Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '15

 
Kategori
Dekorasyon
 

2015 Mimari ve iç dekorasyon trendleri

Merhaba sevgili değerli okuyucular 
 
Her hafta  mimari, dekorasyon ve fengshui konuları üzerine  yazımlarımla  sizlerle buluşmaktan mutluluk duyuyorum.
 
İlk paylaşımımda sizlere 2015 mimari ve dekorasyon trendlerinden bahsetmek istiyorum.
 
2015 yılında  kullanılıcak  harika bir renk paleti mevcut. Öncelikle gri  nötr renkler arasında en çok göreceğimiz renk olacak. Klasik bir seçim olan beyaz duvarların yerini griler ve tonları alıcak. Bunun yanında bu sene iç mekân tasarımlarında, saray morları, lilalar, pastel pembe tonları, çakıl taşı, kum ve kuvars tonları, açık maviler öne çıkıcak. Dış cephe dekorasyonunda ise mavi tonları, kiremit tonları, sarılar ve antrasit dediğimiz  renkler oldukca  popüler olucak. Özellikle 2015 yılında kiremit tonları, başta şarap kızılı olmak üzere kırmızının her tonu müthiş etkilerle mekanları renklendiricek.
 
Mobilya trendlerinde çevreye uyumlu ürünler, özellikle masif ürünler fazlasıyla ön planda olucak. Eklektik tarz dediğimiz bir çok tarzın bir arada kullanıldıgı stili, bu sene yaşam alanlarımızda hissetmekten hoşlanacağız. Yani örneğin rustik, minimalist ve klasik tarzları aynı mekanda hissetmek bu yıl sıkca karşılaşacağımız bir tarz olucak. Tek bir trend ve tarza bağımlı kalmadan oluşturulmuş  gösterişli mekanları görmek bu sene çok kolay olucak.
 
2015 yılının dekorasyon adımlarından  biri büyük ölçekli ayna ve tablolar olucak. Mekanların ölçekleri çok fazla önemsenmeden yerleştirilen çok büyük aynalar veya tablolar sizi şaşırtmasın. Yaşam alanlarında minimalist etkiler yoğun olsada etkili ve çekici ayrıntılarla süslenmiş mekanlar bu yılın en önemli trendlerinden biri olacak...Genelikle lüks etkiler yoğunken aynı zamanda rafine zevkleride mekanlarda hissetmek mümkün olucak.
 
Dekorasyon ürünleri olarak koltuklarda kullanılan yastıkların yoğunluğu, aydınlatması olan  aksesuar çeşitleri, masif doğal olan dekoratif aksesuarlar, dinamik duvar kağıtları  gibi bir çok ürünü mekanlarımızda sıkca göreceğiz.
 
Hepinize mutlu, huzurlu, sağlıklı harka bir hafta diliyorum....
 
Sevgilerimle 
İç Mimar Meral Akçay
 
www.fengshuiakademisi.com
meralakcay1@gmail.com
https://twitter.com/Meral_Akcay
http://instagram.com/icmimar_meralakcay
 
 
Toplam blog
: 55
: 289
Kayıt tarihi
: 10.02.15
 
 

Meral Akçay Konsept & Mimarlık kurucusu. Mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra birçok firmaya pr..