Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '14

 
Kategori
Astroloji
 

2015 Yılının Astrolojik etkileri

2015 Yılının Astrolojik etkileri
 

2015 YILININ ASTROLOJİK ETKİLERİ


2015 yılına çeyrek kala; 24 Aralık 2014 itibariyle Yay burcuna geçiş yapan Satürn bize 2015 yılının ruhu ile ilgili çok önemli ipuçları veriyor. Zamanı yöneten ve bundan dolayı tekâmülün efendisi olan tanımlanan Satürn; kontrol, kısıtlama, sınırlama, otorite, düzen, kurallar vb. kavramlarla yakından ilişkilidir. Yay burcu ise; umut, heves, iyimserlik, coşku, anlamlandırma, keşfetme, adalet, etik değerler, inançlar ve felsefi konular ile sembolize edilmektedir. Klasik astroloji bağlamında; Satürn Yay burcunda üçlü yöneticiliğe sahiptir, bundan dolayı rahat bir akış beklenebilir. Ancak yine de Jüpiter yönetimindeki bir burçla dost olduğu söylenemez. Dolayısıyla özellikle inançlar ve değerler bağlamında aşırı kuralcılık, dogmatizm, katılık vb. olumsuz özellikler ön plana çıkabilir. Bunun yanı sıra; adalet ve inanç sistemleri önemli imtihanlar ile karşı karşıya kalabilir. Özellikle inançlar ve adalet ile yakından ilintili olan Jüpiter’in yılın ikinci yarısında Başak burcuna geçişi ile birlikte, bu imtihanlar yüksek oranda devreye girecek gibi görünmekte, zira Başak burcu analiz etmek ve iyileştirmek adına sorgulamak ile bağlantılıdır. Jüpiter’in burç değiştirmesini takip eden aylarda, Satürn ile Jüpiter arasında ikilemi ifade eden karşıt açı oluşacak olması da; neye inandığımızın ve hayat felsefemizin önemli bir tekâmül sürecinden geçeceğine işaret etmekte… Bu tekamül sürecinde kendimizi depresyonda hissetmemiz, inisiyatif almakta zorlanmamız ve motivasyon kaybı yaşamamız gayet mümkün… Bu enerjiyi dengeleyebilmek adına, varoluşsal kaygılarımızla etkin baş etmemiz gereken bir dönem bizleri bekliyor.

Psikoloji literatürüne göre, “gerçeklik bir algı meselesidir”. Algımız ise, inançlarımız ve değerlerimiz ile yakından ilişkilidir. Bundan dolayı; inançlarımızın ve değerlerimizin gerçekliği şekillendirme ve dünyamızı yaratma gücü vardır. Velhasıl-ı kelam; 2015 yılında, kişisel inançlarımızı ve değerlerimizi yeniden düzenleme sürecinde, esnek ve akışta olmak son derece önemli olacak. Bu sayede; iyimserliğimizi, umutlarımızı ve yaşam coşkumuzu kaybetmeden verimli bir yıl tecrübe edeceğiz...

Şimdi gelin beraberce 2015 yılının burçlar üzerindeki etkilerine kısaca göz atalım. Eğer biliyorsanız, yükselen burcunuzu temel alarak okumanızı öneririm. Yıl boyunca sevgiyle kalın ve kendinize iyi davranın…

KOÇ:

Yılın ilk yarısında, Jüpiter’in olumlu açıları size şans getirecek. Hayatında değişim ve büyüme enerjisi hâkim olacak. Haritanın 5. evinde seyahat etmekte olan Jüpiter sayesinde; yaratıcılık, aşk ve çocuklar bağlamında avantajların olacak. Yeni bir aşk ilişkisine adım atabilir veya eğer evliysen çocuk sahibi olabilirsin. Yılın ikinci yarısında ise; sağlık durumun ve kariyerin bağlamında olumlu gelişmeler devreye girecek. Evine bir evcil hayvan alman da an meselesi olacak…

Yılın genelinde; yüksek eğitim ve hukuki konular ile ilgili olarak temkinli olman gerekiyor. Bu temalarla ilgili olarak çeşitli zorluklar devreye girebilir.

