Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '14

 
Kategori
Burçlar
 

2014 Mart Ayı Burç Yorumları ve Gökyüzü Yıldız Hareketleri/ Gökyüzünden Gelen Mucizeler

2014 Mart Ayı Burç Yorumları ve Gökyüzü Yıldız Hareketleri/ Gökyüzünden Gelen Mucizeler
 

Bu ayın mucizelerine dikkat edelim


9 Şubat’ta Güneş Balık burcuna geçti. 28 Şubat’tan sonra geri giden Merkür retrodan kurtulmuş olacak. 2014 Mart ayına 1 Mart’ta Yeniay ile başladık, dilek kapılarının açık olduğu etkilerin gökyüzünde bizi beklediği bir gündü!

Mart ayı hepimiz için hareketli ve coşkulu geçebilir.  Birçok olayı üst üste yaşayacağımız bir dönemdeyiz, kâh hüzünlenebilir kâh gülebiliriz. 2 Martt’a Satürn ve Mars geri hareketine başlıyor. Geçmiş ve gelecek muhasebesi gündeme gelecek. Huzursuz ve meraklı yönlerimiz ortaya çıkacak. Çevremizde iğneleyici konuşmalarla ortaya çıkacak diyaloglara dikkat etmeliyiz. Hırs ve yaratıcılığımızı çok iyi kullanmalıyız. Tartışmacı ve yarışmacı tavırlardan uzaklaşmalıyız.. İnatçı ve hoşgörüsüz olabiliriz. Geçmişin muhasebesini yapmak yerine daha sevecen davranmalıyız.

17 Mart -18 Mart arası Venüs -Jüpiter kavuşumunu kaçırmayın.  Hem hamle yapın, hem de dilekler dileyip umut edin. Berrak duygulara ihtiyacınız olduğu bir dönem. Zaman, isteme zamanı, unutmayın! Evrene kendimizi duyurmak için gerekenler sesimizde gizli.

Şimdi burçlara tek tek bir göz atalım:

KOÇ BURCU: Mart ayında tüm tuhaflıklarınızı burcunuza yansıtacak. 8 Mart tarihine kadar tüm planlar değişime açıktır ve siz postalar, görüşmeler ve diğer iletişim kanallarında karışıklar yaşayabilirsiniz. Bilgisayarınızı yedeklediğinizden emin olun. En önemlisi, mümkünse kişisel kararlarınızı erteleyin çünkü Nisan sonu veya Mayıs’da koşullar veya düşünceleriniz değişecektir. Yaşamınızın en heyecan verici süreçlerinden biri, 11 Mart’ta, Uranüs burcunuza girdiğinde başlıyor. 
Gelecek 5 yıl boyunca fırsatlar ardı ardına gelecek ve işin en zor yanı, hangi fırsatları değerlendireceğinize karar vermek olabilir. Doğası bağımsız olan bu geçiş sizi de özgürleştirecek ve daha önce ilginizi çekmeyen alanlara yöneldiğinizi fark edeceksiniz. Teknolojiyi kullanın ve gelişmeleri gözden kaçırmayın.
Bekarsanız ve bir arkadaşınız sizi biriyle tanıştırmak istiyorsa, en uygun zaman ay ortasıdır. Bu insan sizin ruh eşiniz olabilir. İş yerinde gerginlik ve çatışmalar olabilir, özellikle Mart ayının başında ve sonunda muhtemeldir. Bu sizin, elinizden gelen tüm gayreti gösterme arzunuza sekte vurabilir ancak iş hızınız  Dolunay altıncı eviniz Başak burcuna girdiğinde hızlanacak. Payınıza düşenden daha fazlasını yaptığınızı hissediyor bile olsanız, çok çalışmak sizin için faydalı olacaktır.
Maddi anlamda zor zamanlar geçirdiğinizi biliyoruz istemediğiniz halde paranızın akıp gitmesi sizi üzüyor fakat üzülmeyin, sizin için, akıp giden para yerine gelecek paraların işareti olacak. ‘’Aşk ‘’, neşeniz,  baharınız… Venüs’le Jüpiter’in olumlu açısı hayatınızda ki son 2,5 yıldır ters giden her şeyi değiştiriyor. Zaman size torpil yapacak sakın kaçırmayın.

Ayın ilk yarısında boş yere olayları kontrol etmeye çalışmayın. Moralinizi bozup, enerjinizi gereksiz yere sarf etmeyin. Hastalıklarla ilgilenmeniz gerekebilir. Yaptırmanız gereken kontrolleri es geçmemelisiniz. İş için yurt dışı seyahatleriniz varsa avantaj kazanabilirsiniz. 20 Mart’tan sonra enerjiniz yükselecek. Kendinizi daha rahat göstereceksiniz. Ancak kontrollü olmanız gerekiyor. Önemli bir sınavdan geçtiğinizi bilmenizde fayda var. 

