Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '14

 
Kategori
Futbol
 

2014-2015 Super Lig teknik direktörler savaşı olacak

2014-2015 Super Lig teknik direktörler savaşı olacak
 

inovatifhaber.com


Süper Lig Takımlar ı araya taraya en iyi Teknik Direktörleri bulup takımlarına monte ettiler. Ve bunun sonuçlarını bekleyecekler. Yeni transferler var. Bence en iyi transferi yine Fenerbahçe Diego Ribas’ı alarak yaptı. Onun Fenerbahçe’ye mükemmel katkılarını ilerde göreceğiz.
 
Şimdi as takımların son durumlarına şöyle bir bakalım.
 
Fenerbahçe:
Fenerbahçe Teknik direktör işini geçen yıl yaptı ve Ersun Yanal takım için yeni, sürpriz bir insandı ve Aziz Yıldırım onu seçti. Niye? Aziz Yıldırım yerli, adı çok parlak olmayan ve biraz da yönetilmeye elverişli isimleri seçiyor ve onlarla Lig’e gidiyor. Geçen yıllarda Sayın Aykut Kocaman’ın neler çektiğini , bir Aykut Kocaman biliyor bir de Allah.
 
Aziz Yıldırım futboldan çok anladığını sanıyor ve bu yüzden takımı ve Teknik Adamları parmağının ucunda oynatmak istiyor. Zaman zaman  küçümseyici  davranışlara da gidebiliyor. Geçen yıl , Aykut Kocaman’ı da aynı davranışlarla harcamadı mı? 
 
Bana göre, Ersun Yanal’ın da vakti yakındır. Ersun Hoca hassas bir insan. Aziz Yıldırım toplantı yapıyor. Ersun Hoca’yı almıyor. Ersun Hoca takıma izin veriyor. Aziz Bey izini iptal ediyor. Daha neler neler. .. Ersun Yanal Hoca onurlu bir insan, bunlara ne zamana kadar dayanabilir, bilemiyorum. Üstelik, geçen sezondan beri  kalp sorunları var. İkide bir doktora gidiyor. Ersun Yanal’ın bu Sezon’u şüpheli. Ama diğer yanda , Ersun  Yanal her şeye karşın, geçen sezon Fenerbahçe’ye kazandırdığı Lig Şampiyonluğu her şeye değer. Her türlü takdirin üzerindedir bu biline.
 
Galatasaray:
Galatasaray da Ünal Aysal’ın elinde oyuncak gibi. Ama geçen sezon öylesine boşuna paralar harcadılar ki, bu sezon , dikkat ediyorlar. Para vermezsen de iyi adam bulamıyorsun. Ünal Aysal’ın adamları  az para verip, iyi adam bulalım diye kapı kapı geziyorlar.. Bu saatten sonra zor ama, dur bakalım. Ne forvet hattı, ne defans, taraftarın içine sinmiyor. Üstelik ilerde Ufuk’u da harcamak üzereler. Hamit’in gözü Avrupa’da , kovalasalar da gitsem diye bakıyor. Takımın beklediği performansı bir türlü veremiyor. 
 
Fakat Galatasaray çok iyi bir Teknik Direktör buldu. Cesare Prandelli  aslında  Galatasaray’a çok şeyler kazandırabilir ama istediği transferler yapılabilirse. Yoksa boşuna… Olcay Adın, iyi bir adam, çalışkan. Gol yollarında etkili. Fakat Galatasaray için oldukça kısa. Forvet’te yeri zor. Yasin, Galatasaray’da kendini yeniden kanıtlaması gerekir. Öyle kolay değil…Hugo Almeida eğer gerçekten Galatasaray’a  transfer edildiyse çok akıllıca bir iş yapılmıştır ama böyle futbolcuları yönetmek zordur. Prandelli’ye çok iş düşecektir.
 
Beşiktaş:
Beşiktaş , geçen sezon , Teknik Direktör olarak Slavan Biliç’i  Teknik Direktör olarak takıma kazandırmakla çok iyi bir iş yaptı.  Bu bakımdan Başkan Fikret Orman ne kadar tebrik edilse bile azdır. Beşiktaş takımının son durumu, son maçlarıyla çok iyi ortaya çıkıyor.
 
Beşiktaş gücünü , Soma Kupası’nda , Fenerbahçe’yi (1-0) ; Chelsea’yi (1-0) yenerek gösterdi. Ayrıca Feyenoord’u 3-1 yenerek hiç de yabana atılacak bir takım olmadığını gösterdi. Slavan Biliç takımı nasıl çalıştıracağını biliyor. Takım oyunu oynatıyor ve şimdiden bunun sonuçlarını almaya başladı. Bu bakımdan bu sezon Beşiktaş çok korkulacak bir takım olacaktır denilebilir.
 
Trabzonspor:
Trabzonspor’a Brezilya Dünya Kupası’nın başarılı Milli Takımı Cezayir Milli Takımının Teknik Direktörü Vahid Halilodziç’in kazandırılması, büyük bir zaferdir. Vahid Hoca gerçekten büyük Hoca… Cezayir gibi bir takım yaratmak hiç de kolay değildir.
 
Şimdi , Vahid Halilodziç Trabzonspor’dan on kişinin kadro dışı bırakılması ve gönderilmesini istiyormuş… İster. Hakkıdır. Trabzon geçen sezon ne yaptı ki… Öldü öldü, dirildi…Kaç tane Teknik direktör harcadı. Vahid Halilodziç’e baksan , Cezayir takımının yarısını transfer edip getirecek. Bence hakkıdır. Çünkü Cezayir gibi altın bir takım zor yaratılır.
 
Trabzonspor’da Vahid Halilodziç’e fırsat verilirse çok işler yapar. Ama fırsat verilmezse, Vahid Halilodziç bir sözonu zor çıkarır. Çünkü o da çok gururlu bir insan.
 
Bursaspor:
Bursaspor’da işler aynı minval dönüp duruyor. Son maçlarında da yenildi. Avrupa’dan çekildi. O takımı , Şenol Hoca’ya tam 10 yıl teslim etmeliler; ancak ondan sonra o takım adam olur; koşmasını öğrenir. Yoksa, ikide bir teknik Direktör değiştir. Ne köy olur, ne kasaba…
 
Anadolu takımlarına gelince... Allah selamet versin. Onlar işlerini bilirler.
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..