Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

23 Şubat '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

2015 2016 Sonbahar Kış Trend Renk Tahminleri

2015 2016 Sonbahar Kış Trend Renk Tahminleri
 

Natürel renk paleti 2015 2016 Sonbahar Kış sezonu için hakimiyetini ilan etmeye hazırlanıyor. Soyut figürlerin kullanıldığı, desenlerin ağır bastığı ve tamamen doğadan gelen renklerden ilham alınmış tonların yer aldığı bir güz dönemi bizi bekliyor. Düzenlenen moda haftaları sonucunda da yeni sezonun renk raporları ipuçlarını verdi. Hayatın iki farklı yüzünü gösteren siyah ve beyazdan, ormanın derinliklerine ve sonrasında da okyanuslara dalmaya hazır olun! Hayallerinizin tozunu pembeye boyadığınız gibi bu tonları da yanınıza almayı sakın unutmayın!

2015 2016 Sonbahar Kış sezonu doğadan esinlenmiş bir ışığı kıyafetlere yansıtacağı tahmin ediliyor. Unuttuğumuz ve biraz aksattığımız leoparlar sokak modası trendlerinde çoktan yerini hazırladı. Toprağın renginden alev kırmızısına, yağmurlu günlerin grisinden sarısına kadar geniş bir yelpazede sıralanan tonlar, gerçek yansımalarıyla mevsim değişimini bekliyor. Dumanın grisinden, ışığın parlak aydınlığında gezinmeye ne dersiniz?

2015 Sonbahar Renk Trendleri Tahminleri

Güz mevsimi daima sarı tonlarını hatırlatır. Sezonun trendleri arasında yer alan sarıyı ve mandalina tonlarını geçiştirmeye kalkmayın! Şık kombinlerin ana kaynağı olarak değerlendirilebilecek sarı, adeta bir güneş gibi parlamanıza sebebiyet vermek için beklemede. Mandalina ise gün batımını temsil eden romantik bir stile eş değer olabilecek asalete sahip. Toprak tonları ile harmanlanmış, kum renklerinin iddiasız, soft ve yalın tavrını da unutmamak gerekiyor. Aklınıza gelen tüm sarı tonlarını düşünün ve bu tonları doğayla bütünleştirip, sonrasında da günlük stiller için kullanılabilecek düzeylere taşıyın. Özellikle sarının solgun tarafları soğuk renklerle dans ettirme fikri, stilinize sadece eğlence katmakla kalmayacak, farkınızı da ortaya net bir şekilde çıkaracaktır. 

Bir tek sarıya yer vermek doğadan gelen diğer natürel renklere haksızlık olmaz mı? Toprak tonlarının o muhteşem ve harika tona ton kombinlerini kim bir tarafa atabilir ki? Camel renginin diğer tüm renklerle uyumu, fındık kabuğu ve kestanenin baskın tavrı, haki renginin militer ruhu beslediği gerçeği, pudranın hayaller üzerindeki mutluluk ve huzur veren etkisi ve bordo ile asillikte yarışan lacivert… Mavinin canlı, soft ve pastel tonları, bu tonları izleyen grinin nötr alacası… Tüm bunlar 2015 2016 modasının tahminlerini farklı açılardan çekilmiş, ayrı ışıkları yansıtan ve içine çektikçe genişleyen renk kartelasını gözler önüne seriyor. Hem gerçeğe hem de gerçek üstüne dikkat çeken farklı tonlar 2015 Sonbahar renk tahminlerini süslüyor.

2015 2016 Sonbahar Kış Modası

2015 yılından 2016’ya ilerlerken normcore çılgınlığını hatıralara emanet etmek gerekiyor. Biraz iddialı bir tarza hayır demeyi aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Hatta biraz fazla iddialı olmaya yakın durmanın faydalı olacağı bir sezon çokta uzak değil. Yaz ayından hemen sonra önümüzdeki Sonbahar şeffaflığın öne çıktığı bir sezonu müjdeliyor. Şeffaf tokalar saçlarınızda transparan bir parlaklığı yansıtırken; köşeli, üçgen objeler görmek biraz aşina olacağımız bir durumu hali hazırda bekletiyor. Peki ya, o saydam topuklar… Buna ayak uydurmanın biraz zor olacağını tahmin etmek pek zor değil.

Çiçek Açan Kombinler

Stillerin büyüsü çiçek coşturanlarla dolu adeta. Renklerin cümbüşünden ziyade, sonbahardan kış ayına geçerken tasarımcılar adeta ilkbahar çığlığı atıyorlar. Üstelik bu çığlık pek sessiz de değil. Karanlığın içinden kendi ateşiyle yanan çiçekler, her an her yerde belirmeye meyilli… Bin bir çeşit rengin birleşimden farklı konseptleri anlatan desenler sokak stillerini hareketlendirecek gibi duruyor, hem de güze inat...

Çizgi Film Karakteri Olmaya Ne Dersin?

Renklerin büyüsünde yer alan pastel tonlar bir arada kullanılınca ortaya adeta bir masal kahramanı kostümlerini çıkarıyor. Sulu boya etkili, yumuşak geçişli, simetrik bir duruşun esiri olmamak elde değil. Canlı, bir o kadar neon, hatta patlayan ama yumuşacık geçişlerin yer aldığı kombinler sokak stillerinin vazgeçilmezi olmaya aday. Karakterini bul, rengini seç, gerisi gelecek…

Yeni trendler hakkında yazılarımı moda viki adresinden de takip edebilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..