Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

2013 Akdeniz Oyunları için temel atma töreni (Ya Allah, bismillah)

2013 Akdeniz Oyunları için temel atma töreni (Ya Allah, bismillah)
 

2013 Akdeniz Oyunları, Haziran 2013’te Mersin’de yapılacak.

Oyunlar, 2007 yılında Yunanistan’a verilmişti. Yunanistan, ekonomik darboğaza girince, geçen yıl oyunları düzenlemekten vazgeçti. Yunanistan’ın bu vazgeçmesi, Mersin’nin yolunu açtı.

Mersin, Başbakan Erdoğan’ın desteğiyle, kısa sürede birçok “tesis”e kavuşacak. Bugün bunlardan 4’nün temeli atıldı:

Olimpik Yüzme Havuzu (Bin izleyici)

Spor Salonu (500 izleyici)

Tenis Kompleksi (3 bin izleyici)

Spor Salonu (7 bin 500 izleyici)


Önümüzdeki ay, Olimpiyat Köyü ile stadın temeli atılacak.

*****

Temel atma töreni, Edip Buran Spor Salonu’ndan yönetildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın “Ya Allah, bismillah” komutuyla, Toroslar ve Yenişehir bölgesinde yer alan “tesis”lere bağlantı sağlandı, canlı yayınla temel atma törenleri yapıldı.

Edip Buran’da her konuşan Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti. Salonda en büyük alkışı, adının her geçişinde, doğal olarak, Başbakan Erdoğan aldı.

Teşekküre, teşekkür/ler edildi.

Suat Kılıç, Başbakan Erdoğan’a teşekkür ettiği için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’a teşekkür etti. Teşekkür eden de, edilen de alkış aldı.

Kılıç’ın “Gün, iktidar muhalefet olma değil, bir olma güçlü olma günüdür.” sözüne destek için söylediği, Mustafa Kemal’in “Söz konusu olan vatansa, gerisi teferruattır'' deyişi en çok alkış alanlardan oldu.

Teşekküre teşekkürler, Mersin’de bir bütünlüğün olduğunun göstergesiydi. Önemli olan Mersin’e “tesis”ler kazandırmak, Akdeniz Oyunları aracılığıyla Mersin’in adını duyurmaktı.

*****

Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, salona yanında Suat Kılıç’la girdi.

Çağlayan, Kılıç’ı bütün tribünleri dolaştırarak alkışlattı; önde oturanla ellerini dokundurarak selamlaştı. Çağlayan’ın çok rahat, Kılıç’ın biraz çekingen olduğu görüldü.

Kılıç, ne de olsa konuktu.

Törende başrolde Çağlayan’dı.

Sanayi Bakanı olmanın da etkisiyle, Mersin’e umut dağıttı, verdiği rakamlarla, Türkiye’nin, Mersin'in büyüklüğünü gözler önüne serdi.  Konuşmasının içinde muhalefet milletvekillerinden, Macit Özcan'dan  söz etmese, bizim gibi töreni izleyenler, kendilerini AKP toplantısında sanacaklardı.

Salonda hep alkış, karşılıklı teşekkür vardı. Tek aykırı ses, Suat Kılıç konuşuken, bir izleyicinin "Atanamayan öğretmen" diye bağırması oldu, pek duyulmadı bile...

*****

2013 Akdeniz Oyunları’nın Mersin’e verilmesi, Başbakan Erdoğan’ın devlet desteğini esirgememesi, Mersinliler, özellikle AKP’liler için büyük önem taşıyor.

Nasıl taşımasın ki?

Mersin, parti kaygısı taşımayanlar için “tesis”ler kazanıyor/du.

Ya AKP için?

AKP, var olduğundan beri, başta büyükşehir, büyükşehir içinde yer alan Yenişehir, Mezitli, Akdeniz, Toroslar’da belediye başkanlığını hiç kazanamadı.

Büyükşehir’de üç dönemdir CHP’den Macit Özcan (ilkinde DSP’den adaydı)...

Yenişehir, CHP’de...

Toroslar, MHP’de...

Mezitli, CHP ile MHP arsında gitti geld; şimdi CHP’de...

Akdeniz, CHP ile şimdiki adıyla BDP arasında gitti geldi; şimdi BDP’de...


Görüldüğü gibi AKP yok!

AKP, önümüzdeki seçimde bu “yok”u var etmek istiyor. Hedefte, özellikle Büyükşehir var. Yerel seçimle ilgili düzenlemeye göre, önümüzdeki seçimde sadece Yenişehir, Mezitli, Akdeniz, Toroslar’daki seçmenler değil, Mersin ili sınırlarında oturan seçmenler Büyükşehir için oy kullanacak.

AKP, Büyükşehir’i almak için, bu yöntemi buldu. Kuşkusuz, bu yöntem tek başına yeterli değil; bunu başarılı kılacak “çalışmalar”a gereksinim var.

2013 Akdeniz Oyunları için yapılan “tesis”ler, Yenice’de yapılacak havaalanı, Kazanlı-Tarsus arasındaki turizme yönelik yatırımlar, bunların oya dönüşeceği umudu...

*****

Mersin, politik hesaplar bir yana, bir iki yıl içinde önemli “tesis”lere kavuşacak. Umalım, bu “tesis”ler, oyunlar bittikten sonra, verimli bir biçimde kullanılır, birçok ulusal ve uluslararası yarışmalara evsahipliği yapar.

Mersin’e hizmet edenlere teşekkür etmek bir görev olmalı.


TURGUT ÇELİK/ Mersin

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..