BOĞA BURCU: Mart ayına sakin bir giriş yapıyorsunuz.  Bu ay bilinçaltınızı harekete geçirecek ve geçmişteki düşünceler yeniden belirirken sizin dönüp kendinize bakmanızı sağlayacak Bu kısa vadede sıkıntılı gibi görünse de bugün yaşamınızı bir şekilde etkileyen sorunları çözmek veya netliğe kavuşturmak için size bir fırsattır. Mars, 11. eviniz Balık burcunda sizin burcunuzla iletişime geçerken tüm enerjisini size aktarıyor, Direncinizi artırmaya ek olarak, Mars çevre edinme ve liderlik becerilerinizi güçlendiriyor.
Her ikisi de kişisel ve kariyer hedeflerinize fayda sağlayabilir. İlişkiler Martta Yeni Ayın Balık burcuna, Dolunayın Başak burcuna gelmesiyle, sosyal yaşamınız hız kazanıyor. Eski arkadaşlarınızla görüşün ve dostlarınızla arkadaş toplantılarına katılın.
Bekar veya ilişkide olmanız fark etmez, Dolunay etkisi, romantizm için harikadır ancak bu ay enerjisi, ilişkinizden umduklarınızı bulamadığınız takdirde o ilişkiyi sonlandırmanıza da zemin hazırlayabilir. Venüs  Mart’ta 10. evinize ilerlerken iş yerinde odak noktası olan birkaç kişiden biri olacaksınız. Ayın 9'unda şans sizin yanınızda.
Birileri çabalarınızı destekleyebilir ve ay ortasında iş arkadaşlarınızla iyi ilişkiler ve işbirlikçi girişimler kurabilirsiniz. Ayrıca katkılarınızın değer gördüğünü hissedeceksiniz. Mart ayının sonlarında Merkür’ün etkisiyle arkadaşlık ilişkilerinize daha önem vereceksiniz.
Yaptığınız planların ters teptiğini, beklediğiniz şeylerin gerçekleşmediğini düşünüyorsunuz. Ama unutmayın bu günler herkesin için zor, hele bir de Merkür bu kadar sert retrolar yaparken! Umutlanın, çünkü yönetici gezegeniniz Venüs’ün olumlu açısı size büyük torpil yapıyor. Evlilik kararı da aldırtabilir, evlilikle sonuçlanacak ilişkiyi de başlatabilir. Kariyerinizde büyük olaylar söz konusu.

Arkadaş ve sosyal çevrenizle ilgili gelişmeler ön planda olacak. Başkalarıyla birlikte hareket etmeniz iyi olur, ortaklaşa işlerdeki sorunları ancak böyle çözebilirsiniz. Etrafınızdaki kalabalık size destek olacak. Ümitleriniz artacak, gelecek günlere ilişkin daha güzel planlar yapacaksınız. Ancak 20 Mart’tan sonra sabırlı olmalısınız. Şartlar sizin kontrolünüzden çıkabilir. Geri plana çekilmenin avantajını göreceksiniz. Yeni bir dönem için arınmaya, temizlenmeye, fazlalıkları atmaya özen gösterin. 

İKİZLER BURCU:  Yılda pek çok kez olduğu gibi, yönetici gezegeniniz Merkür, size hareketli bir ay sunuyor.  Bu dönemde gerçekleşecek sosyal aktivitelerde bazı hareketlenmeler ve yanlış anlamalar olabilir. Tarih, saat ve yerleri teyit edin. Bu size, planları, strateji ve hedefleri değerlendirme ve revize etme fırsatı verir. Venüs, bu ay 9. evinizde. Güneş burcunuzla bu hoş temas, çekim gücünüzü artırırken, ihtiyacınız olan bilgilere ulaşmanızı da kolaylaştıracak.Bu çok iyi bir haber!
Tatile gitmek istiyorsanız, bunu ayın ilk iki haftasında gerçekleştirin. Ayrıca bu dönem konferanslar ve eğitimler için de iyi bir zamanlamadır.  Uranüs, 5 yıl boyunca arkadaş çevrenizi ve grup aktivitelerine olan katılımınızı artırıyor. Yeni bir yön belirlemek için bundan, özellikle 15 ve 21 Mart’tan daha uygun bir zaman olamaz, Yeni insanlarla tanışın, ancak bir konuda dikkatli olun: parayı arkadaşlıkla karıştırmayın
Yeni Ayın 10. eviniz Balık burcuna gelmesiyle, kariyer alanınız parlıyor. 8 Mart’a kadar aynı burçta olan Mars ve Merkür, bir projeye önderlik etme fırsatının yanında, daha dolgun bir maaş çekini de tetikleyebilir. Yeni iş teklifleri alabilirsiniz.
Merkür,  bu kadar kendini yerden yere vururken sizin psikolojinizi rahat bırakacağını mı zannediyorsunuz? Hatalarınızın üzerinde durup kendinizi üzmekten vazgeçmeyen tarzınız ön planda, bir de yöneticilerinizin hiç olmadığı kadar alıngan olduğunu da düşünürseniz, zor günler gelirken karamsar ruh haline girebilirsiniz. Unutmayın, bu yıl para kazanacaklar ve kariyerinde çıkış yakalayacaklar listesinde ilk üçtesiniz. Teknoloji ile yaşayacağınız sorunlarda sabır!

