türkiye, bu yıl Olimpiyatlara rekor sayıda isimle katılıyor, 16 branşta, 66’sı kadın, 48’i erkek 114 sporcu ile oyunlarda rol alıyor. Atıcılıkta 5, atletizmde 33, voleybolda 12, basketbolda12, yüzmede 6, yelkende 5, badmintonda1,bisiklette 3, boksta 6, cimnastikte1,güreşte 13, halterde 9, judoda 2, masa tenisinde 2, okçulukta 1, teakwondoda 3 sporcumuz bu yıl ülkemiz için yarışacak.

Yüzmedeki  temsilcimiz Derya Büyükuncu, 6. kez olimpiyatlara katılarak, şimdiden bir rekora imza attı. Yelken branşında mücadele edecek Deniz ve Ateş Çınar kardeşler de İzmir Foça’dan. Pekin Olimpiyatları Yaz Oyunları’nda 24’üncü gelen ekip, Barselona’da gerçekleşen Dünya Şampiyonası’nda 23’üncü olunca, olimpiyatlara katılmaya hak kazandılar.

30. Olimpiyatlardan bazı ilginç haberler; Bu yıl ilk kez, katılan bütün ülkelerin tamamında , kadın sporcular da yer alıyor. Daha önce bazı ülkeler kadın sporcularını yarışmalara almamışlardı. Bir diğer haber de bütün branşlara katılan tek ülkenin Almanya oluşu.

Teniste de rekorlarına olimpiyatları eklemek isteyen ve daha yirmi gün önce Wilbledon’da şampiyonluğa imza atan Roger Federer ve Novak Djokovic arasında çekişmeye tanık olacağız. Bu oyunlarda, ezeli rakebet halinde oldukları Nadal, sakatlığı nedeniyle yer alamayacak.

Şimdiden tüm katılımcılara başarılar diliyor, olimpiyatların bu yıl teması olan birlik ve bütünlüğün oyunlar boyunca, bilfiil çalışan ve yarışan ve de seyreden herkese dalga dalga yayılmasını umut ediyorum.

 

Çimen Erengezgin

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..