BOĞA:

Yılın ilk yarısında; haritanın 4.evinden seyahat etmekte olan Jüpiter’in olumlu enerjisiyle; ev, emlak ile ilgili olarak ve ailevi ilişkiler açısından oldukça avantajlı olacaksın. Yeni bir ev alabilir veya mevcut evini dekore edebilirsin. Bu dönemdeki girişimlerinde ailenin desteğini hissedeceksin. Yılın ikinci yarısında ise; yeni bir aşk kapıyı çalabilir. Veya mevcut partnerin ile birlikte çocuk sahibi olma kararı alabilirsin. Yeni hobiler edinmek için de uygun bir dönemde olacaksın.

Yılın genelinde; kredi, borç, alacak, miras, ortak yatırım ve eşin maddi durumu bağlamında sorunlar devreye girebilir. Bu konularda temkinli hareket etmelisin.

İKİZLER:

Yılın ilk yarısında; haritanın 3. evinde seyahat etmekte olan Jüpiter sayesinde; eğitim ve iletişim konularında avantajlı olacaksın. Bolca seyahat edebilir ve yepyeni deneyimler elde edebilirsin. Yeni girişimlerinde kardeşlerinin veya kuzenlerinin desteğini göreceğin bir dönemde olacaksın. İşe ilişkin olarak ise, yeni sözleşmeler gündemde olabilir. Yılın ikinci yarısındaysa, ev ve aileye ilişkin konularda fırsatlar seni bekliyor olacak.

Yılın genelinde; evlilik, ortaklık ve uzun ilişkiler bağlamında temkinli olmalısın. Bu konularda, ekstra sorumluluklar ve çözülmesi gereken sorunlar devreye girebilir.

YENGEÇ:

Yılın ilk yarısında; haritanın 2. evinde seyahat etmekte olan Jüpiter sayesinde; kişisel maddi kazanımların bağlamında oldukça avantajlı olacaksın. Maddi açıdan önümüzdeki on iki yılın temellerini atacaksın, fırsatları iyi değerlendir, müsrif olmamaya çalış… Yılın ikinci yarısında ise, eğitim hayatın ile ilgili güzel gelişmeler devrede olacak. Bir blog açıp kitlelere hitap etmek, hatta bir kitap yazmak için gayet uygun bir dönemde olacaksın.

Yılın genelinde; sağlığın konusunda temkinli olmalısın. Spor ve diyet yaparak, bedenini zinde tutmanda fayda var. Ayrıca günlük rutin işlerin bir angarya gibi gelmeye başlayabilir. Yanında çalışan kişiler ile ilişkilerini dengeli yürütmen gerekiyor.

ASLAN:

Yılın ilk yarısında; Jüpiter senin burcunda olacak. Yepyeni girişimlerde bulunabilir, sınırlarını genişletebilirsin… Kilo alma konusunda temkinli olmalısın, belki de uzun zamandır düşünüp de uygulamadığın diyeti artık devreye sokmalısın. Yılın ikinci yarısında ise; kişisel maddi kazanımların bağlamında avantajlı olacaksın. Parayı tutmayı ihmal etme…

Yılın genelinde; aşk hayatın ve çocuklarla ilgili konularda temkinli olmalısın. Sevgilin varsa ilişkinin önemli sınavlardan geçeceği bir yıl seni bekliyor, maalesef… Eğer çocuğun varsa, onunla ilgili ekstra sorumluluklar devrede olabilir.

BAŞAK:

Yılın ilk yarısında; haritanın 12. evinde seyahat etmekte olan Jüpiter sayesinde; ruhsal konulara eğilmek için harika bir dönemde olacaksın. Hayatında artık işine yaramayan bağımlılıklarından ve takıntılarından arınmak için de harika bir süreç… Yılın ikinci yarısında ise; Jüpiter senin burcunda olacak. Umutlu, hevesli ve atılımcı bir ruh hali içinde olacaksın.

Yılın genelinde; ev ve arsa ile ilintili konularda ve ailevi ilişkiler bağlamında temkinli olmalısın. Bazı kararlarında ailenle ters düşebilirsin.

TERAZİ:

Yılın ilk yarısında; haritanın 11. evinde seyahat etmekte olan Jüpiter sayesinde; çeşitli kulüp ve derneklere üye olabilir veya arkadaş çevreni genişletebilirsin. Sosyal ve popüler olduğun bir dönemde olacaksın. Girişimlerinde arkadaşlarından bolca destek görebilirsin. Yılın ikinci yarısında ise; yalnız vakit geçirmeyi tercih ederek, ruhsal çalışmalara vakit ayırabilirsin, bilinçaltı temizliği yapmak için uygun bir süreç seni bekliyor.