Ayın önemli bir kısmında işiniz ve kariyeriniz gündemde olacak. Önem verdiğiniz kişilerle görüşebilir, terfi, tayin, atama gibi önemli olaylardan yana destek alabilirsiniz. Yöneticilerinizle görüşmeyi, isteklerinizi ortaya koymayı ihmal etmeyin. Ayın 20’sinden sonra ise organizasyonlara dahil olmalısınız. İş yerinde bağlı olduğunuz grupta ya da özel hayattaki arkadaşlarınız arasında aktif görev alabilirsiniz. Şartları çok zorlamadan ilerlemeye çalışmanızı tavsiye ederim. 

YENGEÇ BURCU: Mart ayına hareketli bir giriş yapıyorsunuz. Yeni iş teklifleri, yeni anlaşmalar, yeni arkadaşlıklar, yeni birliktelikler zamanı artık. Mart ayını iyi değerlendirmekte fayda var. Sizin gelecek günleriniz için çok önemli. Mevcut iş hayatında yönetici olan Yengeçler bu ay için  talimatları doğru bir şekilde anladığınızdan emin olun ve gelecekte sorun yaşanmasını önleyin. Bunun önemli olmasının bir başka sebebi, iş yerindeki ilişkilerin stresli olacak olmasıdır. Kimseye sizde hata bulması için koz vermeyin. 
Bu ay 9. eviniz Balık burcuna gelmesiyle, seyahat için uygun bir zemin oluşuyor. Ay enerjisi, aynı burca gelen Mars ve 8'ine kadar Merkür’ün varlığıyla tamamlanacak. Yeni bir yerlere gitmeyi düşünün ya da arkadaşlarınız, aileniz veya eşinizle sevdiğiniz bir yeri ziyaret edin. Yeni Ay zamanında romantik bir kaçamak olabilir. Mart’ta Dolunayın 3. eviniz Başak burcuna gelmesiyle iletişim güçleniyor.
Özellikle bu hafta insanlarla tanışmanın ne kadar kolay olduğunu fark edecek ve yeni tanıştığınız biriyle frekanslarınız uyduğu anda bunu hissedeceksiniz. Akraba ve komşularınızla iletişiminiz güçlenecek. Bu da insanların ilgisini çekip bir toplum projesinde gönüllü olmaya ikna etmek için etkili olabilir. Venüs 8. eviniz Kova burcunu ziyaret ederken parasal konular sürekliliğini koruyor. Bu, aile bütçesini artırmak için ideal bir zamandır. Ek gelir sağlayacak işler edinebilir ya da bir mal varlığınızı satabilirsiniz. Bu ay kariyer yaşamınız yeni bir seviyeye ulaşıyor. Sırf değişiklik olsun diye değişime yönelmeyin ve sadece gerçekten iyi fırsatlarla karşılaştığınızda harekete geçin.
Sinirlenseniz mi ,gülseniz mi, küsseniz mi? Evet siz mutlaka birinden birini yapardınız fakat Merkür sizin de kafanızı karıştırdı. Uyku problemleriniz, sağlığınızla ilgili halsizlikler, üstüne üstlük belirsiz giden ilişkiniz… Zaten bunlar enerjinizi yeteri kadar aşağı çekiyor. Dedikodular ve duyacaklarınız da cabası…   Bu dönem de duygusallığa teslim olmayın. Aynı yollarda yürümek yerine kendinize yeni yollar üretin. Hazır Merkür kafanızı karıştırırken, başkalarına değil kendi ruh halinize yatırım yapın.

Ayın ilk kısmında yurtdışı, yabancılar, uluslararası konular gündeme gelebilir. Kendinizi geliştirmek için adım atmalısınız. Dini, manevi konular, hukuksal, akademik alanlar ya da medya ile ilgilenebilirsiniz. Olayları daha üst boyuttan değerlendireceksiniz. Ayın 20’sinden itibaren toplum önüne geçiyorsunuz. Özellikle iş hayatınızda bazı sorunları çözmek durumunda kalabilirsiniz. Ailevi konular gündeme gelebilir. Ev ve iş arasındaki dengeyi kurmaya özen göstermeli, sabırlı olmalısınız. 

