Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Tarkan Tekdemirkoparan

http://blog.milliyet.com.tr/tarkant

18 Aralık '13

 
Kategori
Blog
 

2014 blog trendleri neler olacak

2014 blog trendleri neler olacak
 

2014 Blog Trendleri Neler Olacak


Zaman geçtikçe her şey değişiyor gelişiyor. Kendimizi ifade ettiğimiz blogumuz veya web sitelerimiz de bu değişime ayak uyduruyor. Kendimizi ifade ederken bizi daha çok okuyucu takip etsin istiyoruz.
Bunun içinde kendimizi Google'a teslim ediyoruz. O nederse onu yapar hale geliyoruz zamanla. Geçmişten günümüze yazarlık da değişti tabii. 2014 yaklaşırken blogger tendleri de gelişecek. 
 
Yazı Kalitesi
 
Yazımızı nasıl sunduğumuz yazımız kadar önemli artık. Nasıl ki evden çıkmadan evvel kendimize bi çeki düzen veriyorsak yazı yazmadan önce ve yazarken yazımızın sunum şekline özen göstermeliyiz.
Google yazı kalitesine çok önem veriyor. Dikkat ettiğim kadarıyla uzun yazıları çok beğeniyor. Yazımız ne kadar çok kelimeden oluşursa Google' ın o kadar çok hoşuna gidiyor.
Boş şeyler yazın demiyorum ama kısa yazı da yazmayın. Artık Google kısa yazılara çok soğuk bakıyor. 2014 yılında bu konuya herkesin daha çok önem vermesi gerekiyor.
 
Yazarlık
 
Kendi blogumuzda yazımızı yazdık, bitti mi? Google için bu yetersiz. Yazarın farklı bloglarda da yazı yazmasını istiyor. Buna Guest Posting deniyor.
Başkalarının bloglarında yazarsanız Google sizi adeta seçipte öne çıkarır. Nasılsa ne yapsanız nerede yazsanız Google sizi tanıyor. Google diyor ki madem yazarsın o zaman başka yerlerde de yaz ve benim gözümde değerin artsın, bende senin yazılarına değer vereyim.
2014 yılında Başka bloglardaki yazılarınızı arttırın.
 
Sosyal Paylaşım
 
Yabancıların Social Bookmarking dedikleri sosyal imleme olarak Türkçe'mize geçen bu kavram yazılarımızı paylaşma esasına dayanır.
Ne kadar çok değil ne kadar kaliteli yerde paylaşırsanız yazılarınız o kadar değer kazanır Google gözünde. Size tavsiye edebileceğim Google Plus, Sodahead, Quora, Delicious, Pinterest bunlardan sadece birkaçı.
Yazılarınızı her yerde paylaşmanıza zaten gerek yok. Kalitesi belli yerlerde paylaşsanız yeter. 2014 yılı sosyal paylaşımda çok daha gelişecek.
 
Backlink
 
Yazınızı paylaştığınız yerde anahtar kelimenizi kendi sitenizle bağdaştırıp paylaşırsanız bu sitenizin Google gözünde değerini yükseltir.
Azı karar fazlası zarar. Google' ın belli şartlara göre değer biçtiği sitelerden yüksek olanlarını seçip PR page rank değeri yüksek sitelerde doğru şekilde paylaşım yaparsanız sizinde sitenizin değeri Google gözünde artacaktır.
 
Medya Paylaşımı
 
Bazı siteler var ki Instagram veya Vine gibi sadece belli özellikteki medyayı paylaşmanızı istiyor. Resim, müzik veya video gibi.2013 yılında bu çok popüler oldu. 2014 yılında daha da gelişecek. Google, Yahoo, Bing gibi dev arama motorları bunun farkındalar ve bünyelerine yeni paylaşım platformları ekliyorlar. Facebook yada Twitter' a takılı kalmayın. Yeni yayınlanan paylaşım uygulamalarını takip edin.
 
Mobil Uyumluluk
 
Temamızı seçerken sadece bilgisayarları düşünmek artık tarih oldu. Blogumuzun mobil cihazlara uyumlu olması gerekir. Bu ziyaretçi ve takipçi sayımızı arttıracaktır. Tema seçerken responsive özelliğinin olmasına dikkat edin. Günümüzde pek çok okuyucu akıllı telefon ve tablet kullanıyorlar.
Otobüste, trende, metroda kullanıcılar interneti sıkça kullanıyorlar. Bunu asla gözardı etmemeliyiz. Fiyatlar bu rekabet ortamında düştükçe düşüyor ve daha fazla insan bu cihalarda satın alabiliyor.
 
NOT:
 
Ne yaparsak yapalım özgünlüğümüzden taviz vermeyelim.
 
 
 
Toplam blog
: 8
: 4943
Kayıt tarihi
: 02.11.13
 
 

79 Almanya doğumluyum. İzin günlerimde film seyretmeyi, müzik dinlemeyi, İstanbul içinde ya da şe..