Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

05 Mayıs '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

2015 Yaz Modası: Elbise Modelleri

2015 Yaz Modası: Elbise Modelleri
 

Kışın özlenen, kışı özleten Yaz mevsimini gösteriyor günler. Gölgeler artık aranmaya başladı bile. Biraz rüzgar estiği zaman biraz rahatlamanın geldiği gerçeği ile birlikteyiz. Üstelik artık hazırlanmaya başlandığı zaman kafalarda karışmıyor. Karıştığı zamanlar kafayı pencereden biraz uzatmak yeterli. Birkaç insan geçtiğinde hemen sonuçlar şekillenebiliyor. Kiminin kısa kollu, kiminin kaban giydiği o günler geride kaldı. İşte havalara ayak uydurmanın zamanı geldi çattı! Üstüne üslük çoraplarla vedalaşırken, tüm yazlık sandaletler de ayaklara dolanmalı. Her şey tam; bir eksiğimiz elbise modelleri idi, onun içinde vakit tamam!

Sokak modası mevsimsel dönüşümünü tamamlarken, yaz modası elbise modelleri de artık kesinleşmeye başladı. Raflar, vitrinler, caddeler, sokaklar tiril tiril elbiselerle donanmaya hazır. Peki, siz hazırlandınız mı?

Bohem Tarz Elbiseler

Bohemin 2015 trendleri üzerindeki etkisi bu kadar baskın bir şekilde her taraftan açığa çıkarken, elbiselere de dokundurma yapmadan olamazdı. Yaz gelince elbiseler en rahat seçimi doğururken, stillere bir de salaşlığın top noktasını gösteren bohem tarz ekleniyor. Tabii söz konusu durum böyle olunca da anvelop kesimler, etnik desenler olmadan olmuyor...

2015 Yaz modası elbise modelleri

Kot Elbise

Sokak stilleri için jean kumaşın bohem tarz kadar etkisi büyük ve derin. Kot elbiseler konusu içine girdikçe kategorileşen bir duruma dikkat çekiyor. Mini, midi, maksi üçlüsüne ayrı ayrı rastlanıyor. Spor ve şık bir tarzın sahibi olmak için bu elbise modelleri ile çok fazla çaba harcamak da gerekmiyor!

2015 Yaz trendleri elbise modelleri

Uçuşan Şifon Elbiseler

Renk renk şifon elbiseler 2015 Yaz trendlerinde şık bir casual (günlük) tarzı destekliyor. Tabii günümüz modasında hem şık hem de biraz spor olmanın oldukça popüler olduğunu unutmamak da gerekiyor. Bu yüzden şifon elbiseleri günlük bir tarzı desteklemek için tercih edecekseniz eğer daha spor ayakkabı ve çantalarla kombinlemeyi de es geçmemek lazım. İllaki spor bir stile de dikkat çekmek gerekmiyor, iddialı ve elegan bir tavrı elden bırakmamak da pekala mümkün.

2015 Yaz trendleri elbise modelleri

Yine Yeniden Tek Omuz

Sonbaharla beraber bir düşük omuz furyası aldı başına gidiyor. Gidiyor gitmesine ama artık yola tek omuz kesimle devam ediyor. Konu omuz dekoltesi olunca asalet kelimesinin akıllara gelmesi bir tesadüf olmamalı. Hal böyleyken bu yaz, tek omzu açığa çıkarmalı ve en doğalından bir gizem yaratmalı. 

2015 Yaz trendleri elbise modelleri

Salınarak Gelen Uzun Elbiseler

Konu yaz trendleri olunca, açılımı da elbiselerle yapınca, uzun kesimli modelleri uzun uzun anlatmak gerekmiyor. Maksimum uzun, en uzun, boylu boyunca uzun elbiseler her yaz olduğu gibi bu yazda sokak modasında çoktan yerini belli edenlerden.  Hatta bir adım ileriye gidenlerden...

2015 Yaz trendleri elbise modelleri

Tunikler Elbise Oldu

Tunik elbise denildiği zaman aslında pek de yeni trend olmayan bir konuya şahit oluyoruz. Geçtiğimiz sezonun meyvesi olan tunik elbiseler havasından hiç ödün vermeden yanı başımızda duruyor. Spor şık tarz açılımına farklı bir gönderme yapan, çalışan kadınlar için oldukça rahat olan bir seçim, tunik elbise modelleri. Tek parça kıyafet kadar konforlu başka bir seçenek olabilir mi? 

2015 Yaz trendleri elbise modelleri

Gömlek Elbiseler

Rahatlık, konfor, hem şık hem spor... Gömlek elbise modelleri bunca yükün altından kalkmayı başarabiliyor. Rahat olacak, konforlu olacak, hem şık hem de üstüne spor olacak denildiğinde başka bir karşılığın bulunması neredeyse imkansız. Her neredeyse...

2015 Yaz trendleri elbise modelleri

Halter Yaka Elbiseler Yükseliyor

Trend seçimler daima zirveyi gösteren, çoğu kişi tarafından tercih edilen bir durum. Bu durumda da halter yaka atlanmaması gereken konulardan. Duyduk duymadık demeyin; omuzların geniş gözükmesine yarayan, hem günlük hem özel günlerdeki seçimlere  gönderme yapan halter yaka elbiseler, yavaş yavaş değerlenmeye başlıyor!

2015 Yaz modası elbise modelleri

Beyaz Dantel Elbise

En özeli sona saklanır diye hem beyaz hem de dantel ikilisi buluşturan bu trendi sona bıraktım. Gelinliği andıran, bir o kadar da salaş olan dantel elbiseler, en çok beyaz renge dikkat çekiyor. Caddelerde, sokaklarda ve hatta plajlarda dantelin beyaz ile bulaşmasına, bedenleri sarmasına şahit olacağımız daha çok gün var önümüzde. Uzun lafın kısasını Nazım Hikmet'le bitiriyorum izninizle; "Güzel günler göreceğiz, güneşli günler..."

2015 Yaz modası elbise modelleri

Trendler ve sokak modası yansımalarını - modaviki - üzerinden de takip edebilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..