ASLAN BURCU: Mart ayı sizin için diğer burçlara oranla biraz daha zor geçecek. Bu ay mümkünse seyahat etmemeye özen gösterin. Nisan ayı daha uygun olabilir.. Zorlu geçecek günler, gecikmelere, iptallere ve valizlerin kaybolmasına neden olabilir. Fakat bu durum sizi üzmesin 15 Mart tarihinden sonra her şey daha çok normale dönecek. Uranüs 9. evinize girerken Mart’ta yeni bir zaman başlıyor. Her ne kadar bu etki seyahat etmeye teşvik etse de Venüs bağımsızlık ve merak duygularını tetikleyecektir. 
Gelecek beş yıl boyunca hedefiniz bilgi edinmek olacak ve bulabildiğiniz her şeyi öğrenmek isteyeceksiniz. Bu sizi, yeni bir kariyer akınında eğitim almak,  kariyerinizde potansiyelinizi maksimum seviyeye çıkarmak için okula geri dönmeye ikna edebilir. Bu ayın 26'sına kadar Venüs 7. eviniz Kova burcundayken sevdiklerinizle geçireceğiniz zamanın keyfini çıkaracaksınız. Dahası, insanların size ve fikirlerinize açık olduklarını ve sizin için her şeyi yapmaya hevesli olduklarını göreceksiniz.
Özellikle komşularınızla katılacağınız sosyal aktiviteler etki çevrenizi genişletebilir ve ayın 8'inde uzaklardan iyi bir haber alabilirsiniz. Yeni Ay ve  Dolunay ile maddi durumunuz rahatlıyor. Bu etkiden banka hesabınız karlı çıkacak ama siz Mars’ın Balık burcunda olmasıyla sürekli para harcamak isteyeceksiniz. Para biriktirin ve kendinizi çok şımartmayın.
İlişkinizde yaşadığınız limoni dönemlerin sizi yıpratmasına izin vermeyin. Ailenizde sağlık sorunları, taşınma, evinizdeki eksikler, köstek olan iş arkadaşlarınız sıraya girmiş olabilir. Mars’ın geri hareketini dikkate alın ve her şeyin başı sağlık deyip geçin.  Her ilişkinin tatlı ve tuzlu zamanları mutlaka olacaktır, bu anlara takılı kalmayıp, güzel anları kaçırmamak sizin elinizde.

Maddi konulara ağırlık vermeniz yerinde olur. Özellikle borç, alacak gibi konular ön planda olacak. Kredi alıp, yapmak istediğiniz işler varsa çok dikkatli olmalısınız. Size gelen fırsatı akıllıca değerlendirmelisiniz. Şartlar tam tersi giderse neler yapabileceğinize dair plan yapmalısınız. O zaman rahatlıkla ilerleyebilirsiniz. 20 Mart’tan itibaren ithalat, ihracat gibi uluslararası konulara yönelebilirsiniz. Ancak işin içinde hukuksal konular varsa temkinli olmalı, sorunları uzmanına danışarak çözmelisiniz. 

BAŞAK BURCU:  Geçmiş aylarda olduğu gibi finansal sorunlar 15 Mart tarihine kadar devam edecek, Mart ayında en büyük sıkıntı, finansal açı olabilir. Finansla ilgili tüm belgeleri elinize geçtikleri anda okuyun ve faturaları erken ödemeye gayret edin.  Mart’ta burcunuza gelen Dolunay parlıyor ve gezegenlerin dizilimi, iki hafta sürecek kişisel başarıyı işaret ediyor. 
Bu ay özellikle 20 Mart tarihinden sonra bir adım daha atın ve kendiniz için harika bir şey yapın; kendinize özen gösterin. Mart sizinle ilgili olduğu kadar, yaşamınızdaki diğer insanlar için de önemli olacak. Mart’ta Yeni Ayın 7. eviniz Balık burcuna gelmesiyle önem kazanıyor. Bu insanlarla sohbetler ederek pek çok şey öğreneceksiniz. En azından birinin söylediği bir şey, sizde bir fikir uyandıracak, ilişkiniz varsa, bu sizin için harika bir dönem.
Bazı Başak burçları Mart ayının ilk iki haftası içinde evlenmek isteyebilirler. Geçen ay iş yerinde yaşadığınız sıkıntılar bu ay bir nebze hafifliyor ve siz Venüs’ün 26'sına kadar altıncı eviniz Kova burcunda olmasıyla gayretlerinizin karşılığını alıyorsunuz. Bir zam, ikramiye almanız söz konusu. Ancak duyduğunuz her şeye inanmayın. Birileri tutmayacakları sözler verebilir ve sizi yolunuzdan çıkarmaya çalışabilir.

Kendinizi, hiç bu kadar isyankâr hissetmemiş olabilirsiniz. Üstüne üstlük uzun zamandır ilk defa Başak burcu gibi davranıyor da olabilirsiniz. Hem sorunlara tepkileriniz enteresan bir şekil almış olabilir, hem de her şeyin mükemmel olmasını istiyor olabilirsiniz.  İş, ev, aile ve hatta dış kapının önü, her şey gözünüze batar oldu.  Biten ilişkilerinizin ardından kendinizi daha da güçsüz hissettiğinizi biliyoruz ama bu olumsuz düşüncelerinizin çözümü değil.  Her şeyi hızlı düşündüğünüz bir dönemdesiniz. Bir şeyler imzalarken dikkatli olun!

Evlilik, ortalık gibi kişisel konuların öne çıktığı bir aydan geçiyorsunuz. Karşınızdaki kişiler daha fazla empati kurmalısınız. Duygusal bağınızı güçlendirmelisiniz. O zaman eşiniz veya partnerinizden umduğunuzdan fazla yardım görebilirsiniz. Ortaklaşa işlere imza atmak için yardım alabilirsiniz. Ayın 20’sinden sonra ise maddi konularda daha hassas olmalısınız. Kredi kartınızın ödemesini, vergileri, ortaklaşa gelir, giderleri kontrol etmelisiniz. Borç almaktan uzak durmalısınız. Eşinizin gelir, giderlerine de dikkat etmeniz yerinde olur. Zorunlu hallerden dışında, ameliyat, operasyondan uzak olmalısınız. 

