Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

2015-2016 DİYET SEZONU AÇILDI!

2015-2016 DİYET SEZONU AÇILDI!
 

Şaka gibi ama gerçek böyle. Bizim mesleğin sezonu var, ya da bu davranış şeklinin bir sezonu var. Aslında diyet demeyi sevmiyorum, beslenme programı daha uygun bir kelime bence. Yerleşmiş işte değiştiremiyoruz neticede.

Neden mi başlıyor, kimler başlıyor ?

Yaza kadar verilen kilolar yaz sezonu ile birlikte geri alındı, kimilerinde. Şimdi o alınan kiloların verilmesi gerekli tabi. Veya hiç başlanmadı hep ertelendi şimdi de yazın karşılaştığımız son durumun ve de şimdilerde tartının üstündeki o rakamları daha bir sevmeyince başlanma kararı alındı.

Nasıl başlamalı?

Başlarken en sevdiğiniz ve en devam edebileceğiniz şekilde başlayın. Çünkü sevmeyince devam edilmiyor. Sevdiğiniz diyetisyen olsun, sevdiğiniz spor hocası olsun, destekçi arkadaş aileleriniz olsun... Valla destekçi olmayanlar, moral bozanlar da var bu zamanda ya işte onlar olmasın. Bunlarla yakınlaşmayın, uzak durum hatta onlardan saklayın, yapacak bir şey yok. Bir de şimdilerde moda instagramda falan bi dolu motivasyon hesapları var, doğru düzgün sağlıklı şeyler yapan paylaşanları takip edin, sağlıksız şeyler yapan eğitimsiz kitleleri takip etmeyin ki yanlışa düşmeyin.

 Hareket şart!

Işin bir de hareket boyutu var. Eğer havalar güzelken hareket ediyor, havalar bozukken etmiyorsanız o  kilolar gitmez, bir de evde oturma başlarsa rahata alışan vücut kilo almaya bile başlar. Havalara özel ekipmanlar edinip her daim hareket!

Erteleyenleri buraya alayım!

Nasıl mantıksız nasıl en eziyet bir durumdur o erteleme işi. Bu durum işin içine girdi mi süreç uzar da uzar. Şimdi değil yarın. Bunu yedikten sonar. Bu son. Şu da bi geçsin. Bahaneler bahaneler...Bir de ne oluyor biliyor musunuz, bu kadar bahane üretirken kendinizi hep diyet vicdanında sanıp uzun süredir diyet yapıyor moduna giriyorsunuz ve nedense de kilo veremiyorsunuz. Sonra moraller bozuluyor.

Demem o ki siz kendiniz için bir yola giriyorsanız kendiniz için her şeyi dört dörtlük yapmalısınız. O zaman mutluluğu görün...

Dyt.Buket YAVUZ KOÇOĞLU

https://instagram.com/birbuketdiyet/

 
Toplam blog
: 51
: 515
Kayıt tarihi
: 21.11.13
 
 

Sağlık alanında insanlara yardımcı olma isteğiyle başladığı okul dönemini sağlığın bir dalı olan ..