Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '15

 
Kategori
Siyaset
 

2015 Seçim Analizi

2015 Seçim Analizi
 

Bu harita fazla değişir mi?


Bu seçimlerin galibinin kim olacağını herkes biliyor aslında. Ne CHP ne MHP ne SP/BBP nede HDP iktidar olamayacaklarını da biliyor. Peki hesaplar ne yönde?

Paralel devlet yapılanmasının ÜST AKLI Londra'nın hesapları kesinlikle AK Parti'nin bu seçimlerde iktidar olsa bile mecliste eski gücünü bulamamasına yönelik. Bu amaçla AK Parti'nin gücünü kırabilecek tek şey Doğu Anaolu'da HDP'nin barajın üstüne çıkarak Mecliste eskisi gibi at oynatamamasının sağlanması lazım. Peki HDP Barajın altında kalırsa plan yok mu? Var..

Gelin önce bir analiz yapalım...

Kurulduğu günden beri AK Parti sadece belli kesimlerin zenginleşmesini sağladı. Benim tanıdığım ve AK Partili olmaktan başka hiçbir artı özelliği olmayan insanların nasıl da ev araba ve iş konularında yükseldiğine şahit olduğum kimseler var. Her zaman yazdığım gibi mikro siyasetten baktığımızda AK PArti'nin 12 senede çok daha fazla şey yapması gerekirdi. İşçi ve emeklinin maaşlerının daha fazla olması ve bürokratik saltanatın ve ŞAŞA'nın daha da azalması gerekirdi. Olmadı...

Yollar yapıldı ama hala yerli araba fabrikası yok...

Havaalanları yapılıyor ama hala kendi uçaklarımızı yapabilecek durumda değiliz...

Evler yapılıyor ama evlenmeler azaldı evlilikler bitiyor...

Bunlar olurken AK Parti ne yapıyor? Hiç...

Neresinden tutsanız ıslak bir peçete gibi elinizde kalıyor iç siyaset...

İşsizlik fonunda biriken paralardan yoksula aktarım oldu mu? Hayır.

Tanesi ortalama 250.000 TL'den 125.000 makam aracından vazgeçildi mi? Hayır.

Şu an emekli, işçi, memur, polis, asker eskiye göre refah için de mi? Hayır.

Paralel yapılanma konusunda elle tutulur gözle görülür bir sonuç alındı mı? Hayır.

Buna rağmen AK PArti seçimi kazanır mı? Evet...

Peki neden niye niçin?

Çünkü Halkın %70'i sağcı %30'u solcu ve bu ülkede partiye oy vermekle takım tutmak arasında ciddi bir fark yok.

En büyük sıkıntı Türkiye'de Sosyal Demokrat EVRENSEL Bir parti yok. Bu konuda başlangıçta HDP beni ümitlendirmişti ama Kürtçü siyasetten uzaklaşarak biraz daha sorunların tamamına eşit yaklaşmayı beceremiyor.

Sokaklarda seçim şarkıları söyleyen arabaları, bayrakları gördükçe üzülüyorum. Çünkü bunların hepsi çöpe gidecek ve hiç biri bir insanın fikrini değiştirmeyecek. Yazık günah onca paraya. Neyse bu ayrı bir tartışma konusu...

Gelelim AK Parti'nin durumuna.

Şundan kesinlikle eminim ki bu seçimlerde AK Partiye oy veren insanların önemli bir bölümü istemeye istemeye ve alternatifi olmadığını düşündükleri için yine AK Partiye oy verecekler. Çünkü onlar asla CHP'ye güvenmiyorlar. Kılıçtaroğlu asla sağ seçmene güven veren biri değil. Kaldı ki SOL seçmende sırf Atatürk'ün hatrına CHP'ye oy vermekte Kılıçtaroğluna bayıldığı için değil.

MHP seçmenini fanatik Fenerbahçe taraftarına benzetirim hep. Asla partisinden kolay kolay vaz geçmez. %12-14 arası oy potansiyelleri 100 sene geçse de değişmez.

HDP en kilit parti konumunda ve AK Parti'nin mecliste güçlü olamaması için tuhaf bir ittifak oluştu bile. Doğu illerinde CHP, MHP, SP/BBP partilerinden HDP'ye oy vermeleri yönünde söylentiler gelmekte. Bu söylentilerin basit birer dedi kodu olmadığını mantıktan ve hesaptan anlayabiliriz.

Bu seçimlerde HDP'nin barajı geçme ihtimali oldukça yüksek. HDP'nin tüm ülkede maksimum oy potansiyeli %9,80'dir ve ihtiyacı olan oy oranı sadece %0,20. Bu ornı yakalaması hiç zor değil. Muhalefet partilerinin doğu anadoludaki oylarının HDP'ye verilmesiyle bu sağlanmış olacak ve HDP büyük bir sürpriz olmazsa barajı geçecek. AK Part meclisteki eski gücünü arayacaktır. Bu aslında AK Parti'ye seçmenin defalarca kez verdiği imkanı yeterince değerlendirmemesi, adil ve etik siyaset yerine reel dünyevi siyaseti öne çıkartması sonucunda şimdilik Allahın küçük bir uyarısı olacaktır. İşsizlik fonundaki milyarlarca lirayı bekletmenin isize yetime dula vermemenin tokatı daha büyük olacaktır. Allah ADİLDİR.

Benim üzüldüğüm nokta İngilizlerin ülkemizde yeniden gizlice güçlenmesi olacaktır. Yoksa zerre kadar umurumda olmaz kimin kazandığı. İllimünati, Tapınak Şovalyeleri, Siyonistler, Emperyalistler tekrar musallat olacaktır bu ülkeye yavş yavaş.

Bu seçimler Rusya Federasyo'n içinde önemli, ancak Putin çok yönlü ve küresel siyaset güttüğü için Türkiye'yi kaybetse bile bunu telafi edeceği ve Batı'dan intikamını korkunç bir şekilde alacağı entrümanlar var elinde. Mesela Nato üyesi olmayan Batı ittifakı içinde bulunan 4 milyonluk Finlandiya'yı 24 saat içinde işgal ederse kimse buna şaşırmasın...

Seçimlerin sonuçları için rakamsal kehanette bulunmak istemem ancak dediğim gibi bir çok kimse AK Parti'ye çok kızgın ve sandığa öfkeyle gidecek zira ulusal refahtan hala mutsuz ve yoksul yığınlar bir pay alabilmiş değil.

Ahmet Davutoğlu kalabalıkları RTE gibi şiirle duygusal konuşmalarla coşturamıyor.

125.000 makam aracına trilyonlarca dolar para bulan AK Parti aylık 1000 TL ile geçim savaşı veren insana kaynak bulamamak saçmalığını açıklayamaz. Bunu hesabını da Allaha veremez.

Ben nasıl mı oy kullanacağım?

Cebime girene göre değil elbette. Kraliçe ve İllimünati pisliklerine göre oy kullanacağım.

Oyumu AK Partiye haram ede ede kullanacağım.

Tıpkı yüzbinlerce küskün ve kızgın insan gibi.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..