TERAZİ BURCU: Mart ayının ilk haftasında bazı  karışıklıklar ve yanlış anlamalar olabilir. Bu gezegen 7. eviniz Koç burcundayken zorluklara en açık olan alanlar yakın ilişkileriniz ve ailenizdir. Duyduğunuz şey kasıtlı söylenmemiş olabilir, o yüzden gerçeği öğrenene kadar insanlara şüphe payı bırakın. Aynı şey profesyonel danışmanlar için de geçerlidir. İş yerinde yoğun olacaksınız ama genel anlamda  Mart’ta Dolunayın 12. eviniz Başak burcuna gelmesiyle o hafta bir yavaşlama olacak.
Bu avantajdan faydalanıp kişisel konularla ilgilenin,  uyuyun, dinlenin ve kendinize, ilgi alanlarınıza zaman ayırın. 11 Mart’ta Uranüs’ün Koç burcuna girmesiyle, gelecek yıllarda ilişkilerinizde değişimler olacağını bilin. Özellikle bu ay ve gelecek ay ilişkilere dair kararlarda dikkatli olun.
Yeni Ayın 6. eviniz  Balık burcuna gelmesiyle iş yaşamınızda başarıya ulaşacaksınız. 9'unda ani bir gelişme, sizin beklediğiniz haberleri getirebilir. Ancak hiçbir şeyi oldu kabul etmeyin çünkü kazanımlar gecikmeli olarak gelebilir. Ne olursa olsun bilinçli yaptıklarınız bu yaz aylarında kesin sonuçlar verecektir
Birlikteliğin anlamı bu dönemde sizin için iyice değişti. Kariyer konusundaki hırsınız birden bire duruyor. Venüs-Jüpiter kavuşumu sayesinde 14 Mart’tan itibaren sizi kimse tutamayabilir, siz bile kendinizi durduramayabilirsiniz. Eski defterleri tek tek kurcalarsanız hem kafanız karışır hem de ne istediğinize gene karar veremeyebilirsiniz.  İnsanların hayatlarında inişler ve çıkışların olabileceğini kavradığınız gün, her şey daha güzel olacak. Sürekli dengeye siz bile sahip değilken bunu beklemek ve kendinizi üzmek biraz yersiz. Bu aralar kendiniz rahat bırakın, rüzgârın tersine yürümek isteyen ruhunuza gem vurmayın.

Bu ay, günlük rutinlerinizi ayarlamalısınız. Sabah kalktığınız, akşam yattığınız süreci gözden geçirmeli, işlerinizi hafifletmek için yardım almalısınız. Yanınızda çalışanlarla ilişkilerinizi ayarlamalısınız. Evcil hayvan besliyorsanız onlara da zaman ayırmalısınız. Kendinizi daha sağlıklı kılmak için beslenme ve hijyene önem vermelisiniz. 20 Mart’tan sonrasında ise ikili ilişkiler gündeme geliyor. Eşiniz, ortağınız ya da partnerinize destek olmanız gerekebilir. Ancak canınızı sıkan, sizi öfkelendiren olaylar olabileceği için sakinliğinizi korumalısınız. Vereceğiniz tepkilere dikkat etmezseniz, zaman içinde sizi kopma noktasına getirecek olaylara sebep olabilirsiniz. 

AKREP BURCU: Mart ortasında ve ay sonunda, iş yerindeki düşüncelerinizi kendinize saklamanız faydalı olacaktır. 6. eviniz Koç burcundaki zorlu gezegensel dizilimler gizli bilgilerinizi iş arkadaşlarınızla paylaşmamanız önem kazanıyor. Çünkü paylaştığınız takdirde sırlar sır olmaktan çıkabilir. Kendinizi taraf seçme pozisyonuna sokmak yerine, çatışmalardan uzak kalmaya çalışın.
Evde sevdiklerinizle tembel akşamlar ve hafta sonları geçirmekten zevk alacaksınız. Hatta bir yatak odasını veya banyoyu, yeni bir duvar rengi ve yeni kumaşlarla renklendirmek isteyebilirsiniz. Arkadaşlarınızla iyi zaman geçirmek istiyorsanız en iyi tarihler 4 ve 5 Mart’tır. Yeni Ayın 5. eviniz  Balık burcuna girmesiyle Dolunayın 11. eviniz Başak burcuna gelmesiyle sosyal yaşamınız hareketleniyor. Arkadaşlarınız arasında popüler olacaksınız ve çevrenizi genişletmek için pek çok fırsatla karşılaşacaksınız. Bekarsanız, bir arkadaşınız sizi biriyle tanıştırmak istediği takdirde kabul edin.