Yılın genelinde; eğitim, iletişim ve seyahatler bağlamında bazı sorunlar yaşayabilirsin. Eğitim hayatından ve kardeş kuzen gibi yakın akrabalardan kaynaklanan ekstra sorumluluklar devreye girebilir.

AKREP:

Yılın ilk yarısında; haritanın 10. evinde seyahat etmekte olan Jüpiter sayesinde; kariyerin ve geleceğe ilişkin hedeflerin bağlamında oldukça avantajlı olacaksın. Hayatındaki otorite figürlerinden destek görebilir, terfi edebilir ve mesleki bağlamda yeni seçenekler ile karşı karşıya gelebilirsin. Bu fırsatları iyi değerlendirirsen, mesleki açıdan önümüzdeki on iki yılın temellerini atmış olacaksın. Yılın ikinci yarısında ise; sosyal aktiviteler içinde yer alarak yeni arkadaşlar edinecek ve popülerlik kazanacaksın.

Yılın genelinde; kişisel maddi kazanımların bağlamında temkinli olmalısın. Maddi sorunlar devreye girebilir. İyi bir bütçe planlaması yapman da fayda var…

YAY:

Yılın ilk yarısında; haritanın 09. evinde seyahat etmekte olan Jüpiter sayesinde; dış ülkelere seyahatler yapabilir, böylece yeni kültürleri tanıma fırsatı bulabilirsin. Akademik ve hukuki konular bağlamında avantajlı olacaksın. Yılın ikinci yarısında ise; gelecek hedeflerin ve kariyerin ile ilişkili fırsatlar devreye girecek.

Yaz ayları hariç yılın genelinde; Satürn senin burcunda seyahat ediyor olacak. Bundan dolayı; tekâmül adına bazı zorluklarla mücadele etmen gerekebilir. Hayatını yapılandırman gereken bir dönemdesin. Azimli, sabırlı, disiplinli ve sakin olman da fayda var.

OĞLAK:

Yılın ilk yarısında; haritanın 08. evinde seyahat etmekte olan Jüpiter sayesinde; kredi, alacak, miras, ortak yatırım, eşin maddi durumu gibi paylaşılan maddi kaynaklar açısından oldukça avantajlı olacaksın. Bu fırsatları doğru değerlendirmeye çalışmalısın. Yılın ikinci yarısında ise; yurtdışı bağlantıların ve yüksek eğitimin açısından şanslısın.

Yılın genelinde; bilinçaltı temizliğine ilişkin çalışmalara vakit ayırabilirsin. Yetersizlik korkun ile yüzleşmelisin. Ayrıca varsa eşinin sağlığı açısından temkinli olması gereken bir dönem olacak.

KOVA:

Yılın ilk yarısında; haritanın 07. evinde seyahat etmekte olan Jüpiter sayesinde; evlilik, ortaklık, kontratlar ve uzun ilişki bağlamında avantajlı olacaksın. Yeni bir uzun ilişkiye veya ortaklığa adım atabilir veya evlenebilirsin. Yılın ikinci yarısında ise; paylaşılan maddi kaynaklar açısından şanslısın. Bu şansı iyi değerlendirmelisin.

Yılın genelinde; arkadaşlarına ilişkin ekstra sorumluluklar devreye girebilir. Ayrıca arkadaşlarınla ilişkilerin önemli sınavlardan geçebilir. Sosyal çevreni daraltmak isteyebilirsin.

BALIK:

Yılın ilk yarısında; haritanın 06. evinde seyahat etmekte olan Jüpiter sayesinde; sağlık, günlük rutin işler, evcil hayvanlar ve benzeri konular bağlamında avantajlı olacaksın. Evine bir evcil hayvan almak isteyebilirsin. Varsa sağlık sorunlarınla ilgili olumlu gelişmeler yaşayacaksın. Yılın ikinci yarısında ise; yeni bir uzun ilişkiye başlayabilir veya evlenebilirsin.

Yılın genelinde; kariyerin, geleceğe ilişkin hedeflerin ve hayatındaki otorite figürleri ile ilişkilerin bağlamında temkinli olmalısın. Bazı sorunlar ve ekstra sorumluluklar devreye girebilir.

 

Yazan: barış özkırış 

 
Toplam blog
: 49
: 4370
Kayıt tarihi
: 27.01.12
 
 

25 Ocak İstanbul doğumludur. Alman Lisesi'nden mezun olduktan sonra başladığı lisans eğitimini İs..