Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '13

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

2013 Gapgenç Festivali Adıyaman'da

2013 Gapgenç Festivali Adıyaman'da
 

Gap Genç Festivali, adından da anlaşılacağı üzere her yıl, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin illerinden birinde gerçekleştirilmektedir. İlki 2009 yılında düzenlenen Gap Genç Festivali’ne bu yıl ise 10-13 Mayıs tarihleri arasında, Adıyaman Valiliği ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliği ile, Adıyaman ili ev sahipliği yapacaktır.

Her yıl, 40 ülke ve de Türkiye’nin 81 ilinden 1500 ila 2000 gencin katılım gösterdiği festivalde; atölye çalışmaları, kültür-sanat aktiviteleri, paneller, söyleşiler, film gösterimleri, konserler yapılmaktadır. Festivalin göze çarpan özelliklerinden biri ise, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen bu festivallerin kendine özgü bir temasının olmasıdır. İlk olarak 2009 yılında Mardin’de düzenlenen festivalin teması “Değişim İçin Paylaşım”, 2010 yılında Batman’da ikincisi düzenlenen festivalin teması “Kültürel Yüzler”, 2011 yılında Gaziantep’te düzenlenen festivalin teması “Gençlerin Katılımı ve Aktif Gönüllülük”, son olarak da 2012 yılında Siirt’te düzenlenen Festivalin teması “Küresel Vatandaşlık” şeklinde idi. Ve bu yıl, Adıyaman’da beşincisi düzenlenecek olan festivalin teması ise “Sosyal Sorumluluk” olarak belirlenmiş durumdadır.

Gap Genç Festivali’nin bu yılki programı, 10 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak olan “Festival Yürüyüşü” ile başlamış olacak ve sonrasında “Açılış Töreni” ve konserler (Jilet, Mustafa Ceceli) ile devam edecektir. Programın sonraki günlerinde yapılacak çalışmalar arasında ise; atölyeler, kültür ve sanat etkinlikleri, alternatif sahne konserleri, kültür turları, STK fuarları, paneller, proje yarışmaları vb. farklı birçok etkinlik yer almaktadır. Ayrıca belirtmek gerekir ki, bu festivalde gerçekleştirilecek proje yarışmasında, gençler tarafından hazırlanacak olan “Sosyal Sorumluluk Projeleri”ne fon desteği sağlanarak bu projelerin hayata geçirilmesine katkıda bulunulacaktır. Bu kapsamda, toplamda 5 projeye “Türkiye Sosyal Sorumluluk Derneği” tarafından 3000 ila 5000 TL arasında finansal bir destek sağlanacaktır.

Yapılan bu festivallere ilginin yoğun olduğuu belirtmiş olursam eğer, yanlış bir söylemde bulunmamış olurum. Çünkü bu yıl Adıyaman’da düzenlenecek olan bu festivale, 2500 kişi civarında gönüllü ve katılımcı başvurusu, 84 STK ve kurumlar fuar başvurusu, 64 atölye çalışmaları başvurusu, 76 kültür ve sanat aktiviteleri başvurusu ve 200 civarında Avrupa Birliği üyesi ülkelerden ve Akraba Toplulukları ülkelerinden gençler olmak üzere başvuru yapılmıştır. Bu başvurular neticesinde; 1500 genç katılımcı, 60 ülke, 25 kültür ve sanat, 15 atölye, 5 sosyal girişimcilik proje programı, 15 sokak performansı, 3 panel/söyleşi, 9 konser ve 15 amatör konser bu festival kapsamında yer alacaktır.

Birçok farklı renk tonunu bir araya getiren bu festival ile ulaşılmak istenen şey, bu tarz ortamların yaratılarak farklı kültürlere ve düşüncelere sahip gençlerin (insanların) bir araya getirilmesi ve farklı bakış açılarının oluşturulması, bireyler arasında fikir alışverişi, iletişim ve de işbirliğinin sağlanmasıdır.

Nüfus yoğunluğu açısından ülkemizde genç nüfusun fazla ve de etkili olması, yapılan ve de yapılacak olan bu tarz çalışmaların önemini çok açık ve de net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Gençler tarafından yapılan bu çalışmalar, ulusal arenada bu illerimizin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlamakla birlikte, uluslar arası arenada da ülkemizin tanıtımına ve ekonomisine hiç de azımsanmayacak katkılarda bulunmaktadır. Eğer ki, sizler de bir birey olarak bu festivali merak edip görmek istiyorsanız, yapılacak tek şey; 10-13 Mayıs 2013 tarihleri arasında Nemrut’un o eşsiz gün doğumu ile güne başlayan ve yine Nemrut’un o eşsiz gün batımıyla güne nokta koyan bu şehirde yerinizi almaktır.

 

 https://twitter.com/MURATTAS20

 
Toplam blog
: 102
: 1428
Kayıt tarihi
: 24.06.11
 
 

Çukurova Üniversitesi Maliye Bölümü mezunuyum. 8 Nisan 1987 doğumluyum ve Adana'da Seyhan ilçesin..