Uranüs’ün 1 nde Koç burcuna gelmesiyle, gelecek sekiz yıl boyunca iş yaşamınız beklenmedik şekillerde değişecek. Bazı aylar, hatta yıllar, bir iş yaşamınız olduğunu bile unutacaksınız. Diğer dönemlerde ise hızlı değişimler olacak. Dolayısıyla seçeneklerinizi açık tutmanız ve gelişen eğilimler konusunda uyanık olmanız sizin için faydalı olacaktır.
Merkür’ün gerilemesi,  üstüne de 6. evinizdeki konumu sayesinde sağlığınız da, sinirleriniz de bozulabilir. Birçok randevunuzu iptal edebilir, evden çıkmak istemeyebilir, yalnız kalmak isteyebilirsiniz.  Venüs ve Jüpiter 12 Mart’tan sonra temponuz arttırıyor. Eski sevgilinizi arayabilirsiniz. Kendinizi yargılamayın sakın, Venüs’ün suçu! Yoksa siz gururunuzdan kolayca vazgeçemezsiniz ki. Kendinize biraz zaman verin ve baş ağrısı gibi bir süreç olduğunu düşünün. Yeni bir sayfa açmak için 2 Nisan’ı bekleyin!

Yaratıcı, sanatsal bir aya başlıyorsunuz. Birkaç burçtan daha şanslısınız, aşka daha yakınsınız. Sevdiğiniz kişiyle birlikte olabilir, hayattan zevk duyabilirsiniz. Kendinize güveniniz artacak. Ancak aşırı girişken davranır, riskli hareket ederseniz sıkılabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak isteyenler bu zamanın bereketini kaçırmamalılar. 20 Mart’tan son ise çalışma şartlarınıza dikkat etmelisiniz. Üstünüzdeki baskı aratabilir. Birçok işi bir arada yaparken kendinizi, sağlığınızı unutmamalısınız. Hastalanmamak için bağışıklık sisteminizi güçlendirmenizi tavsiye ederim. Geçmiş günlere ait öfkeniz, korkularınız, endişelerinizden arınmanız gerekir. 

YAY BURCU:  5. eviniz Koç burcundaki pek çok gezegen, Satürn, Uranüs ve Plüton ile çakıştığında bir arkadaşınız veya sevgilinizle sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu sorunlar para ve değerlerle ilgili olabilir ve çabalarınıza rağmen çözüme ulaştırmakta zorlanabilirsiniz, Bu ayın 4'ünde 4. eviniz Balık burcundaki Yeni Ay ev yaşamınızı etkileyecek. Evde olmak size cazip gelecek ve siz ev yaşamından büyük keyif alacaksınız. En sevdiğiniz insanlarla keyifli zamanlar geçirin ve arkadaşlarınıza yemek pişirin. 
Bu ay Mars’ın Balık burcunda olmasıyla, evle ilgili proje ve tamirat işlerinde büyük ilerleme kaydedebilirsiniz. Venüs 26 Mart’a kadar üçüncü eviniz Kova burcundayken insanları sözlerinizle etkileyeceksiniz.  Konuşmadan önce düşüncelerinizi netleştirin ve karşınızdaki insanların ne anlatmaya çalıştıklarından emin olamıyorsanız açıklama isteyin. Her şeyin ötesinde, varsayımlardan kaçının. Dolunayın kariyer ve statüyü temsil eden 10. eviniz Başak burcuna girmesiyle, dikkatleri üzerinize çekiyorsunuz. Siz farkında olmasanız bile, karar alma yetkisine sahip insanlar sizin yaptıklarınıza dikkat ediyor olacaklar, o yüzden Dolunaydan sonraki iki hafta boyunca maksimum gayret göstermek isteyebilirsiniz. Fırsatını bulursanız sunumlar da bir artı olacak.

Hayata yeniden tutunmak, ürkek olmanız gereken bir konu değil, hiç düşünmeden tutunmalısınız. Merkür’ün 5. evinizdeki hareketi sebebi ile çatışmalarla dolu bir dönem yaşadığınızı düşünebilirsiniz. Aksine, yaratıcılığınız ön planda. İş ile ilgili fırsatlar kapıda! Peki, ters giden ne diye soracak olursanız söyleyeyim; kıskançlığınız! Bu, sevgilinize, nefes aldırmayabilir. Kendinizi bırakmak ve uyumak yerine, kendinize ve beyninize de spor yaptırın. Eski sevgilinizin ayrıldığını duymak hoşunuza gidecek. Hiç inkara gerek yok. Eşyalarınıza bu dönemde sahip çıkın, dalgınlığınız ve unutkanlığınız başınıza iş açabilir.

Evinize, ailenize daha fazla vakit ayırmanız gereken bir dönemden geçiyorsunuz. Evde yapmanız gerekenleri tamamlamalı, ebeveynlerinizle yakından ilgilenmelisiniz. Birçok konuyu çözmek için destek alabilirsiniz. Böylece evdeki huzuru sağlanabilir, işe yönelebilirsiniz. Ayın 20’sinden itibaren üzerinizdeki sorumluluk yükü hafifleyecek. Daha kişisel konulara eğilebilirsiniz. Sanat, spor ya da hobilere vakit ayırabilirsiniz. Ancak aşk hayatınızda yolunda gitmeyen şeyler olursa çözüm aramalısınız. Çocuklarınızın sorunlarıyla ilgilenmelisiniz. 

