Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

2012 Türkiyesi

Artık geceleri binbir sorgu ve sualle koyuyoruz kafaları yastığa.Yarına nasıl bir haber duyacağız korkusu adım adım yastığımızdan fısıldıyor kulağımıza.Evet evet sanki konuşuyor yastık.

Günümüz Türkiyesi çünkü burası artık.Eski zaman Türkiyesi değil(!)...Acaba yine hangi karakol basılacak?.Evlerinde uyku nedir bilmeyen, zor uyuyan analar, babalar artık evlatlarından endişeli.Hangi yolda patlama olacak acaba? Bugün yine kaç üniversite mezunu daha verdik? Kaç kişi daha eklendi işsizler ordusuna?... Ya da binbir güvenlik önlemleriyle alındığımız, neredeyse iç çamaşırımıza kadar kontrol edilecek duruma getirilen o sınavlardan haber versek...Ne oldu acaba? Kimbilir kimlere yollandı sorular ve kimlerin hayatı garanti altına alındı? Aaaa bu sabah Andımız kaldırılmış...Evet ya artık Andımız ırkçılık ve ayrımcılık taşıyormuş çünkü.Evet 3 vakte kadar TÜRKÜM demekte suç sayılacak.

Aman ne olacak canım birkaç Mehmet şehit oldu zaten...Boşverin değil mi ömründen ömür giderek hazırlanılan o sınavları....Ah ki ne ah! 

Şimdi kaç ah sığdırabilirim buralara.Boşverelim değil mi? Günü doldurmak için yaşıyoruz resmen.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla yaşar olduk.Protesto bu değil ki...Sosyal paylaşım sitelerinde bağırmak değil ki mücadele. 

Ertelenen umutlar var buralara sığdırılmak istenen.Aslında sessiz çoğunluğun sesi olmak var mücadelemde ! ....  Bağlılık adına, sahip çıkmak adına en güzel yarınlar hepimizin olsun !

 

 
Toplam blog
: 8
: 207
Kayıt tarihi
: 01.08.11
 
 

Doğu Akdeniz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezunu. Doğu Akdeniz Üniversitesinde Türk..