Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

2014'te hangi yatırım aracı getiri sağlar?

2014'te hangi yatırım aracı getiri sağlar?
 

www.aliozdemir.net / 43 farklı kitap yüzde 50 indirimli...


2013 yılında en yüksek getiriyi İstanbul Borsası'ndan alınacak sağlam hisse senetlerinin sağlayacağını iletmiştim.

Binlerce kişi tarafından okunan bu yazım nedeniyle çok övgü ve sövgü aldım. Olumlu ya da olumsuz eleştirenlere şükranlarımı sunuyorum.

2014 yılında da sağlam şirketlerin hisse senetlerinin en yüksek getiriyi sağlayacağını yazıyorum. Borsamızda 400'ün üzerinde şirketimizin hisse senedi alınıp satılıyor.

Kurumsallaşmış, profesyonelce yönetilen, saygın ismi olan, vergiyi dürüstçe ödeyen, büyümek için yatırımlarına devam eden, elde ettiği karını ortaklarına adilce dağıtan, adı herkesçe bilinen holdinglerimizin iştiraki olan, işlem hacmi yüksek, sermaye derinliği olan, dünya ülkelerine mal satabilen, son 10 yıllık fiyat grafiği merdiven gibi hep yukarıya giden şirketlerin hisse senetleri iyi kazançlar sağlayacaktır.

Dolar, Euro, Altın, Sterlin vb. gibi enstrümanlar asla yatırım aracı olamazlar. Dolar 2002 yılında 1.7 TL idi. Aradan 11 - 12 yıl geçti hala 2.20 TL... Aradan bunca zaman geçmesine rağmen dolardan elde edilen kazanç "enflasyon" düşüldüğünde negatif olacaktır.

Altın fiyatları küresel tefeci yatırımcılar (?) tarafından belirlendiğinden küçük tasarruf sahiplerinin dalgalarda boğulması kolaydır.

Emlak balonu da aşırı şişmiştir. 2014'te döviz yükseliyor diye ortalama zekalı insanlarımız buna yönelecek ve inşaat fiyatları yerinde sayacaktır.

Özetlersek, İstanbul Borsası'nda işlem gören şirketlerin yüzde 80-90'ı aşırı dalgalı, kar payını hakça ödemeyen, spekülatif, ortaklarından her yıl para talep eden yapıdadır.

Aşırı dalgalı hisselere yönelip 6-12 ayda köşeyi dönme hayalleri kuran insanlarımız 25 yıldır tokatlanmaktadır. Hangi hisselerin iyi olduğunu anlamak için yüzlerce sayfa okumaya gerek yoktur. Şirketlerin 5-10 yıllık fiyat grafiklerine bakmanız yetecektir. Fiyatı merdiven gibi hep yukarı giden 20 kadar şirket var. Bunların adını vermem mümkün değil. Zira reklama giriyor. 2013 yılında hisselerin dörtte üçü yerinde saymış ya da zarar ettirmiştir. Sağlam şirketler ise her türlü enstrümandan fazla kazanç sağlamıştır.

Döviz, altın alıp evde tutmak ülkeye ihanettir. Yabancılara faiz almadan kredi vermeye benzer. Ölü yatırımdır.       

Ali Özdemir 

Yazar-Yayıncı
Web : www.aliozdemir.net
E-posta : aozdemir53@hotmail.com

  

-------------------------------------------------------------------

2014 yılı yatırımcı rehberi kitabı çıktı

2014 yılı yatırımcı rehberi kitabı çıktı
 

www.aliozdemir.net


2014 yılında parasını nereye yatıracağını bilemeyen milyonlarca insanımız vardır. Bunca insana bir ışık tutabilmek amacıyla bir kitap yazdım.

Kitapta hisse senetleri, altın, döviz, faiz, repo, forex gibi enstrümanların hangilerinin makul getiriler sağlayacağını analiz ettiğim kitap hakkında geniş bilgi almak isteyenler www.aliozdemir.net adlı siteme bakabilirler.

Kitabın satışından elde edilecek bir kazanç söz konusu olur ise bu hayır kurumlarına bağışlanacaktır.

 

 

 

Ali Özdemir

Eğitimci - Yazar - Yayıncı

www.aliozdemir.net

26.01.2014

 

 

**********************************************
Dip not: 
 
Değerli Okurum,
19 yıllık süreçte, iğneyle kuyu kazar gibi yazdığım 43 farklı kitabımı maliyet fiyatları üzerinden sunuyorum.
Belki sizin de ilginizi çekecek bir kitabım söz konusu olabilir.
Ek bilgi almak için lütfen www.aliozdemir.net adlı web sitemi ziyaret edebilirsiniz.
 
Toplam blog
: 288
: 1733
Kayıt tarihi
: 24.04.11
 
 

Eğitimci - Yazar - Yayıncı. 1968'de doğdu. Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesini bitird..