OĞLAK BURCU:  Bu ay 4. eviniz Koç burcunda sıkıntı var. Pek çok gezegen, burcunuzdaki Plüton ve onuncu kariyer eviniz Terazi burcundaki Satürn ile çakışıyor. Herkesin sizin ilginize ihtiyacı varmış gibi hissedeceksiniz. Sonuçta öfkelenmeler yaşanabilir.  Martta Dolunayın 9. eviniz Başak burcuna gelmesiyle, ortam değişikliğine ihtiyaç duyacaksınız. 
Kendinize bir iyilik yapın ve ailenizle veya eşinizle ay sonu bir yerlere gitmek için birkaç gün izin almaya çalışın. Zamanınız kısıtlıysa hep birlikte bir geziye katılın ya da bir akşamüzeri, rahatlayıp masaj yaptırabileceğiniz bir güzellik merkezine gidin. Bu ayın sıkıntıları dışında, ilişkileriniz, genel anlamda keyifli olacak. Özellikle  Mart’ta 3. eviniz Balık burcunun Yeni Ayla günlük sohbetlerden çok şey öğrenebilir. Arkadaşlarınızı tanımak ya da kardeşiniz veya başka bir akrabanızla özel bir sohbet etmek isterseniz, bu ay harika ve şaşırtıcı haberler alabilirsiniz.
Venüs sayesinde maddi durumunuzda gelişme görülebilir. İlişkileriniz en üst seviyede olmasa da zam alabilirsiniz. Genellikle ev ürünlerinde uygun indirimler bulmanız, mümkün.
Kolayı seçmek size göre değil bunu artık çevrenizdeki herkes biliyor.  Merkür’ün 4. evinizdeki hareketi yüzünden hiç kimseye söz vermeyin. Aldığınız kararları bu dönemde o kadar çok değiştirebilirsiniz ki bu sizin için iyi değil. Mars’ı sakın unutmayın! En çok da sizi etkiliyor, hem sizi ön plana itiyor hem de daha kavgacı biri haline getiriyor. Yukarı çıkmak sizin işiniz. Hem de dağın tepesine, aşağıya bakmadan koşarak çıkabilecek kadar hırslısınız ama yaramazlık yapmayın, kimsenin özel eşyalarını kurcalamayın. Bu sizin sevgiliniz bile olsa. Kimseye nispet de yapmayın, en yakın arkadaşlarınızın güvenini kaybedebilirsiniz.  Enerjiniz yüksek olabilir ama bu ara rahat durmanız sizin hayrınıza. Yeni iş teklifleri kapıda!

İletişim dolu bir süreçten geçiyorsunuz. Etrafınızdaki hız, iletişim gittikçe artacak. Yeni şeyler öğrenebilir, eğitim alabilir, bu konulara yönelebilirsiniz. Yanı sıra kardeşleriniz, komşularınız ve akranlarınızla bağlantınız artabilir. Onlarla ilgili konularda destek alabilirsiniz. 20 Mart’tan sonrasında ailevi konulara ağırlık vermelisiniz. Ev içindeki huzuru sağlamak size düşecek. Yanı sıra tamirat, tadilat gibi konular gündeme gelebilir. Evdeki güvenliğinize özel önem vermelisiniz. Hırsızlık, yangın, yaralanma gibi sevimsiz olaylara karşı önlem almalısınız. O zaman gönül rahatlığı yaşayacaksınız. 

KOVA BURCU: Mart ayı genel anlamda keyifli olacak. Tek potansiyel sıkıntı, 1 inde 3. eviniz Koç burcuna gelen Uranüs olabilir Sıra dışı ve beklenmedik olaylar gezegeni Uranüs, şaşırtıcı haberler getirebilir ve aynı zamanda şehir dışına yapılacak kısa bir seyahat gerektirebilir. Ne yazık ki aksiliklere yol açma potansiyeli de var. Venüs sayesinde, karizma ve cazibeniz üst seviyelere ulaşıyor. 
Bu aynı zamanda paradan eşyaya insanlardan romantizme kadar her şey için çekim güçlerinizi artıyor. Ancak ne dilediğinize dikkat edin. Gerçek olabilir! Ay boyunca ilişkilerinizle ilgili sıkıntılar gelip geçecek. Güç oyunları ve dar görüşlülük temel sebepler olacak ve bunların her ikisi de 30 Mart’taki geri çekilme noktasına yaklaşmakta olan Merkür ile renklenecek. Duygularınızı dile getirmek yerine sessiz kalmak isteyebilirsiniz, ancak bu, bir gelişme kaydetmenize engel olur. Stratejik olun, ancak konuşmak bilinçaltı düşüncelerinizi açığa çıkaracak bile olsa sessiz kalmayın. Mart’ta 2. eviniz Balık burcundaki Yeni Ay ve  8. eviniz Başak burcundaki Dolunay ile para sıkıntınız olmayacak.
9 Mart’ta elinize beklenmedik bir para geçebilir  güzel bir indirimden faydalanabilirsiniz. Bu etkileri bir sonraki adıma taşıyın ve kendinize finansal bir değerlendirme yapın. Bir bütçe hazırlayın veya bütçenizi gözden geçirin ve belirli hedef ve tarihler için yıllık amaçlarınızı belirleyin.

