Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

2016-2017 ESTETİK TRENDLERİ

2016-2017 ESTETİK TRENDLERİ
 

Prof. Dr. Reha Yavuzer


Her yıl Monaco’da düzenlenen ‘Dünya Anti Aging Tıp Kongresi’, yılın estetik trendlerini belirliyor. Plastik cerrahları, medikal estetik hekimleri, dermatologları, diyetisyenleri, kozmetik ve dermo kozmetik şirketlerini bir araya getiren kongrede; ‘zamanı durdurmanın’ yolları tartışılıyor.

Kongreye Türkiye’den katılan Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Reha Yavuzer’e 2016’nın estetik trendlerini sorduk.  

En çok popüler olan operasyon hangisi?

Son beş yılda olduğu gibi estetik ameliyatlarda bir numarayı bu sene de meme büyütme operasyonları alıyor. Ancak kadınların ölçü isteklerinde bir değişikliği hemen fark etmek mümkün. Tüm dünyada silikon protez tercihlerine bakıldığında, eski yıllara göre daha küçük protezlerin talep gördüğünü söyleyebiliriz. Daha küçük ve doğal görüntü ön planda. İleri silikon teknolojisiyle daha epey bir süre meme büyütmenin liderlik koltuğunu bırakması beklenmiyor. Ameliyat planlamasında detaylı üç boyutlu görüntülemeler ve hesaplamalar da artan bir şekilde plastik cerrahlar tarafından tercih ediliyor.

Girişimsel uygulamalar dünya genelinde yükselişe geçti. Toplantıda bu konu konuşuldu mu?

Çalışan bireylerin uzun iyileşme zamanlarına tahammülünün olmaması nedeniyle daha düşük enerji düzeyleri ve daha yüzeyel dalga boylarıyla çalışan cihazlar ön plandaydı. Hepimiz genç ve sıkı bir deriye sahip olmak istiyoruz ancak iş hayatından uzaklaşmadan... Yeni tip diyot lazerler aşamalı uygulanarak bu isteğe cevap verebilecek gibi görünüyor. Bir günlük iyileşme süresince düzelme sağlayan bu teknoloji, yaz aylarında da kullanılabiliyor.

Ürün bazında neler öne çıkıyor?

Bu sene kongrede öne çıkan konulardan bir de kolajen dokusunun artırılması için yapılabileceklerdi. Kolajen indüksiyon tedavisi diyebileceğimiz bu yaklaşımda kremlerden enjeksiyon malzemelerine, ışık tedavilerinden lazerlere uzanan geniş bir yelpazede ürün ve uygulama mevcut. Hangisini, kime ve nasıl uygulamak lazım sorusunun cevabı ise yine hekimlik sanatında gizli. Yıllar içerisinde kaybettiğimiz ana yapıtaşımızı korumak ve artırmak önümüzdeki yıllarda da ana uğraş olacak.

Kadınlara özel uygulamalarda neler var?

Genital estetik uygulamalar, başta da lazer yardımıyla sıkılaşma son üç yılın lider konularından biri. Tüm dünyada bu konuda artan bir talep ve uygulama söz konusu. Henüz Türkiye için çok geçerli olmasa da kadınların sıkça başvurduğu bu uygulama günlük yaşantıyı aksatmadan özellikle doğumlarla birlikte meydana gelen genital bölge gevşeklikleri için kullanılıyor.

Kozmetik sektöründe de öncü birtakım gelişmeler 2016 ve 2017 yıllarında dikkat çekecek. Kişinin analiz sonuçlarına göre hazırlanacak kişiye özel kozmetik ürünleri daha çok duyacağız. Bu analizin ve buna bağlı olarak önerilecek ürünün içeriği açısından doktorlara epey iş düşecek. İhtiyaçlar doğrultusunda belirlenecek içeriklerle daha etkin bir kozmetik kullanımı hedefleniyor.

Zayıflama ve selülit uygulamaları hakkında bilgi verebilir misiniz?

İncelme, zayıflama ve selülit de hareketliliğin olduğu alanlardan biriydi. İncelme ve selülit için 2016-2017 yılında yeni teknolojiler bizi bekliyor. Farklı enerji ve dalga boylarıyla halen kullandığımız tekniklere ek olarak yeni beceriler elde edeceğiz. Bu uygulamalarda ana amaç, kalıcı olarak yağ hücrelerini ve içeriklerini azaltmak. Aynı zamanda da deri altı dokularını sıkılaştırarak gevşemeyi engellemek. Yağ dokuya özel lazer dalga boyları değişik firmalar tarafından bu amaçla hekimlerin dikkatine sunuldu.

Estetik ve güzellik dürtümüz teknolojinin bizler için sürekli çalışıp yeni ürünlerle cihazlar üretmesine neden oluyor. Ancak her zaman yeni iyi anlamına gelmeyebilir, bu nedenle doktorunuzun öneri ve tavsiyelerini dikkate almayı unutmayın.