Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

2012 YGS Sonuçları Açıklandı

2012 YGS Sonuçları Açıklandı
 

Yaklaşık iki milyon öğrenci heyecanla bu günü bekliyordu. Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) sonuçları açıklandı.

1 milyon 837 bin gencin sabırsızlanarak beklediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) sonuçları cevap anahtarlarının okunmasının tamamlanmasıyla birlikte açıklandı ve internet üzerinden adaylara bildirilmeye başladı.

 YGS barajını 6 puan türünden birinde 140 ve üzerinde puan alanlar aşabilecek. Haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) girebilmek için adayların 6 puan türünden birinden 180 ve üzerinde puan almaları gerekiyor.

 LYS başvuruları  24-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 5 ayrı oturum halinde yapılacak sınavlarda herhangi bir puan türü oluşturabilmek için adayların en az 2 sınava girmeleri gerekiyor. İsteyen aday 5 sınava da katılabilir. LYS sınav ücreti her sınav için 20 TL ücretli.

 ÖSYM'den yapılan genel duyuruyla, YGS sonuçlarının adreslere gönderilmeyeceği, ÖSYM'nin resmi sitesi www.osym.gov.tr üzerinden öğrenilebileceği belirtildi. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz ÖSYM'nin resmi sitesinin ana sayfasında sonuç ekranını bulabileceksiniz. Bunun için sonuçlar açıklanacağı zaman www.osym.gov.tr adresini kontrol edebilirsiniz. Bunun yanında aynı gün ygs.osym.gov.tr sitesi de aktif ediliyor ve bu adresten de sonuçlara ulaşılabilir. Sonuçların açıklanmasının ilk saatlerinde aşırı yoğunluktan dolayı siteye bir süre girememeniz normaldir. Ancak ilerleyen saatlerde rahatlıkla sonuçlarınızı kontrol edebilirsiniz.

 Sonuçlar açıklanınca sizi ÖSYM'nin sitesinde aşağıdaki gibi bir ekran karşılayacaktır. Bu ekranda "Aday Şifreniz" hanesi ilk açıklama anında konulmayabilir, bunun yerine bir resim doğrulaması ekranı görebilirsiniz. Yani üstteki ya da sağ taraftaki resmin içindeki karakterleri ilgili kutucuğa yazmanız istenecek ve akabinde "Gönder" butonuna bastığınızda sonuç ekranınızla karşılaşacaksınız.

Adayların ÖSYM'ye yapacakları Bireysel Sınav Başvuru ve Tercih İşlemleri ile Kayıt Bilgilerini Görüntüleme ve Takip İşlemlerini gerçekleştirmeleri için T.C. Kimlik / Y.U. Numarası ve Şifre bilgileri ile Aday İşlemleri Sistemine giriş yapması gerekmektedir.


Mevcut şifrelerini hatırlamayan ve şifresi olmayan adayların şifre edinme işlemleri alınan karar gereği ancak başvuru merkezlerinden yapılabilmektedir. Nüfus cüzdanınız ve T.C. kimlik / Y.U. numaranız ile başvuru merkezlerine şahsen giderek yeni geçici şifrenizi talep edebilirsiniz. Bu işlemden sonra internet üzerinden geçici şifrenizi kalıcı hale getirip, Aday İşlemleri Sistemini kullanabilirsiniz.

ADAYLARA ÖNEMLİ UYARI: Adaya ait sisteme giriş şifresi, sadece adayın kendisinin sisteme erişim için kullanacağı kişisel bilgidir. Bu kişisel bilginin başkaları ile paylaşılmasından doğacak sorunlardan ÖSYM sorumlu değildir.

Kolay gelsin

Bol şanslar!

YGS sınav sonuç belgesi için;

ÖSYM SONUÇ AÇIKLAMA SİSTEMİ:

http://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=1187

 

 

 
Toplam blog
: 432
: 6177
Kayıt tarihi
: 08.10.06
 
 

Med cezir içinde kafasına estiği gibi yaşayan bir havva kızı birazcık kağıt kalem aşinalığı olmas..