Başkalarının psikologu olabiliyorsunuz da neden kendinize çözüm üretemiyorsunuz? Kabul edin bazen fazla tembel oluyorsunuz.  Merkür ile Uranüs’ün açısı aile bireyleriyle, özelikle de annenizle tartışabileceğinizi ifade ediyor. 22 Mart’ a kadar yani, yeni Ay oluşana kadar ailenizle iletişim kuramayacağınızı kabul edin ve bekleyin.  Hayatımızdan çıkan insanlar, yerlerine daha iyileri geleceği için çıkarlar, buna emin olabilirsiniz. Bu yüzden her zaman olduğu gibi, üzülmek yerine ‘’yeni’’ gelecek olanı kutlamalısınız.

Maddi konulara önem vermeniz gereken bir aydan geçiyorsunuz. Kazançlarınızı artırmak, üretim yapıp, değer kazanmak için fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Bütçenizi kontrol etmeniz, yatırıma yönelmeniz iyi olur. Maaşınıza artış gelebilir, evinize bereket taşıyabilirsiniz. Tasarruflu olmanız daha da yararlı olacak. Ayın devamında, özellikle 20’sinden sonrasında alışveriş yapabilirsiniz. Ancak dikkatli olmalısınız. Bazı iletişim sorunları sebebiyle gerilebilirsiniz. Kardeşler, komşular, yakınlarla ilgili sorunları çözmeniz gerekebilir.

BALIK BURCU: Mart ayı sizin için çok şanslı ve bereketli bir ay. Kısacası sizin ayınız diyebiliriz.Yalnız dikkat etmeniZ gereken bazı durumlarda var. Ay boyunca Mars’ın burcunuzda olması, sırf sizin aceleniz var, bir randevuya geç kaldınız ya da bir işi tamamlama konusunda heyecanlısınız diye beklenmedik bir anda bir aksiliğe sebep olabilir. Mart başında savunmasız olacaksınız ve gece düzgün bir uyku uyumakta zorlanabilirsiniz. Bu ay  burcunuzdaki Yeni Ay sembolik Güneş yılınızın başlangıcını simgeliyor.
Kutlama sona erdiğinde, gelecek on iki ay için hedeflerinizi belirleyip harekete geçmelisiniz. Olanları ortaya döktüğünüzden emin olun ve kendinize, her iki ayda kontrol edeceğiniz sözünü verin. Bu, rotadan şaşmamanın en iyi yoludur. 19'unda 7. eviniz Başak burcundaki Dolunay ilişkilerinizi mercek altına alıyor, ilişkiniz varsa, ancak henüz ciddi bir adım atmadıysanız, Ay enerjisi bir nişan kararını renkleyebilir. Kısmen yıllardır birlikte olsanız bile, aşk ve romantizmle doludizgin akşam veya hafta sonları planlayın.
Bu Dolunay aynı zamanda arkadaşlık ve iş ilişkilerine fayda sağlar. 11 Mart’ta Uranüs 2. eviniz Koç burcuna giriyor. Şimdi ve gelecek sekiz yıl için birikimlerinizi öncelik hâline getirin. Uranüs’ün meşhur olduğu iniş ve çıkışlar için hazırlıklı olmanızı sağlayacaktır.
Hem lüks merakınız hem tüketiciliğinizin arttığı bir dönem. Ne iş yaparsanız yapın ticarete merakınız artıyor, alım satım konularında 2 Nisan’ı bekleyin çünkü Mars’ın gerilemesi karşıt burcunuzda devam ediyor, yani Başak’ta. Bu da sizi daha titiz, alıngan, ilgiye muhtaç bir döneme sokuyor. Aşkı bir de siz yaşarken görsünler. Batıl inançlarınızdan uzak durun.  Kuruntularınız içinizi şişirebilir. Kendiniz düşünüyor, kendiniz üzülüyorsunuz. Bu kadar da yapılmaz ki!  Araba ile ilgili yaşayacağınız sorunlar parayla çözülebilecek türden.

Bu ayın en şanslı burcu sizsiniz. Sezgileriniz, hassasiyetiniz ve fedakarlığınızın karşılığı alacaksınız. Önemli kişilerden destek alabilir, zorlukları aşmak için güç bulabilirsiniz. Kendinizle ilgilenmeli, başta sağlığınız olmak üzere, kişisel konulara önem vermelisiniz. Olumlu etkiler aldığınız için her şey daha çabuk olacak, akıp gidecek. Ayın 20’sinden itibar parasal konulara önem vermelisiniz. Durduk yere para harcamamalısınız. Masrafları kontrol etmenin yollarını bulmalısınız. Borç, alacak, vergi gibi dolaylı gider, gelirleri de düzenlemelisiniz. Daha çok yatırım yapmak için, üretime yönelmeli, tüketimden kaçınmalısınız. 

Hayatta en yeniler, en iyiler sizleri bulsun dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..