Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '13

 
Kategori
Seçim
 

2014 Mart yerel seçimleri anketleri

2014 Mart yerel seçimleri anketleri
 

2014 yerel seçimleri,adana belediyesi,aday adayları,sarıçam belediyesi,bekir murat büyük


Seçim anketleri dur durak bilmiyor. Birçok şirket adaya göre isme göre partiye göre herşeye göre anket yaparak seçimin tansiyonunu tutarak anketör şirketler ekonomik dengesini kazanıyorlar.

Adana'da İlçe Belediye Başkanlığı ve Adana Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimi ve belediye meclisi üyeliği seçiminde aday adayları bir bir ortaya çıkarak aday adaylıklarını açıklıyorlar.

Hangi partinin kesin adayının ismi üzerinde yapılan tahminler anketler yorumlar yazılar yazılıp çiziliyor. Buna ilaveten birçok anket yapan firmalar partilere aday adaylara özel anketler yapıyorlar.

İnternet üzerinden, telefonla yapılan anketler sokakta vatandaşlarla bire bir yapılan anketler büyük bir hızla yapılıyor ve anketlerin fiyatlar 3 bin TL den 15 bin TL arsında rakamlara yapıldığı ifade ediliyor.

Siyasi partilerden aday olacak kişilerin yaptırdığı anketler parti genel merkezlerini bağlamıyor, çünkü partinin kendine göre belirlediği kriterler var o şartları taşıyan isimlerin aday gösterilmesi ön görüyor. Mevcut belediye başkanların performansları dikkate alınacak.

Diğer partilerde kişinin sosyal çevre ve siyasi etkinliği halkın partide ismi geçen kişiye bakışı bilgi ve akademi alanları ile ilgili adayların detaylı il başkanlıkları tarafından bilgileri toplanarak parti genel merkezlerinde aday incelme komisyonu tarafından titizlikle çalışma yapılarak aday olabilecek isimlerin bilgi dosyalarını oluşturarak parti merkez karar yürütme kurları toplantısına sunulmak üzere hazırlıklar yapılıyor.

Birkaç ay önce parti il başkanları ve delegelerin kimlerin aday olması partinin oyunu artırır seçimi kaza bilmek için hangi ismin aday olması konusunda araştırma ve gözlem çalışmaları vardı yüz yüze anketler yaptırıldı. Bu sonuçlar parti il başkanlıklarına görüşülerek son şekilleri rapor halinde Ankara'ya genel merkeze sunulmuştu. Partilerde kesin adayların Eylül sonuna kadar beli olması bekleniyor Büyükşehir belediye başkan adayları daha da geç açıklanma ihtimali var.
 

 
Toplam blog
: 16
: 827
Kayıt tarihi
: 02.02.13
 
 

Bekir Murat BÜYÜK, 2012 yılında Büyük Adana Gazetesinin Başlattığı Stajyer Gazetecilik Kurslarını..