Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '15

     
    Kategori
    Siyaset
     

    2015 seçimleri: Aleviler(siz) CHP ve Alternatif HDP

    2015 seçimleri: Aleviler(siz)  CHP ve Alternatif HDP
     

    Yıllardır, aleviler konusunda hiçbir politikası olmayan CHP, uzun yıllardır ALEVİ kesiminin oyunu almaktadır. Bu karşılıklı ilişkinin güçlü bağlarla bağlanması CHP'nin etkin bir politika güdmesi olmamıştır. CHP bayrağını ayakta tutan, yani CHP'nin asıl "SOL" kolu olan Alevilerden başkası değildi. 
     
    Aleviler tarih boyunca uğradıkları haksızlıklara ve zulümlere karşı büyük bir irade göstermiştir. Tarihin  aydınlık tarafında bile karanlıklar içinde bırakılmaya çalışılmıştır. Bu acılara sebep olan en büyük etken "DİN" olgusu olmuştur. Bu yüzden aleviler hep laik bir yaşam ortamı aramıştır. İslamiyetin en erdemli parçası olan ve insanı insan olduğu için sevmeyi "öz" olarak kabul eden Alevilerin;  CHP'yi seçmesinin en büyük nedeni 'LAİKLİĞİ' savunmasından kaynaklanmıştır. Cumhuriyetin ilanından itibaren laikliğin gündemde var olması, Alevilerin dini baskılardan milyonlarca "can" kaybetmesi ve zulümlere uğramasından ötürü...
     
    Aleviler CHP'nin laiklik bayrağına sıpsıkı sarılmış ve bu partiye yıllarca sadık kalmayı başarmıştır.
     
    İktidarın Alevi Açılımı hazırlıkları ve CHP'nin Hızlı Alevi Paketi
     
    Günümüzde halen aleviler,kültürel yaşama katılma ve kültürel miraslarını yaşatma hakları bağlamında halen sorun yaşamaktadır.  Haklarını elde etmek için büyük çabalar gösteren aleviler her iktidar tarafından göz ardı edilerek geçiştirilmiştir. Değişik açılım saçılım yapılmış sadece lafta kalmaktan öteye gidememiştir.
    2014 yılında iktidarın Alevi kesiminin oyuna göz dikmesi ve Hükümetin alevi paketini hazırlaması gündeme gelmiştir.  Bu hareket diğer tarafın telaşlanmasına ve harekete geçmesine ön ayak olmuştur...
    Bir anda CHP tarafından hızlı bir paket hazırlanmış ve CHP TBMM'ye alevi paketini sunarak Hükümeti bu kulvarda egale etmeyi bir nebezede olsa başarabilmiştir.
    Alevileri oltada gören CHP'nin yavaş yavaş bu tutumundan dolayı, nüfusunu kaybedeceği hatta çatlaklar vererek, oy kabbettiğini ifade etmek doğru olacaktır. Buna en büyük Örnek geçen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanmıştır...
     
    ALEVİLER İÇİN "HDP" ALTERNATİF Mİ?
     
    Alevilerin çoğunluğu CHP’ye kırgın ve kızgın. Ekmeleddin İhsanoğlu CHP tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde  aday gösterilmiş, CHP nasıl olsa Alevileri çantada keklik olarak görüşmüştür. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun milliyetçi muhafazakar kişiliği seçimler sürecinde büyük bir kafa karışıklığı yaratmıştır. CHP'nin sürekli dayatma yaparak, Alevileri zora bırakarak oylarını  gönül rahatlıyla olmasada, AKP'ye karşı almıştır. 
     
    Gerek CHP'nin başarısızlığı gerekse de HDP'nin etkin bir politika gütmesi, Yıllardır CHP'nin Alevilerin taleplerini en iyi şekilde yansıtamaması alevileri yeni bir alternatif yolu bulmaya itmiştir.
     
    Şüphesiz 2015 seçimlerinde HPD %10 barajını  alevilerinde oyunu alarak milletvekili sayısını iki katına çıkartacaktır...
    Böylece hem CHP kan kaybetmiş olacak hemde şimdiki  iktidar partisi AKP, doğu ve güneydoğu illerinde milletvekili çoğunluğunu kaybetmiş olacaktır. HDP'nin koltuk sayısını arttırması, daha da etkin bir politika yapmasına olanak sağlayacaktır.
     
     
    Toplam blog
    : 1
    : 39
    Kayıt tarihi
    : 30.07.14
     
     

    Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Mezunu (2014)   ..