Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '14

 
Kategori
Siyaset
 

2014 Belediye Seçimleri - 3

2014 Belediye Seçimleri - 3
 

 Evet, son haftaya giriyoruz. Önümüzdeki pazar (30 Mart'da) belediye seçimleri için sandık başına gidiyoruz. Muhtarımızı, ilçe ve büyük şehir belediye başkanlarını seçeceğiz. Bolg hayatımda seçimlerle ilgili çok yazı yazdım, analizler yapmaya çalıştım. Toplum olarak seçimler bizi çok germekte, iyi mi kötü mü cevabını vermek zor. Ama siyaset konuşmayı, en az futbol konuşmak kadar severiz. 

Bu seçimler farklı. AKP'in varolma savaşı veriyor, CHP uzun yıllardan sonra ilk kez arkasına güçlü bir rüzgar almış görülüyor. MHP kilit parti görünümünü koruyor. Seçim sonuçlarını üç büyük şehirimiz etkileyecek. Bana soranlara şöyle diyorum:

İzmir CHP nin, Ankara'da CHP önde, İstanbul'da çekişme sürüyor.

Önümüzdeki pazar akşamı üç önemli sorunun cevabını göreceğiz. Birincisi kararsız oyların neye karar vereceği, ikincisi seçime katılım oranı rekor kıracak mı, üçüncüsü cemaat oyları nereye gidecek. Hep beraber göreceğiz. 

İstanbul'da Sarıgül tam gaz gidiyor. Projeleri iyi, ne kadar dikkat çeker, oy alır göreceğiz. CHP ülke genelinde bu seçimlerde iyi çalışıyor.  R.Tayip Erdoğan, Sarıgül'ü bırakmış, Fetullah Gülen'le uğraşıyor, bence yanlış yapıyor. Arada Kadir Topbaş'ı gören var mı, bilmiyorum. Sanırım, Sarıgül'ün dediği gibi biraz yorgun, dinlenmesi lazım. Sevgili okurlar, İstanbul'da yaşamamız nedeniyle, İstanbul bizim için önemli. Yıllardan beri eleştirilerimiz umarım, yeni bir CHP ile vücut bulur. Gerçekçi bir karşılaştırma olanağı buluruz. Yoksa İstanbul'u bu anlayışla kötü günlerin beklediği kaçınılmaz.

Size bir soru sormak istiyorum, AKP mitinglerine otobüs otobüs, gemi gemi adam taşınması ne anlama geliyor? Seçmen yolu mu bilmiyor? CHP ye gönüllü gidenler nasıl değerlendirilmeli?

Bu haftanın flaş gelişmesi Twitter'ın kapatılması oldu. Dünya bizi konuştu, komik duruma düştük. Yeni formüller paylaşıldı, tweeter tam gaz. Twitter ile ilgili geçenlerde yazmıştım. Çağımızın önemli unsurlarından biri, sanal alemin gücü, facebook youtube gibi. Akan suyun önünde durulmaz, durduğunu sanırsın yanılırsın. Siyaset de yeni yorum ve gelişmelerle ilerleyecek, eski değerler, alışkanlıkların devri bitiyor. Yanlış yapan yanar, kim olursa olsun. 

Önümüzdeki salı (25 Mart) çarpıcı açıklamalar olacak deniliyor, ne olacak beraber göreceğiz. Ortamın gerilmemesini istiyoruz. Seçmen sağduyulu olmalı, kararı artık kendi vermeli.

Umarım bu hafta sakin geçer, seçime huzurlu bir ortamda gireriz. Sevgi ile kalın

 

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..